Fixbanken sprängfyller bobubblan, urholkar penningvärdet och krossar köpkraften

Att Riksbanken har en inkompetent ledning som varje gång missar målet, knäböjer för den austeritykraschade exportindustrin samt göder de snart fallna elefantiasis-storbankerna för att istället spotta den enskilda konsumenten och löntagaren i ansiktet, det visste vi. Men att den även skulle ge sig till att totalt torpedera landet, dess välfärd och konsumtion för ervärderlig tid, det trodde man ändå inte.

När man slår på radion och hör Ingves svamlande, famlande försök till motivering för sitt huvudlösa beslut att ytterligare sänka räntan och därmed öka på skuldberget samt få bopriserna att skena likt ett urspårat höghastighetståg på felvald sträckning genom landet, blir man så arg att man nästan kvävs.

Det illa underbyggda talet om obefintlig inflation klingar också skärande falskt; inte bara bopriserna rusar hela tiden, utan även priset för allt annat som betyder något för den vanliga människans förmåga att nödtorftigt navigera sin vardag; såsom den av Arlavanstyret bondeoffrade, svinfördyrade svenskproducerade maten, de ständigt stegrade nätavgifterna, ROT-upptrissade hantverkskostnader, dollarvärdestyrd bensin m fl.

Guldkanten i form av semester blir nu också den hutlöst mycket dyrare. Sparandet blir därtill bokstavligt talat värdelöst, vilket ytterligare urgröper den redan spekulationsslaktade pensionen.

Med tanke på att eurozonen är på väg att totalkrascha (se Grekland), så finns det ju bara inhemsk privat och offentlig konsumtion att hålla de ekonomiska hjulen igång med. Försämrad köpkraft pga lågt penningvärde bidrar också till att förstärka eurozonens redan katastrofala ekonomier, då vi inte heller kommer få råd att efterfråga varor och tjänster därifrån. Ändå kapar nu Ingves även denna konsumtionens livlina för svensk ekonomi medelst katastrofalt fjäsk för luftslottsbyggande (utländska) storbanker och svensk exportindustri.

Inte nog med att han alltför länge envisades med att hålla räntan för hög, nu envisas han lika feltajmat med att alltför länge hålla den för låg. Och det trots att Yellen bara häromdagen uttalade att hon kommer hålla fast vid sin nya riktning – att räntorna i USA ska upp.

Det kommer att bli enormt kostsamt för Sverige när Ingves gjort allt vad han kan för att på kortast möjliga tid förpassa svenska kronan till skräpvalutornas allra mest bottennoterade korpserie. Särskilt med tanke på att de ”svenska” storbankernas upplåning i dollar fvb till utlåning på kraschande emerging markets uppgår till ett värde av 1500 miljarder kronor.

Financial Times framhåller till och med att Ingves agerande mot minusräntor hjälper till att skrämma bort investerare från allt vad banker heter och överhuvudtaget från allt på marknaden utom ”safe havens” som guld och statsobligationer, vilket triggar bankernas kollaps, som ett självspelande piano.

Men vad bryr han sig om det? Valutareserven i dollar är ju utökad så statskassan ställer upp och bailar ut som vanligt. Leksakspengarna som Fixbanken lanserat är förstadiet till det som Ingves nu på konstlad väg tvingar fram – en svensk övergång till det svarta hålets valuta euron. Till varje pris ska folkviljan krossas.

Med andra ord – så blir det DU skattebetalare som får betala kalaset – som vanligt. Denna gången kostar det inte bara skjortan, utan också hela livklädnaden.

Se tidigare bloggpost: Inkomstgap och minusränta skapar boprisrally och vansinnesspekulation

Läs: SVD – Sänk inte räntan, Riksbanken,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.