Merkel konfiskerar medel ur vår statskassa genom ”skriftlig procedur på statssekreterarnivå”

 

Samtidigt som eurozonen med Tyskland i spetsen beslagtar marken som grekerna går på – som villkor för ”räddningspaket” (fvb till tyska banker) – så anser hon och hennes gelikar i eurozonens ”kärna” att de bara kan gå rakt in i vår statskassa och beslagta likvida medel därur för ett kortfristigt s k överbryggningslån på 70 miljarder kronor till EU28-fonden EFSM, utan att ens fråga oss. Trots att vi inte ens är med i euron utan klart och tydligt sagt nej i folkomröstning till dessa leksakspengar.

Likvida medel är som vi alla vet reda pengar som man gör förlust på direkt – ifall de inte betalas tillbaka.

Och såna är Tyskland oerhört noga med – att inte behöva betala ut ett enda öre av från sin egen Bundesbank.

”Sen” går bra, ”när förhandlingarna om ett nytt program är klart” går också finfint. Men idag och just nu och i likvid form, det ställer hon helt enkelt inte upp på. Trots att det är Tyskland, själva SpelmissbruksElefanten i rummet, som tjänat på hela skumraskaffären att låna ut – och fortsätta låna ut – hejvilt till Grekland. 

Liksom hon självfallet inte kommer ställa upp på några som helst skuldavskrivningar, för det skulle ju innebära att Tyskland också skulle förlora pengar. Och det är Merkel mycket noga med att helt och hållet undvika, eftersom hon inte har några, bara låtsaspengar.

Så imorgon, om tyska förbundsdagen fattar beslut om att säga nej till det tredje nödlånepaketet – ”Memorandum 3” – till Grekland, så innebär det just att EFSM och därmed Sverige förlorar pengar direkt.

De här ”säkerheterna” som ECB ”garanterar” för EFSM-lånet, dvs  ”SMP-vinster” från ECB:s försäljning av eurozonsobligationer – kommer då inte vara värda någonting alls, för vid det laget kommer inte en enda aktör på marknaden att köpa någonting som har med det svarta hålet eurozonen att göra överhuvudtaget.

Elefanten Deutsche Bank är ett gigantiskt luftslott byggt av 75 tusen miljarder USD i derivat, dvs leksakspengar som inte ens består av papper utan är helt fiktiva värden, det är därför som eurozonen inte ens klarar att fixa ett kortfristigt ”överbryggningslån” i reda pengar på egen hand, utan istället griper vilt och gangsteristiskt omkring sig genom att stoppa ner händerna i icke-euro-länders statskassor och helt enkelt ta pengar utan att fråga.

När detta blir tydligt imorgon någon gång eller i varje fall senast på måndag (den slaka kreditlina över avgrunden som ECB idag så ‘generöst’ erbjudit Grekland är att likna vid att ge  ökenvandrare en droppe vatten vid dagens slut) – då är vi verkligen framme vid ”Luftslottet som sprängdes” 2.0.

Eurozonen är bankrutt – och alla som tar i den åker med ner i det svarta hålet, per definition ett hål som man aldrig kommer upp ur. Inte minst som drogade Deutsche Bank inte heller kan hålla sig ifrån att spekulera i ”A-shares” och whatever i volatila Kina, vars aktiemarknad snart kvävs av all giftig, konstgjord andning från kejsardömets epicentrum som blåser upp den.

Svenska riksbanken och finansdepartementet måste omedelbart ställa in alla lånelöften till eurozonen av samma skäl som IMF nu gör det – utsikterna att få dem återbetalda är nämligen obefintliga.

Läs: Dagens Industri – Grekland: EU enas använda EFSM-lån, Sverige får garanti, SVD – Kinesisk börskrasch hotar världsekonomin, Affärsvärlden – Blankare: Detta är nästa marknad som kan falla – Europa

Läs också: Zerohedge -The Elephant In The Room: Deutsche Bank’s $75 Trillion In Derivatives Is 20 Times Greater Than German GDP

ZeroHedge – Is Deutsche Bank the Next Lehman

Läs också: The Guardian – The Greek Debt: what creditors may stand to loose

Se även: Bruegel – Who’s still exposed to Greece?,

samt: Investment Watch – List of European Bank Exposure to Greek Sovereign Debt Default — Some will FAIL

DN – Ja väntas i Tyskland trots kritiska röster, SVD – Tyskt ja banar väg för Greklandsstöd, DN – EU räddar Grekland över sommaren, DN – Pressade banker höjer räntor, SR – Ombildning av regering på väg

SVD – Därför går 16 juli 2015 till historien – Adis Ababa Action Agenda

Bloggar: ET – Krugman: Greklands Nej är bra för Europa,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.