SD:s egen SÄPO-spion med ett kavalleri av bortsprungna hästar

Denne Hans-Erik Sjöholm som infiltrerat V åt SÄPO är alltså såt vän med hela Järngänget på fb – däribland Kent Ekeroth, Björn Söder, Linus Bylund och Erik Almqvist, även Ingrid Carlqvist, chefredaktör för antimuslimska tidningen Dispatch International, finns liksom självskrivet med på listan över Sjöholms dödspolare.

Han uppges därstädes också gilla ”en rad högerextrema grupperingar” – såsom “Lägg ner hatkampanjen mot SD”, “Nej till böneutrop i Sverige”, “Stoppa svenskfientligheten”, ”Krossa antivitismen”, “Välkommen till Sverige! Passar det inte så dra igen!” och “Om den svenska flaggan kränker dig kan jag hjälpa dig att packa”, samt högerextrema tidningen Fria Tider.

Redan 2010 gjorde han sig tydligen även känd som filibustertalande fikonspråkare på SU-hearing om polisinfiltratörer samt utgav sig för att vara ”informatör” åt tullen, något som tidigare rikskrimchef  Tommy Lindström då höll för mindre troligt, varefter Sjöholm, enligt Lindström, ”knasade ut”:

”– Jag höll ett föredrag på detta tema och i slutet av föredraget blev det frågor. Då började den här personen (Hans-Erik Sjöholm) ställa frågor som egentligen bestod av påståenden om att han hade varit informatör för tullens räkning. Jag svarade att det inte kan vara sant eftersom tullen inte hade några informatörer vid det här tillfället, de hade inga sådana moderna arbetsmetoder, säger Tommy Lindström och tillägger:

– Han knasade ut mot slutet, när jag var motståndare mot hans påståenden, för det han säger stämmer inte överens med verkligheten.

Hur kan du vara så säker på det?

– Jo, för att jag hade ett nära samarbete med tullkrim, och alla operationer av den här typen genomfördes av rikskrim.”

Vidare informerar Expressen om, att Sjöholm  fick sparken från Tullverket pga ”samarbetssvårigheter” och pga att han ”smygbandat sina kollegor i åratal.” Hur helt hundra undrar man kan en sådan person vara som ”informatör” åt SÄPO?

Kort sagt – vad f-n håller ni på med?

”Riksdagen är navet i demokratins Sverige. De partier som sitter där är Säpos uppdragsgivare. Det är inte på dem de ska spionera. Det kan visserligen finnas undantag. Men planlöst fotograferande av folk på möten och inrapportering av höga partiföreträdares aktiviteter hör inte hemma i en demokrati.

En av Säpos viktigaste uppgifter är det så kallade författningsskyddet. De ska slå till mot personer eller organisationer som hotar demokratins grundläggande funktioner som fri opinionsbildning.

Men det kan ju knappast vara orsaken till att Säpo anlitade Sjöholm som infiltratör. Det fanns visserligen inget anställningsförhållande mellan säkerhetspolisen och Sjöholm. Men i två decennier tog de emot hans tjänster och uppmuntrade honom att fortsätta med sin infiltration.

Det är, för att uttrycka sig försiktigt, mycket, mycket anmärkningsvärt. Vänsterpartiet har suttit i Sveriges riksdag sedan 1917.

De ansåg inte pålitliga nog för att sitta i samlingsregeringen under andra världskriget.

Men sedan dess har partiets kopplingar till Sovjetunionen av naturliga skäl upphört. Under mitten av 1990-talet och fram till 2006 samarbetade partiet med den dåvarande S-regeringen i flera omgångar. Senast mellan 1998 och 2006.

Utrikesnämnden är det hemligaste som finns i riksdagen. Där sitter i dag Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.

Vi talar alltså inte om en sekt med våldstendenser. Vi talar om ett politiskt parti med tillgång till många hemliga uppgifter och med förtroende att fatta beslut som rör oss alla.”

Läs: SR Ekot – Högerextrema grupper allt mer aktivaAB – En konspiratör i SÄPO:s tjänst, AB – Lena Mellin: ”Alltihop luktar illa, riktigt illa”, Nyheter24 – Säpoutsänd agent kartlade V, AB – Spion i V – för SÄPO, Expressen – ”Fullständigt obegripligt av SÄPO”, Expressen – Officer påstår sig ha infiltrerat V, DN – SÄPO-spion infiltrerade V

Annonser

2 responses to “SD:s egen SÄPO-spion med ett kavalleri av bortsprungna hästar

 1. Kjell Lundqvist

  Denne infiltratör fick som första uppgift att infiltrera nazi-grupper under mitten av 80-talet. Sedan blev uppdraget att infiltrera VPK under 90-talet troligen på grund av vissa VPK-medlemmars sympatier med FARC, den colombianska knarkguerillan. Sedan var det dags för Sverigedemokratern och Förbundet Sverige-Israel. Säpo bestämmer vilka som skall infiltreras. Detsamma gäller troligen också Hans-Erik Sjöholms versamhet inom tullen. Allt för Säpos räkning.

 2. Svar till Kjell Lundqvist från Nemokrati:

  Verkar väl mer som han själv ”infiltrerat” och att SÄPO bara tagit emot den info
  han volontärt erbjudit. Som Dennis Töllborg säger http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17022711.ab:

  ”En orsak kan vara att Hans Erik Sjöblom serverat uppgifterna på ett fat och att Säpo då bara gapat och tagit emot.
  – Jag tror att Säpo har fruktansvärt svårt för att säga ”vi vill inte ha den här informationen.” De stänger inte gärna dörren utan tar emot och noterar. Jag skulle gissa att det är så. Säpo är som oss flesta andra människor, som har så mycket skit som man inte slänger. All information är potentiellt bra information, men man värderar inte risktagandet.[- – -]

  Om Hans-Erik Sjöblom säger Töllborg:
  – Det är ofta så att infiltratörer inte är anställda utan drivs utav någon form av patriotism eller ideologi eller adrenalinkick. Det är ofta anmärkningsvärt lite pengar inblandat.
  Att infiltrera är inte ett brott.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s