Jimmie der Spieler föredrar Trump framför Biden

Och det kanske inte är att förvåna, med tanke på vad som fortfarande timar och sker i hans parti:

I artikeln ”Breivik-hyllande SD-topp tillbaka i Sverigedemokraterna” kunde vi senast 28 juli 2019 läsa:

Före detta SD-toppen Marie Stensby avslöjades hylla den norska terroristen Anders Behring Breivik. Sverigedemokraterna kallade beteendet för ‘fullständigt oacceptabelt’ och Stensby tvingades lämna partistyrelsen och SD. Nu kan Aktuellt Fokus avslöja att Stensby är tillbaka i Sverigedemokraterna.

Går det, så går det, tycks vara partiets främsta devis. Man chansar och trixar avvärjande med de trump-apologetiska formuleringarna så att de blir lättare att svälja, på bästa sändningstid, som SVT frikostigt tillhandahåller.

Jäms med gullegullreportage med hemvävda Mattias Karlsson, vars Trumpvurmande inte står partiledaren efter.

Och detta gör SVT – bara dagar efter att Trump manat sina stormtrupper att inta senaten för att krossa demokratin. ”Våra patrioter”, som han kallar dem. Som han ”älskar” för att de är så ”speciella”.

Läs även: Aftonbladet – Mattias Karlsson vill bli en svensk Trump,

Warning from History – Weimars sönderfall på repeat

När rubrikerna ropar ut att vi har det största ekonomiska sammanbrottet i västvärlden sedan 30-talet och vansinnesspekulationen på börsen desperat fortsätter tillsammans med köpfesten på guld i jakt på värdesäkring, samtidigt som Eurostat meddelar att Sveriges arbetslöshet ökat mest i EU  i juni månad till följd av pandemin, så blir parallellerna allt fler mellan Weimarrepublikens läge och vår tid:

Även parallellen med politiska dödlägen i mittenkoalitioner, som handlingsförlamar regeringar och ökar den politiska polariseringen i takt med växande inkomstklyftor, kombinerat med världens högsta privata skuldberg pga bolån, gör marginalen för felsteg minimal om arbetslösheten nu stiger raskt mot tvåsiffriga tal, bland ungdomar i Sverige har den redan stigit till 28,7 %, som helhet till 9,3 %. När arbetslösheten steg över 20 % i Weimarrepublikens Tyskland tog nazisterna makten.

”Det är dystra rapporter, igår hörde vi att USA:s BNP hade sjunkit med över nio procent. Tyskland, Europas största ekonomi, som tappat med över tio procent, får gå tillbaka till innan andra världskriget för att hitta liknande siffror. Men värst ser det ändå ut i Sydeuropa.”

På 1920-talet handlade det om ett missnöje i Tyskland med Versaillesfördraget. Efter ett förödande världskrig förorsakat av denna expansionistiskt krigiska nation, så kunde man konstatera att de var dåliga förlorare, minst sagt. Det är de fortfarande. När euron rasar till följd av Tysklands ekonomiska krigföring mot omvärlden, då vill de att andra går in och betalar deras självförvållade skulder och räddar deras hårdvaluta.

Så nu håller ”EU” (=Tyskland) på och kräver in svensk statskassa till superstaten. Det skapar stort missnöje i Sverige, som de allt högljuddare och allt mer högerextrema extremhögerkrafterna snabbt suger upp och gör till sitt.

Trots att de inte för ett ögonblick är emot vare sig EU eller massiva överföringar av hundratals miljarder euro till Polens och Ungerns extremhögerregimer, eftersom EU gjort både SD och deras fascistbröder ute i Europa allt starkare genom att erbjuda en gemensam plattform och frikostig bidragsfinansiering.

