FN:s generalförsamling ändrar sin resolution från ”fördöma” till ”beklaga”

Nu säger Väst att ”hela världen” står enad mot Putins anfallskrig i Ukraina. Men när FN:s generalförsamling inte ens kan enas om att fördöma kriget utan ändrar sin resolution till att ”beklaga” det och Kina, Indien, Iran samt stora delar av Latinamerika och Afrika lägger ner sina röster, det vill säga ställer sig avvaktande, så stämmer det väl inte riktigt att ”hela världen” står enad mot Putins anfallskrig i Ukraina.

Det kan ju också lika gärna vara så att Västs dagar är räknade och en ny auktoritär världsordning står för dörren. Med tanke på hur de reella ekonomiska faktorerna i Väst egentligen ser ut.

Man har i vinstsyfte förlagt stora delar av sin produktion till låglöneländer i Asien, inte minst Kina och Indien. Vilket innebär att man är beroende av dessa länder för import av förädlade varor. När det gäller strategiska råvaror litar man till stora delar på sina forna kolonier i Afrika. Man har byggt upp sin ekonomi på gigantiska krediter. USA har finansierat sina krig med lån från Kina och har regelbundet återkommande skärmytslingar i den amerikanska kongressen om huruvida skuldtaket ska ökas eller inte för att inte landet ska försättas i konkurs. EU är ett ekonomiskt luftslott som är starkt skuldsatt pga den assymetriska valutan euron, som gör Tyskland till ett rikt land och de s k PIIGS-länderna överskuldsatta.

Och när det gäller Sverige så är privatskuldsättningen topp 3 i världen. Även om vår statsskuld håller sig på en beskedlig nivå. Än så länge.

Nu väntar inflation och räntehöjningar, livets alla förnödenheter kommer att bli dyrare, det pratas redan om tvåsiffriga höjningar av matpriserna till sommaren. Bensinen kostar över 20 kr litern.

Det ser mörkt ut för demokratin som vi känner den. Yttrandefriheten. Och mänskliga rättigheter.

Se DN – Få vänner backar upp Putin – vill se en fredlig lösning, DN – Explosioner i Kiev , DN – Barn gripna i Moskva för protest mot kriget , DN – Ryska stridsplan kränkte svenskt luftrum

Se tidigare inlägg: Jobblös tillväxt eller Konsten att bli rik utan att anställa någon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.