I Sverige är korruptionen grundlag – Watergate och Primeaffären

Hur kommer det sig att inga ögonbryn lyftes på SVD, DN, Expressen (och SVT) när det avslöjas att Svenskt Näringsliv nu inte bara skriver socialdemokraternas partiprogram utan även väljer vem som blir partiledare. Från deras håll är det tyst, har de ingen journalistisk heder? Tydligen inte.

Varför säger inte heller SSU och partidistrikten betydligt mer? Låter de sig bara styras av Prime som Svenskt Näringsliv betalat? Och S- och LO-medlemmarna – var finns deras röster? Endast Aftonbladet rapporterar (där LO nu bara kontrollerar 7 % – så frågan är vad som händer när Helle Klein också avgår som ledarskribent).  Bara en tidsfråga innan det blir tyst därifrån också. SVD och Aftonbladet har ju samma högerägare. Och SVT är tystat av regeringen.

Med dessa ord vill jag tacka Aftonbladets läsare för mina 15 år av skrivande och diskuterande på denna sida. Detta är min sista ledarkolumn. Nu väntar nya äventyr som du kan läsa mer om på www.helleklein.se eller följa på Twitter. God jul och Gott Nytt År!”

Redan i mars 2007 hade Prime (som alltså jobbar direkt på betalt uppdrag av Svenskt Näringsliv) avgörande inflytande på vilka som kommer att bli framtidens (svensktnäringslivsstyrda) ledning inom det socialdemokratiska arbetarpartiet.

Av Dagens Media-artikeln ”Hemligt (s)-möte på Prime”från 24 mars 2007, framgår med all önskvärd tydlighet att Prime och Niklas Nordström styrde partiet redan då, i den näringslivsbetalda högerriktning som nu visat sig bidra till det köpta snedvridna valresultat som är för handen, och kan jämställas med direkt valfusk, samt även till en missvisande valanalys med mörkblå glasögon, ett eftervalsarbete och ett kommande partiledarval, som är lika direkt korrupt, då det visar sig, att Svenskt Näringsliv, dvs Moderaternas främsta finansiärer och stöttepelare i opinionsbildningsarbetet, sedan länge har dikterat och betalt för den nu föreskrivna politiken:

Kvällen innan Mona Sahlin valdes till partiledare på partikongressen i förra veckan hölls ett blytungt internt socialdemokratisk strategimöte med flera socialdemokratiska framtidsnamn i pr-byrån Primes lokaler i Gamla stan i Stockholm.

Under primelobbyisten Niklas Nordströms ledning diskuterade bland annat riksdagsledamoten Sven-Erik Österberg [anm: min länk], utpekad som nästa socialdemokratiska partisekreterare, och SKTFs ordförande Eva Nordmark [anm min länk] hur facket bör agera när Sverige styrs av en borgerlig regering. . . .

Flera av de handplockade socialdemokratiska bloggarna som var ackrediterade på kongressen i Folkets hus hade också bjudits in. De nya (s)-märkta pr-konsulterna som arbetar på byrån fanns också representerade. Nämnas kan att fackbasen och paneldeltagaren Eva Nordmark [min länk] tidigare har suttit i riksdagen för socialdemokraterna, och att hon dessförinnan efterträdde Niklas Nordström som ordförande för SSUarna i det inflytelserika Norrbottensdistriktet. Hon ses både som möjlig framtida TCO-ordförande alternativt minister i en eventuell kommande socialdemokratisk regering.

Vi har en tradition av att träffa både borgerliga och socialdemokratiska yngre politiker, och nu passade det bra med ett sådant här möte precis innan partikongressen, säger Niklas Nordström.

Arrangemanget kan också ses som ett led i Primes strategi att tvätta bort den mörkblåa moderatstämpeln som byrån har dragits med ända sedan den grundades. Fredrik Andersson, chef för Primes public affairs-avdelning, har tillsammans med före detta SSU-basen Niklas Nordström på senare tid systematiskt handplockat en rad socialdemokrater till byrån. Det senaste tillskottet är Ewelina Tokarczyk, tidigare högprofilerat kommunalråd i Göteborg. För en månad sedan plockades Fredrik Fällman, före detta stabschef på statsrådsberedningen och finansdepartementet, in bland Primes lobbyister.

Ligger det en medveten strategi bakom rekryteringen av flera socialdemokrater till byrån?

– Vi har varit på jakt efter folk med socialdemokratisk bakgrund. Public affairs-avdelningen har haft som strategi att plocka in folk med ett stort och användbart nätverk redan från början. Vi gnuggar våra erfarenheter och politiska analyser från olika håll mot varandra och det kommer både oss och våra kunder tillgodo, säger Fredrik Andersson.