Det har bidragit till att de kunnat stövla fram allt självsäkrare och mer pan-europeiskt på hela kontinenten, vilket, tillsammans med digitaliseringen (som möjliggjort likvidering av meningsmotståndare med näthat, propaganda 24/7, och hjärntvätt) och det faktum, att Lissabonfördraget i sin filibusterskrift rymmer ritningarna till en diktatur, även innebär att de inte bara får chansen att ta över makten i sina hemländer utan snart även kommer kunna styra hela den titaniska jättefarkosten med järnhand av historiskt upprepningstvång mot undergång.

Och eftersom reaktionära projektioner innebär uppförstoring av det förflutna, så kommer undergången bli än mer avgrundslik. Vad kan inte 500 miljoner hjärntvättade galningar utan opposition ställa till med i världen? I jämförelse med vad bara 50-60 miljoner urblåst hjärntvättade tyska galningar lyckades ställa till med förra gången? Efter att alla politiska motståndare oskadliggjorts. Genom att misshandlas, torteras och dödas. Eller skrämmas till tystnad och/eller exil.

SD och deras stödtrupper har även sedan lång tid ägnat sig åt samma retoriska kameleontism som nationalsocialisterna gjorde i dåtidens Tyskland – låna hej vilt från höger och vänster, särskilt vänster, för att vinna över arbetare och hela LO-kollektivet och därmed kunna störta demokratin ”på laglig väg”. 1928 såg det ut att misslyckas ordentligt för nationalsocialisterna i Tyskland, de fick bara 2, 8 % av rösterna, men så spelade omständigheterna dem i händerna, när kraschen på Wall Street kom med nattsvarta rubriker 1929.

I vår tid är det pandemin som dyker upp som svarte petter och spelar extremhögerkrafterna i händerna, men ännu mer draghjälp kommer strax därpå i och med EU-nämndens obegripligt aningslösa ja till miljardrullning av svensk statskassa till EU med grumlig kontroll och stor risk för ren bortslösning.

Båda dessa omständigheter kan leda till dolkstötslegender av nutida karaktär i Sverige. Rasismen finns hela tiden med i den bruna ljudtapeten som nu vässas med trumpetstötar om regeringens misslyckade pandemistrategi, och om nationellt svek och ”landsförräderi” i och med eftergivenheten med vansinnig skuldsättning och kravlösa bidrag till EU, som kan kosta oss välfärden och innebära skuldslaveri under tyskt herravälde i 40 år.

Trots att SD i EP helt ogenerat röstat emot att bidrag till Polen och Ungern ska beläggas med villkor om rättsstat och demokrati, för det har ju gått alldeles utmärkt i Sverige för dem tidigare, att säga en sak och göra en annan. Så de fortsätter naturligtvis lita till sin skamlösa demagogi med kluven tunga, eftersom de vet att hur mycket de än ljuger, så leder deras populism med lånta fjädrar ändå bara till högre och högre siffror i opinionen. De förlåts ju allt. Samröre med nazister, järnrörsskandaler, propagandaministrar i politisk karantän i Ungern, HA-sympatisörer i högsta ledningen, rubbet.

Det vilar därför ett enormt ansvar på S och övriga riksdagspartier utanför SD att förhindra att SD tar makten i valet 2022. Riksdagen måste hålla partiet utanför regeringsmakten och självfallet även trycka på nej-knappen till EU i november, d. v. s. låta BLI att rösta igenom lånen och bidragen till EU:s ”räddningspaket” – för euron, och istället satsa pengarna på att hålla nere arbetslösheten samt säkra välfärd och beredskap inför kommande kriser. För om SD med anhang får makten kommer demokratin slutligen avskaffas.

Inflationen står för dörren, och därmed öppnas falluckan till helvetet. Dollarns och eurons värde sjunker, för att inte säga dyker. ”Dollarns glansdagar kan vara över – då hotar krasch i USA”, skriver Cervenka i DI.

Coronapandemin har fått det amerikanska budgetunderskottet och statsskulden att galoppera.

