SD:s egen SÄPO-spion med ett kavalleri av bortsprungna hästar

Denne Hans-Erik Sjöholm som infiltrerat V åt SÄPO är alltså såt vän med hela Järngänget på fb – däribland Kent Ekeroth, Björn Söder, Linus Bylund och Erik Almqvist, även Ingrid Carlqvist, chefredaktör för antimuslimska tidningen Dispatch International, finns liksom självskrivet med på listan över Sjöholms dödspolare.

Han uppges därstädes också gilla ”en rad högerextrema grupperingar” – såsom “Lägg ner hatkampanjen mot SD”, “Nej till böneutrop i Sverige”, “Stoppa svenskfientligheten”, ”Krossa antivitismen”, “Välkommen till Sverige! Passar det inte så dra igen!” och “Om den svenska flaggan kränker dig kan jag hjälpa dig att packa”, samt högerextrema tidningen Fria Tider.

Redan 2010 gjorde han sig tydligen även känd som filibustertalande fikonspråkare på SU-hearing om polisinfiltratörer samt utgav sig för att vara ”informatör” åt tullen, något som tidigare rikskrimchef  Tommy Lindström då höll för mindre troligt, varefter Sjöholm, enligt Lindström, ”knasade ut”:

”– Jag höll ett föredrag på detta tema och i slutet av föredraget blev det frågor. Då började den här personen (Hans-Erik Sjöholm) ställa frågor som egentligen bestod av påståenden om att han hade varit informatör för tullens räkning. Jag svarade att det inte kan vara sant eftersom tullen inte hade några informatörer vid det här tillfället, de hade inga sådana moderna arbetsmetoder, säger Tommy Lindström och tillägger:

– Han knasade ut mot slutet, när jag var motståndare mot hans påståenden, för det han säger stämmer inte överens med verkligheten.

Hur kan du vara så säker på det?

– Jo, för att jag hade ett nära samarbete med tullkrim, och alla operationer av den här typen genomfördes av rikskrim.”

Vidare informerar Expressen om, att Sjöholm  fick sparken från Tullverket pga ”samarbetssvårigheter” och pga att han ”smygbandat sina kollegor i åratal.” Hur helt hundra undrar man kan en sådan person vara som ”informatör” åt SÄPO?

Kort sagt – vad f-n håller ni på med?

”Riksdagen är navet i demokratins Sverige. De partier som sitter där är Säpos uppdragsgivare. Det är inte på dem de ska spionera. Det kan visserligen finnas undantag. Men planlöst fotograferande av folk på möten och inrapportering av höga partiföreträdares aktiviteter hör inte hemma i en demokrati.

En av Säpos viktigaste uppgifter är det så kallade författningsskyddet. De ska slå till mot personer eller organisationer som hotar demokratins grundläggande funktioner som fri opinionsbildning.

Men det kan ju knappast vara orsaken till att Säpo anlitade Sjöholm som infiltratör. Det fanns visserligen inget anställningsförhållande mellan säkerhetspolisen och Sjöholm. Men i två decennier tog de emot hans tjänster och uppmuntrade honom att fortsätta med sin infiltration.

Det är, för att uttrycka sig försiktigt, mycket, mycket anmärkningsvärt. Vänsterpartiet har suttit i Sveriges riksdag sedan 1917.

De ansåg inte pålitliga nog för att sitta i samlingsregeringen under andra världskriget.

Men sedan dess har partiets kopplingar till Sovjetunionen av naturliga skäl upphört. Under mitten av 1990-talet och fram till 2006 samarbetade partiet med den dåvarande S-regeringen i flera omgångar. Senast mellan 1998 och 2006.

Utrikesnämnden är det hemligaste som finns i riksdagen. Där sitter i dag Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.

Vi talar alltså inte om en sekt med våldstendenser. Vi talar om ett politiskt parti med tillgång till många hemliga uppgifter och med förtroende att fatta beslut som rör oss alla.”

Läs: SR Ekot – Högerextrema grupper allt mer aktivaAB – En konspiratör i SÄPO:s tjänst, AB – Lena Mellin: ”Alltihop luktar illa, riktigt illa”, Nyheter24 – Säpoutsänd agent kartlade V, AB – Spion i V – för SÄPO, Expressen – ”Fullständigt obegripligt av SÄPO”, Expressen – Officer påstår sig ha infiltrerat V, DN – SÄPO-spion infiltrerade V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.