Dags att inse allvaret för Arenahögern

Om inte S vill stoppa sitt väljarras så ska man fortsätta låta Arenahögern propagera för luftslottsfantasier om EU och euron, samt ökade inkomster för arenahögerns nyliberala entreprenörer som gör gemensam sak med Timbro under Almedalsveckan i frågan om avreglering av trygghetsförsäkringarna.

Dessa överlöpare som nu är angelägna om att försvara sina Nya positioner inom det privata försäkringsväsendet har författat en sällsynt faktabefriad hyllningsskrift till euron. Samtidigt som euroländerna nyss med överväldigande majoritet enats om en extrem och direkt depressionsskapande åtstramningspolitik medan spekulationsekonomin – banker och finansvärld – beviljas fortsatt ansvarsfrihet påstår arenahögern att det bästa för Sverige är att gå med i eurosamarbetet – med andra ord, att även Sverige ska begå ekonomisk harakiri, utöver att avskaffa den parlamentariska demokratin och förlora självbestämmandet vilket redan är gjort i och med ratificeringen av Lissabonfördraget, ”omfattande förändringar” av grundlagen m m.

I EU är det högern som styr – och extremhögern gör sitt intåg på bred front. Lissabonfördraget är ritningen till en diktatur. Varje medborgares röstmakt är reducerad till noll, medan lobbyismen firar protokorrupta triumfer. Medborgarnas insyn i vad som pågår i Bryssel och fora som Coreper är näst intill obefintlig. Antidemokratiska förslag spottas ut på löpande band. Europaparlamentet har nyss själv med ”Smile29″ visat sig vara dessas bästa vän.

Nästa år är Ungern –  där nynazistiska Jobbik gått framåt med stormsteg – EU:s ordförandeland. Förslag som bär diktaturens signum som Smile29 och Gallorapporten vinner terräng och tolerans för massdeportationspolitik och lägerliknande förhållande för asylsökande m fl vinns då alla högerextrema i Europa nu plötsligt fått en betydligt bredare plattform i Bryssel för sin skränande högljuddhet än vad de nånsin skulle kunna uppnå i respektive hemland, där de lättare kan marginaliseras på grund av sitt fåtal. I Bryssel har de kunnat växa sig starka – och även liera sig med högerkonservativa grupper i partigruppen EPP-ED, i vilken t ex Berlusconis parti ”Frihetens folk” sitter – tillsammans med Moderaterna och KD exempelvis. Ett parti som genom sammanslagning med Alleanza Nazionale  inbegriper fascister!

De förslag som Arenahögern listar kan med fördel uppnås genom mellanstatligt samarbete – inte ökad överstatlighet. För med ökad överstatlighet avskaffas demokratin än mer markant och inga förslag underifrån når därmed nånsin toppen. Det nyligen avslutade G20-mötet talar sitt tydliga språk. Eliten vill fortsätta försvara den alltmer gangsterekonomiska elitens privilegier. Och en förflyttning av makten längre från medborgarinsyn och direktvald demokrati göder denna utveckling mot total ansvarsfrihet för det globaliserade kapitalet som EU-eliten alltid lånar sitt öra till långt före hänsynstagande till löntagare och arbetslösa, för att inte tala om hemlösa, fattiga ‘funktionshindrade‘ och sjuka.

Läs: DN – ”Dags att inse allvaret för Europa och demokratin”, DN – G20 lovar halvera budgetunderskott”, Reuters – Financial reform results seen thin at G20

Angående Arenahögern – Läs: Timbro – ”Timbro och Arena Idé tillsätter gemensam kommission om välfärdens framtida finansiering”, Jonas Sjöstedt – De sista euroentusiasterna?, Thomas Böhlmark – EU räddas inte av mer överstatlighet,

Se även tidigare bloggposter: Varför måste cancersjuka jobba heltid när sjukförsäkringen går med överskott?

Plus – SVD – Unga väljer de rödgröna i valet, , Expressen, , Expressen2, Expressen3, DN,, DN2, AB2, AB3,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.