Hittills har alltid USA kunnat förlita sig på dollarns globala stjärnstatus, men den eran kan vara på väg mot sitt slut varnar flera ekonomer.

I Tyskland efter 1923 stoppade Stresemann upp hyperinflationen med hjälp av dollarlån och reglering av krigsskulderna, ungefär som EU:s länder räddade bankerna och skuldsatte sig till tänderna efter finanskrisen så att ekonomin ”återhämtat sig” sminkvägen efter denna förra ekonomiska atombomb som spekulationsekonomin förorsakade. Men nu är inflations- och högerspöket slutligen tillbaka, precis som det var 1929 när Wall Street kraschade.

Allt medan Merkel och Macron banar ytterligare väg för extremhögerns slutliga maktövertagande genom att under det tyska ordförandeskapet armera EU med militarisering.

Historien upprepar sig. Den här gången kan världskriget bli det sista. Utplåning.

Läs: Europaportalen – Störst arbetslöshetsökning i Sverige

SR – Studio Ett: Historiska BNP-ras i eurozonen

Massdöd i corona – och inte ett öre från EU

Om det är något Sverige borde ha lärt sig under den här pandemin, så är det att när det väl gäller, så är var och en sig själv närmast.

Det märktes på de två stora länderna Tyskland och Frankrike, som nu konfiskerar hundratals miljarder av Sverige för att rädda euron och dess status som hårdvaluta, ett ansvar som egentligen är euroländernas, framför allt Tysklands som tjänat grovt på valutan och svältpolitiskt sugit ut de övriga.

De struntade i EU-reglerna för den inre marknaden, stängde sina gränser och stoppade export av sjukvårdsutrustning och sjukvårdsprodukter, Frankrike stoppade även export av mediciner, mitt under brinnande pandemi samt köpte upp alla lager som gick, blixtsnabbt till sina egna länder. Så att det inte fanns något över till bland annat oss.

Sen skriker samma länder högljutt och aggressivt om ”solidaritet” 5 minuter efter och kräver att Sverige ger bort 20 % av sin statsbudget, går in som garant för biljonlån och betalar in 6 miljarder mer per år i medlemsavgift.

Vidare borde Sverige ha lärt sig, att det inte funkar att skära ner välfärden som man gjorde efter 90-talskrisen, med över 300 000 anställda, utan att det får svåra konsekvenser, vilket vi nu sett resultaten av. Andra länder har sett till att ha fungerande beredskapslager, till skillnad från Sverige som helt aningslöst gjort sig av med sitt, antagligen även det av ekonomiska skäl, och med slaviskt disciplinerad anpassning till den neoliberala dröm som står inskriven i EU:s grundlag, Lissabonfördraget.

Slutligen borde alltså Sverige ha lärt sig, att när man inte ser om sitt hus, så går det illa. Men har man lärt sig det? Nej, inte ens över 5600 döda i närtid har fått Sverige att förstå, att man behöver hålla hårt i sina skattepengar för att satsa på en välfärd som kan förhindra likvidering av medborgarna.

Istället skänker man nu bort 148 miljarder som man måste låna upp med ränta. Till ett EU, som i nödens stund struntade totalt i Sverige.

Den naturliga reaktionen borde ha varit att vi ska gå ur den här organisationen. Och satsa EU-avgiften på vården i Sverige istället. Samt gärna 148 miljarder plus lån i samma storleksordning för att säkra välfärden, pensionerna, livsmedels- och läkemedelsproduktionen här i landet fram till 2058.

För nån hjälp från EU kan vi inte räkna med. Varken nu efter massdöden eller senare.

Läs: Dagens Medicin – Stängda gränser stoppar sjukvårdsutrustning, SVD – Hårt tryck om öppen gräns för leveranser,

Se tidigare bloggpost: Utan Jonas Sjöstedt kommer tyvärr (V)älfärden sjunka som en sten  

Hög svansföring från Orban och Duda har sin förklaring

Man tänker att Polen och Ungern borde ligga lågt i de pågående förhandlingarna i Bryssel om ”återhämtningsfonden”, då de båda är länder som i stort sett livnär sig på EU-bidrag.