När det nu visar sig att det är Svenskt Näringsliv som betalar Prime för att infiltrera socialdemokratiskt opinionsbildningsarbete, både inom partiet, och gentemot de egna gräsrötterna, både under valrörelsen och i eftervalsanalysen, så är detta egentligen en större skandalaffär än Watergate var.

Istället för att avsättas på stående fot så stärker emellertid de skandalöst köpta och deras ”handplockade” sin ställning i partiet. Inte undra på att väljarraset för S accelererar. Å andra sidan är det ju det som är själva syftet med hela processen; att S inte ska ha några väljare alls. Då blir Moderaterna ensamt parti och den politiska oppositionen i landet är krossad eller uppköpt.

Så går det till i enpartistater som Sverige. Sedan är det bara att fortsätta finputsa lagarna som avskaffar alla demokratiska och medborgerliga rättigheter så har man den fullfjädrade diktaturen som i en liten Ask.

Resten av den utmärkt informativa Dagens-Media-artikeln redovisar ytterligare socialdemokratiska partinamn som ”handplockats” till Prime:

”Utöver de två ovan nämnda anställda har Tora Hansjons, ung lovande socialdemokratisk landstingspolitiker från Södertälje knutits byrån vid sidan av sina studier. Kerem Yazgam som var politisk sakkunnig hos förskoleministern Lena Hallengren arbetar på projektbasis. Den före detta seniorkonsulten Toni Eriksson, tidigare socialdemokratisk informationschef och pressekreterare i regeringskansliet, har sedan några månader tillbaka återigen knutits till Prime, den här gången på frilansbasis.

Fredrik Andersson märker av ett tydligt attitydskifte bland den yngre generationens socialdemokrater. Tidigare gick de politiskt anställda från regeringskansliet nästan uteslutande till andra anställningar i rörelsen utan att se pr-branschen som ett alternativ, men nu finns en helt ny öppenhet för att börja arbeta som pr-konsult i den privata sektorn. ” [min anm: dvs åt Svenskt Näringsliv och därmed Moderaterna]

Det här är alltså korruption. Svenskt Näringsliv som opinionsbildare är intimt knutna till Moderaterna, de facto lika nära knutna som LO är till socialdemokratin. När det då framkommer att Svenskt Näringsliv även skriver socialdemokraternas framtidspolitik samt skaffat sig så mycket inflytande, att man dikterar vilka som företräder S-partiet i SVT:s valanalyser, samt vilka som åker runt och ”informerar” de socialdemokratiska gräsrötterna om vilken moderatblå tolkning som ska göras av (det frammanipulerade och köpta) valresultatet, samt även om vilken helomvändning av den socialdemokratiska politiken som därför förespråkas, så är det detsamma som att Alliansen infiltrerat oppositionen å det flagrantaste. Vilket inte minst framgår av att Primes Niklas Nordström dolt det hela.

Det här är med andra ord ett regelrätt (!) Watergate, som dock inga morgontidningar knystar om, eftersom de är regeringspartitrogna och alliansägda. Ändå faller ingen skugga på vare sig M eller Svenskt Näringsliv. Märkligt vilket land Sverige blivit.

Det är inte längre en demokrati, grundlagen gäller inte i någon ny lagstiftning, yttrandefriheten är avskaffad, inte minst genom att regeringen kontrollerar nationell tv och radio samt genom att regeringens partifinansiärer nu också helt och hållet kontrollerar oppositionen. Men både regeringen och den köpta delen av oppositionen sitter kvar. S som parti kommer dock strax att vara ett minne blott. Mission completed.

Svenskt Näringsliv (och därmed Moderaterna) kontrollerar vem som blir socialdemokratisk partiledare och formulerar även partiets politik. Shell kontrollerar Arkelsten och bestämmer vad hon ska säga i riksdagen. Men hon behöver ändå inte avgå. Sverige är korruptionens förlovade hemland.

Läs: Dagens Media 24 mars 2007 – Andreas Henriksson: ”Hemligt (s)-möte på Prime

Se tidigare bloggposter: (M)ona, arenahögern och det korrupta (S)taffagetVideocracy – Regeringen har infört tv-censur – media tiger

Läs även: Expressen – S-stödet ökar för Österberg, AB – Betalar för ny S-politikAB – Skräckraset, Expressen – Mot alla odds – så skall Palm vinnaDNSVD – Ingen gräns för Alliansens maktarrogans, AB – ”Min åsikt är inte till salu” [Vilken lögn – Svenskt Näringsliv betalar för varje ord och gärning, du är köpt av alliansen], AB – S-ledamot: Det här är helt åt helvete, AB – En trojansk häst i arbetarrörelsen, LO-tidningen – Exit jobben och väjarna (s),SVT – Radarpar föreslås leda SS tappar även hos Sifo,

