En dolkstötslegendarisk ”svärmorsdröm” (som naturligtvis är ungkarl)

Jimmie Åkesson – SD:s partiledare porträtteras idag i SVD. Det var bloggen Prärietankar som gjorde mig uppmärksam på detta dystra faktum. Dyster i sin klaustrofobiska inskränkthet verkar också denna vandrande anti-reklam-pelare för hemstaden Sölvesborg. Artikeln berättar att 9 % röstar på SD i den idylliska småstaden (7 883 inv 2005).

Förra året tog inte Sölvesborg emot en enda flykting, ändå känner sig Jimmie orolig. Och han har tydligen lyckats sprida skräck omkring sig. Svaret på frågan varför är således rädslan för det Okända, för de vet inte vad det är för någonting. Då växer skräcken av sig själv som skuggor på en grottvägg. Särskilt när Jimmie berättar dolkstötslegendariska spökhistorier.

Som man kanske hört och trott på redan tidigare, då Blekinge är ett gammalt nazistfäste, i synnerhet trakterna kring Fridlevstad, tydligen, som också ligger nära Ronneby som är det nya nazistfästet. Tittar man på kartan så är det bara ett par mil mellan Fridlevstad och Ronneby och mellan Ronneby och Sölvesborg är det sedan 57 km, inte så långt.

Om det inte vore så obehagligt som att SD är på väg att med sitt nazistarv marschera rakt in i riksdagen skulle man kunna få en hjärtattack av skrattanfallet som obönhörligen bryter ut när man ser fotot som beledsagar SVD-artikeln. Där står Jimmie Åkesson som i en fars av Killinggänget utanför en orangebrun sommarstugekarikatyr i pygméstorlek som ser ut som en slags överentusiastisk valstuga eller busskur på Legoland från vilken inte mindre än tre svenska flaggor fladdrar och i förgrunden ses en kisande Jimmie stående med händerna liksomt fromt lagda i varandra. Det sistnämnda som för att krampaktigt understryka hur rumsrent fredliga Sverigedemokraterna numera är.

Bloggen Prärietankar har förtjänstfullt recenserat innehållet i artikeln:

”Av artikeln att döma var mindre lyckade kontakter med invandrare under uppväxten en bidragande orsak till varför han engagerade sig i främlingsfientliga SD. Det var tydligen ‘en flyktingsström från Östeuropa, framförallt från Rumänien’ som krossade Jimmies Bullerbydröm på 80-talet, som enligt honom själv ‘skapade en del bråk mellan barnen’ och som fick ‘betydelse för hans politiska vägval’.

Intressant nog invandrade min egen sambo med sin familj från just Rumänien, till Sölvesborg ungefär då. Av vad jag kan döma är min flickvän och hennes familj allt annat än bråkstakar. Ur ett integrationsperspektiv kan nämnas att min sambos pappa har haft jobb sedan dess och alltid betalat skatt. I familjen är det primära språket svenska, förutom när farmor är och hälsar på från Rumänien. Min flickvän talar prickfri svenska, (eller hur prickfri den nu kan bli med Göingedialekt) och rättar snarare mitt språk då och då. Både hon och hennes bror har utbildat sig och min sambo har ett intressant jobb med goda framtida karriärmöjligheter. Kulturellt hejar familjen på svenska landslaget, firar jul, påsk och midsommar med enda avvikande småsak att bredvid sillen på bordet befinner sig en paprikakryddad lammgryta och ägg fyllda med majonnäs och leverpastej. Ur varje perspektiv känner sig min flickvän svensk, och om någon ny bekant frågar var hon är ifrån så är det snarare beroende på Göingedialekten än undran om hon är från något annat land.”

Därför är det på sin plats att påminna Sölvesborg om vad de snarare bör vara rädda för. Så nyligt som i Kyrkovalet 2009 lät sig SD representeras av nazister och rasister – nämligen tre kandidater med ett politiskt förflutet i Nordiska Rikspartiet och Nationaldemokraterna. Det är då också viktigt att framhålla vad Jimmie Åkesson svarade när han konfronterades med det, eftersom han i en intervju tidigare hade svarat nej på frågorna om någon kan representera partiet med ett förflutet i nazistiska organisationer eller sympatier med sådana. Då sa Åkesson istället plötsligt

att han har svårt att politiskt definiera Nordiska rikspartietoch Nationaldemokraterna. Vidare sade han att de tre personerna i kyrkovalet, och deras människosyn, har bedömts vara trovärdiga partiföreträdare.”

Nazisterna ni vet – de som gasade ihjäl miljontals människor i Tyskland, och de första som selekterades till gaskamrarna var barnen.

Se tidigare bloggpost: SD visar sitt rätta ansikte

Se även Sydsvenskan – Före detta nazist representerar SD, Bildspel om Sverigedemokraterna, DN, AB, Prärietankar, Expressen, AB2, Alltid rött alltid rätt, Blekinge Läns Tidning – SD-politiker stöder nazister – Citat: ”Sverigedemokraterna har jobbat hårt för att få bort stämpel som högerextrema. Nu avslöjas att flera av partiets politiker skänker pengar till nazistorganisationer. . .I granskningen framgick det att förtroendevalda i partiet skänkt pengar till flera nazistorganisationer, bland annat Salemfonden, Nationalsocialistisk front, Info 14 och Svenska motståndsrörelsen. En av partimedlemmarna betalade även en medlemsavgift till Nationalsocialistisk Front.”

Se även Auschwitz.org



Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.