Men icke. Orban hotar glatt med veto och Duda verkar upprörd över att det skulle ställas några krav för att FÅ 380 miljarder.

Och det har ju naturligtvis, som när det gäller allting annat, en kalla-kriget-förklaring. Och så är det presidentvalår i USA ovanpå det, närmare bestämt slutstrid, för Trump tänker knappas bli en ”lame duck” på länge än, vad det verkar.

vad händer:

Jo, USA börjar liksom ta sig ton i de pågående EU-förhandlingarna. Enligt Politico har nu USA:s ambassadör i Polen under lördagen sagt följande:

”The U.S. ambassador to Poland said the EU had gone too far with its criticism of Poland over respect for the rule of law.

‘If you’re asking me … do I think that a lot of the attacks on Poland about democratic values is overblown, my answer is yes, I do,’ Georgette Mosbacher told Reuters in an interview published Saturday.”

Och detta strax efter att Donald Trump själv uttalat sig:

”U.S. President Donald Trump said in June that Poland had been making ‘vigilant efforts to uphold the rule of law.’ ”

Denna utryckning till Dudas försvar är ju inte heller bara någon random nyck från the Donald utan ett led i en strategi för att säkra hans positioner mot Putin, det är ju alltid populärt bland amerikanska presidenter när det blir för jobbigt på hemmaplan att börja skramla med vapen och visa sin styrka någon annanstans i världen. Därefter kriga, något decennium eller två.

Så han har helt enkelt träffat ett militäravtal med Duda 23 juni 2020 som innebär att diverse nya amerikanska militära anläggningar ska etableras i Polen närmare plats okänd. Missilsköld finns ju där redan, sedan Hillary Clintons tid som utrikesminister, det såg Carl Bildt till att möjliggöra med det Östliga partnerskapet, ”ett svenskt-polskt” initiativ.

Det var den missilskölden som startade igång det neo-kalla-kriget mellan USA och Putin, vars generaler strax efter högljutt började kräva ”an undisputed sphere of influence” i sina forna satellitstater då de började känna sig inringade på det eurasiska fastlandet, vilket sedan har fått förödande följder för hela världen, då det både ledde till krig i Ukraina och proxykrig i Syrien med IS uppgång och fall. Och så nu detta:

U.S. and Polish officials are finalizing a defense cooperation agreement ahead of Polish President Andrzej Duda’s visit to the White House on Wednesday, .[. . .]

Nästa dag, den 24 juni 2020, aviserar Trump att han även kommer att genomföra truppförflyttningar från Tyskland till Polen.

Trump says he will ‘probably’ reassign troops from Germany to Poland The president has admonished Germany for not spending more on its own defense.”

Att GE den auktoritära, diktatoriska protofasciststaten Polen 380 miljarder ovanpå det är inte bara ett brott mot EU:s grundläggande värden, utan ett direkt hot mot freden i Europa.

Så, Stefan Löfvén – säg Nej och se till att få oss ut ur denna union, fortare än kvickt.

We do not want fascism. We do not want war!

Läs: Politico -US ambassador: EU criticism of Poland over rule of law ‘overblown’ 

Politico: U.S. and Poland work to finalize defense deal ahead of Duda visit

Politico: Trump says he will ‘probably’ reassign troops from Germany to Poland

Se även tidigare bloggposter: Moderater med Kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten, Moderater med kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten II, Almedalsveckan på Gotland som ligger i ÖstersjönVem har skapat den ‘ökade hotbilden’ mot Sverige? , Hellre en oenig fred än ett enigt krig mot Ryssland, Den ”legala nihilismen” och gasledningarna

Utan Jonas Sjöstedt kommer tyvärr (V)älfärden sjunka som en sten

Nu har Jonas Sjöstedt väldigt stort förtroende i opinionen, vilket skulle borga för en lysande valrörelse 2022 för V och historiskt höga röstetal.

