Det är den Ökända Hästen från Troja

Ja, denna sång får avsluta M:s dag i . Eller, som Jonas Sjöstedt förtydligande uttrycker det:

Reinfeldt leker med tanken på att kunna regera vidare med SD:s direkta eller indirekta stöd, även om de rödgröna partierna blir större än högeralliansen i valet, skriver Jonas Sjöstedt. Åkesson själv talar om SD som ett borgerligt stödparti […]

Vad säger då Reinfeldt om detta? Vad sker efter valdagen om alliansen blir mindre än de rödgröna samtidigt som alliansen och SD får en majoritet av platserna i riksdagen?

Faktum är att svaret blir oklarare och mer oroande för varje gång Reinfeldt uttalar sig i frågan. Förra året här i Almedalen tog statsministern upp det i sitt tal. Han klargjorde att allianspartierna då är beredda att släppa fram en rödgrön regering, för att isolera Sverigedemokraterna.

Vi i Vänsterpartiet uppfattade det som ett viktigt och glädjande besked. Alliansen skulle inte hjälpa fram Åkesson till en maktposition efter valet. Problemet är bara att moderatledaren sedan tog tillbaks sitt uttalande i en intervju i Svenska Dagbladet i november i fjol […]

Plötsligt menade han att det inte räcker att de rödgröna partierna tillsammans är större än de borgerliga […]

I senare uttalanden har han upprepat att han kan släppa fram en rödgrön regering, men lyssnar man noga på hans formuleringar fortsätter han att hålla dörren öppen för att sitta kvar.

Reinfeldts otydlighet kan bara tyda på en sak. Han leker med tanken på att kunna regera vidare med SD:s direkta eller indirekta stöd även om de rödgröna partierna blir större än högeralliansen i valet. En sådan regering skulle bli beroende av rasisternas välvilja och därmed ge Sverigedemokraterna inflytande”

Jag skulle vilja säga att denna hostile take-over, liksom allt annat den här regeringen företar sig, varit planerat sen länge.

Läs: Expressen – Jonas Sjöstedt (V): Till vilket pris sitter du kvar, Reinfeldt?

Se tidigare bloggposter: Högerpopulismen – Moderat riksdagsledamot bloggar ”Arbete ger frihet”, En kall politiker fryser, Morganatiska fanatiker fördömer demokratin, ‘Ett Enat Europa’ eller ‘Det Tredje Riket’ – Same Shit Different NameRandom House, Penguin och Bertelsmanns ”X factor”Del II – Den sovande regeringen ZZBushiness as usual?Moderater med Kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten

Lyssna: SR – Medieormen – Fallet Snowden – The Snowden Case, 

DN – Reinfeldt har en plan, GPDN, DN2, DN3, DN4SVD, SVD2,

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.