Tyvärr tänker han avgå, och det borgar för motsatsen. För det tar lång tid att bygga upp förtroende i väljarkåren, och den tiden har inte en nyvald partiordförande när det bara är ett år kvar till valet.

Vilket tyvärr kommer leda till att högern tillåts slakta välfärden och landets finanser till oigenkännlighet.

Detta var sista halmstrået, efter år av nedmontering. De nedskärningar som gjordes efter 90-talskrisen har i stor utsträckning permanentats nämligen, därav samhällets nuvarande oförmåga att klara en kris, inte minst pga ständiga skattesänkningar.

Sverige kommer bli ett mycket kallare och otryggare land att leva i. Som om det inte räckte med coronakrisen.

De som framför allt kommer drabbas är givetvis kvinnorna, som jobbar i välfärden och följdenligt alltså även de som är beroende av deras arbetsinsatser i vård, skola och omsorg; äldre, sjuka, ungdomar och barn.

Kommunerna har på bred front redan kopierat och klistrat in Svenskt Näringslivs förslag på ”effektiviseringar” i sina budgetar för de kommande åren. Omfattande nedskärningar, på ren svenska. De har alltså redan lagt sig i startgroparna för den skrotning av LAS som kommer möjliggöra dessa, vilket indikerar att det väl var det som var syftet redan från början med förslaget. Annie Lööf fotar sig gärna med Almega och umgås säkert ännu djupare än så. Exemplet Nyamku Sabuni är en fingervisning om vilka band som kan finnas.

Med utökade undantag i turordningsreglerna och krympta turordningskretsar stundar massuppsägningar i välfärden, företrädesvis av äldre, då de är dyrare och håller uppe lönenivåer som man därför sedan successivt kan sänka neråt, tillsammans med andra kvalitetskrav.

90-talskris på repeat, fast denna gången utan något som helst skyddsnät, i och med skrotat LAS. Efter 90-talskrisen fick 300 000 i offentliga sektorn gå.

”De statligt anställda drabbades i synnerhet åren 1993 och 1994. Totalt har sysselsättningen minskat från 394 000 personer 1990 till 220 000 1998.

Utvecklingen av den kommunala sektorns sysselsättning ser annorlunda ut. Sysselsättningsnedgången här inleddes ungefär samtidigt som nedgången i den statliga sektorn men är mycket mer utdragen. Icke obetydliga neddragningar i sysselsättningen skedde varje år mellan 1991 och 1997. Totalt minskade sysselsättningen mellan 1990 och 1998 från 1 258 000 personer till 1 089 000.”

Denna gången kanske dubbelt upp eller mer.

”Inom exempelvis äldreomsorgen fick allt färre hjälp samtidigt som insatserna koncentrerades på de mest vårdbehövande, inom barnomsorgen ökade istället deltagandet men här skedde åtstramningen genom att de ekonomiska och personella resurserna för varje barn minskade påtagligt.”

Läs: Expressen – Tittarnas dom: Jonas Sjöstedt vann debatten    

Se även ”Välfärdens utveckling efter 90-talets kris” och SOU 2000:37

Värre än Knutby

Utplåningen av EU-motstånd och antiglobaliseringsrörelse ur historieskrivningen firade triumfer i söndagens Agenda.

I en bagatelliserande tillbakablick på den helt och hållet verklighetsfrånvända och reaktionärt klimatförstörande globaliseringen kallar man istället antiglobaliseringsrörelsen och folkrörelsen mot EU  för  ”reaktionära kufar”, i fundamentalistisk enlighet med nyliberalismens sätt att nyspråkligt ändra ords betydelser till sin motsats.

Antiglobaliseringsrörelsen bestod ju inte av några ”reaktionära kufar” utan av den samlade progressiva vänstern, kvinnorörelsen och miljörörelsen, eftersom globaliseringen framför allt inneburit en tidigare aldrig skådad rovdrift på människor, djur och natur, i vilken planeten skövlats, arter utdödats, kvinnors kroppar exploaterats och det rena slaveriet återvänt från historiens skräphög och antagit enormare proportioner än någonsin i världshistorien. Utöver explosionen av gränsöverskridande brottslighet och endemisk korruption, som möjliggjorts  av EU:s renlärigt neoliberala Lissabonfördag, vars penningtvättmaskineri med korruptionsdrivande lagar om offentlig upphandling i välfärd och infrastruktur i flera led till lägsta pris, tillsammans med outsourcing av produktion till låglöneländer, utförsäljningar av offentlig egendom till lägstbjudande, vansinnesprivatiseringar och skattesänkande ”strukturreformer”, nedmonterat vårt samhälle och dess existerande nationella beredskap till förmån för spekulationsekonomins jobblösa tillväxt och kapitalackumulation i sådan förödande omfattning, att ett enda nytt, och med god beredskap inte alltför farligt virus, nu lamslår hela världsekonomin, eftersom de västliga nyliberala ekonomierna lika bokstavstroget och samfällt bekänt sig till en och samma rovdriftsideologi, så att de inte heller längre klarar att själva prestera inhemsk tillgång ens till en sån simpel produkt som handsprit.

Reportagets historieretuscherande nyliberala nyspråkbruk visar hur man med arrogant raljans osynliggör den rörelse som, av ovan nämnda anledningar, manifesterade sig i massiva protester mot EU och globaliseringen, vilka sedan repressivt och reaktionärt slogs ned, både 2001 och i samband med finanskrisen 2008–2009, trots att, eller kanske just för att, dessa protester var så massiva och kraven så rättmätiga. I Sverige med 20–30 000 deltagare i Göteborg 2001, där huvudtalare var vänstersocialdemokraten Sören Wibe och vänsterpartiets feministiska dåvarande partiordförande Gudrun Schyman. Till varje pris skulle planeten och välfärden plundras.

Nu tiger Ayn Rands fan club still. Inte ett pip från Annie Lööf. Tvärsäkra slagord som ”Fuck facket forever” har i ett slag blivit allenast en ljudande malm och en tom klingande cymbal.

Ändå framhärdar SVT i detta ”reportage”, genom sitt obekymrade osynliggörande av vänsterprogressiva proteströrelser, i att kräla i stoftet för Friedman och Hayeks irrläror, likt hjärntvättade sektmedlemmar trogna sin Ledare ända tills undergången av välfärdsstaten som han påbjudit fullbordats.

Och fascismen tar vid.

Till varje pris

Många människor i Sverige har levt i drömmarnas land. Mångmiljonlån till bostad, bil, långväga klimatstörande nöjesresor och en dyrbar efterhärmning av börshajarnas lyx.

Denna lyxkonsumtion har gått ut över tillfredsställelsen av våra mest basala behov, som istället fått förtvina. Lidandet som det förorsakat för de så kallat svagaste i samhället har varit enormt.

Välfärden har sålts ut eller slimmats ner med strypsnara, för att drömlivet obekymrat, och till varje pris, skulle upprätthålas. Den sköra tråd, som all orealistisk skuldsättning vilat på – att folk har ett fast jobb att gå till som garanti för alla lånen – håller nu på att brista.

Föranleder det någon debatt om nyliberalismen som styråra för samhällsutvecklingen? Inte nämnvärt.

I startgroparna flockas redan snabba cash-klipparna, i spänd förväntan inför nästa brutala hausse, föranledd av staternas välvilliga räddningspaket, som kommer urholka samtliga möjligheter till en återupprättelse av grundläggande välfärdsfunktioner, på ett ännu mer slutgiltigt sätt, än vad som redan är för handen.

När vi av omständigheterna tvingas till en stund av stillhet och eftertanke, så borde denna villfarelse till ideologi bli föremål för en allvarlig omprövning.

Men, som alltid ljuder mantrat: Marknaden ska ha sitt.

Om det så ska kosta oss skjortan. Och hela livklädnaden.

Brexit

Kommer EU-lobbyn någonsin låta ett land gå ur efter att en folkomröstning röstat nej?

Det är den stora frågan i kväll. När Frankrike röstade nej respekterades det inte. När Nederländerna röstade nej respekterades det inte. När Irland röstade nej respekterades det inte. Och i Sverige trumfades Lissabonfördraget igenom 2008 utan någon som helst demokratisk diskussion, trots att nyliberal ekonomisk politik därmed blev EU:s grundlag. Mörkläggningen i media var i det närmaste total.

Samma nyliberala, ekonomiska politik, som lett till globaliserad förödelse av naturen, terrorism efter arabiska våren (då den senare var reaktion på den fattigdom som neoliberal ekonomisk politik skapat i den delen av världen) samt den polarisering vi ser idag med förlamad demokrati och högerextremism på frammarsch, inte minst i USA med Trump som taltratt.

I samband med folkomröstningen om EU-medlemskap 1994 tilläts endast JA-sidan höras.

Sedan dess har nej-sidans varje farhåga som sagt besannats. Ändå utmålades dessa farhågor som ”skräckpropaganda” av JA-sidan, som fick all draghjälp av media samt sin propaganda finansierad av skattemedel med utrikeshandelsminister Dinkelspiels benägna hjälp.

Den tystnadskulturella traditionen har sedan följts unisont av svenska media varenda gång någon EU-fråga varit högaktuell. I riksdagsvalen har EU knappast diskuterats alls.

Nu stövlar högerextrema och främlingsfientliga partier fram och når/kan nå regeringsmakten i ett mycket högt antal av EU:s medlemsländer: Ungern, Polen, Tjeckien, Österrike, Italien, Spanien, Frankrike, och snart även Grekland (högern är tillbaka där) och Sverige, i takt med nyliberalernas nedmontering av välfärdsstaten och socialdemokratiska partiers svek.

Till och med i Tyskland marscherar AfD framåt och i östra delarna av landet regelrätta nazister.

Historien tvångsupprepar sig, som sagt. Med den skillnaden att det nu inte bara gäller regeringsmakten i Tyskland, utan över 500 miljoner européer. Med den totalitära makt som Lissabonfördraget gav till EU och den paneuropeiska militarisering som nu pågår, dröjer det inte länge förrän demokratin är avskaffad i hela EU.

Därför hoppas jag att Storbritannien ikväll tillåts säga nej till EU. Denna kolossmakt måste brytas, innan det är för sent. Lågkonjunkturen som är i annalkande kommer dessutom ytterligare att förstärka de fascistiska krafterna, och det gör EU till en mycket farlig stormakt, inte minst för dess invånare.

Läs: Sveriges Radio – ”Ett val som inte är som alla andra”

 

(P.S. Pundet kommer gå upp – särskilt nu när USA just tecknat handelsavtal med Kina. EU är ett sjunkande skepp på väg in i lågkonjunktur och depression där högerextremismen står i kulisserna för snar marsch in på scenen. Finanskrisen löstes ju aldrig, ECB sparkade bara burken med QE, greklands-lån och bailouts. Valet står alltså mellan pest (slavarbete på den globala marknaden) eller kolera (massarbetslöshet och högerextrem eu-diktatur). D.S.

PS II. Mycket riktigt – nu såg jag att pundet rusar pga torysegern. Så, om vi vill rädda kronan, kanske det räcker med att gå ur EU? D.S.

https://www.ft.com/content/07250e1d-a51a-333f-9609-13bf9b6777f9

Liberalernas extrema makeover

Tycker DN verkar anlägga en nästan stövlig, auktoritär ton.

Från att obekymrat ha tagit velourledartröjan och publicerat 18 anonyma kvinnors explicita anklagelser om ”sexuella trakasserier och övergrepp” mot den lätt identifierbare ”Kulturprofilen” ”med nära band till Svenska Akademien” utan att denne lätt identifierbare Kulturprofil vid tillfället vare sig polisanmälts, åtalats eller fällts, så utropar man nu istället tvärsäkert indignerat från ledarplats: ”Rätt att Cissi Wallin åtalas – metoo är stort men rättssäkerheten större”, som om man aldrig intagit  skymten av en annan hållning än denna plötsligt oförvitliga försiktighetsprincipiella publiceringsmoral.

Partiet L med den visserligen löjligt falliska men ändå rakryggat upprättstående neologgan ser nu i desperation sina egna sjunkande opinionssiffror fortsätta dala, samtidigt som man tvingats åse KD:s mer stadigt uppåtgående, i takt med EBT:s närmande till grabbiga #metoohatar-SD.

Fingret i luften – igen! Men inte det fräcka fingret up yours utan istället det lismande våta finger med vars hjälp man känner vart vinden blåser: åt det bruna hållet.

Läs: DN – 18 kvinnor: Kulturprofil med nära band till Svenska Akademien har utsatt oss för övergrepp, DN – Rätt att Cissi Wallin åtalas – metoo är stort men rättssäkerheten större

Se även: Aftonbladet Debatt – Låt inte Sverigedemokraterna sabotera kvinnors rättigheter

 

Deutsche Banks derivataffärer – 3 x EU:s BNP: 43,5 biljoner euro

Nu när börserna skakar, pga Trumps handelskrig med Kina, finns anledning att återigen ta en titt på Deutsche Banks derivataffärer – ett luftslott som heter duga, och som, om det imploderar, ser ut att kunna få  EU:s ekonomi att störta samman, som efter ett världskrig.

Särskilt när man betänker storleksordningen. Enligt FT Alphavilles senaste redovisning uppgår de nämligen till 43, 5 biljoner euro, vilket torde motsvara cirka 435 biljoner kronor, att jämföra med hela EU:s bruttonationalprodukt, som enligt samma källa endast uppgår till 14, 6 biljoner euro, vilket torde motsvara cirka 146 biljoner kronor.

För det är ju inte så att problemen från finanskrisen 2008-2009 försvinner bara för att ingen pratar om dem längre, tvärtom har de istället växt och antagit enorma proportioner, eftersom politikerna inte gjort något åt centralbankernas dysfunktionella vanstyre, utan bara sparkat burken framför sig, och tillåtit dem fortsätta göda spekulationsekonomin med minusränta och QE.

Så det verkar inte vara läge att gå med i euron, trots att kronans status sjunkit så drastiskt att den nu officiellt betecknas som en ”skräpvaluta”, enligt OECD.

Hälsning till EU-nämnden: Säg NEJ till bailout och IMF-lån. Vi har inte råd med sånt. Välfärden är mer än hotad.

Enligt grafiken, som Alphaville hämtat från IMF via Zerohedge, så är de flesta storbanker och större finansinstitut i både USA, Kina och Europa (inklusive Storbritannien) hårt exponerade mot DB:s gigantiska luftslott, som när som helst kan sprängas.

Det gäller även ”systemviktiga” Nordea, enligt diagrammet. See for yourselves.

Så Wahlroos visste vad han gjorde, när han hoppade av det sjunkande korrupta dödsskeppet i elfte timmen.

Läs: Financial Times Alphaville blogg – Deutsche Bank Derivative Dumbness    

Dagens Industri – Björn Wahlroos lämnar Nordea

fplus.se – Kronan nu sämst i OECD – officiellt en skräpvaluta

Se tidigare bloggpost: Merkel konfiskerar medel ur vår statskassa genom ”skriftlig procedur på statssekreterarnivå”