Läs även: Expressen – S-stödet ökar för ÖsterbergSmålandsposten – Radarpar föreslås leda S – citat: ”Eva Nordmark, ordförande för SKTF, och Annika Nilsson, förbundssekreterare på ABF, lanseras som nytt radarpar att leda Socialdemokraterna – som partiledare/partisekreterare.”, Expressen – Nytt kvinnligt radarpar föreslås i S – Citat: ”Eva Nordmark, SKTF-ordförande, och Annika Nilsson, förbundssekreterare på ABF, lanseras som nytt radarpar att leda Socialdemokraterna, som partiledare/partisekreterare. De skulle vara bäst för partiet enligt riksdagsledamoten Monica Green, som berättar att hon talat med partikompisar om de två och inte är ensam om att tycka så här. (man frågar sig vem som betalar Monica Green?), Karlskoga-Kuriren,

Bloggar: Partistaten1, Rebella unga s-kvinnor – Korten på bordet, Bo Widegren

Du som vill göra en insats för demokratin – försök påverka de socialdemokratiska partidistrikten i annan riktning – för vi vill ju gärna ha demokratin kvar innan Svenskt Näringsliv köpt upp allt.

Socialdemokraterna – Partidistrikt

”Partidistrikt och många arbetarekommuners webbplatser hittar du om du skriver socialdemokraterna.se/ortnamn, tex socialdemokraterna.se/orebro
Blekinge partidistrikt

Folkets Hus
371 32 Karlskrona
Tel: 0455-30 85 70
Fax: 0455-30 85 75
E-post: expedition@blekinge.sap.se
www.socialdemokraterna.se/blekinge

Bohusläns partidistrikt

Folkets Hus
Göteborgsvägen 11, BV
451 42 Uddevalla
Tel: 0522-393 40
Fax: 0522-66 94 83
http://www.socialdemokraterna.se/bohuslan

Dalarnas partidistrikt

Box 952
781 29 Borlänge
Besöksadressen är:
Hantverkargatan 13
Tel: 0243-678 50
Fax: 0243-848 00
E-post: info@dalarna.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/dalarna

Gotlands arbetarekommun

Arbetarrörelsens Hus
621 65 Visby
Tel: 0498-20 37 11
Fax: 0498-20 37 14
E-post: expedition@gotland.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/gotland

Gävleborgs partidistrikt

S Centralgatan 10
802 50 Gävle
Tel: 026-68 82 30
E-post: gavleborg@socialdemokraterna.se
www.socialdemokraterna.se/gavleborg

Göteborgs partidistrikt

Besöksadress: Heurlins plats 9
Postadress: Box 7313, 402 36 Göteborg
Tel: 031-339 63 00
E-post: info@goteborg.socialdemokraterna.se
http://www.socialdemokraterna.se/goteborg

Hallands partidistrikt

Älesvägen 2-4
302 58 Halmstad
Tel: 035-10 41 35
Fax: 035-14 99 08
E-post: agnetat@halland.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/halland

Jämtlands partidistrikt

Box 377
831 25 Östersund
Tel: 063-664 94 15
Fax: 063-664 94 14
E-post: info@jamtland.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/jamtland

Jönköpings läns partidistrikt

Residensgatan 1
553 16 Jönköping
Tel: 036-16 51 40
Fax: 036-16 04 93
E-post: tg@socialdemokrater.com
http://www.socialdemokraterna.se/jonkopingslan

Kalmar läns partidistrikt

Box 67
391 20 Kalmar
Tel: 0480-45 84 00
Fax: 0480-45 84 85
E-post: mattias@socialdemokraterna.nu
http://www.socialdemokraterna.se/kalmarlan

Kronobergs partidistrikt

Liedbergsvägen 31
352 32 Växjö
Tel: 0470 – 71 17 72
Fax: 0470 – 71 17 82
E-post: info@kronoberg.sap.se
www.socialdemokraterna.se/kronoberg

Norra Älvsborgs partidistrikt

Norra Älvsborgs partidistrikt
Sågaregatan 6
461 32 Trollhättan
Tel: 0520-183 40
E-post: info@norraalvsborg.sap.se
www.socialdemokraterna.se/norraalvsborg

Norrbottens partidistrikt

V Varvsgatan 18
972 36 Luleå
Tel: 0920-698 40
Fax: 0920-946 70
E-post: norrbotten@socialdemokraterna.se
http://www.socialdemokraterna.se/norrbotten

Skaraborgs partidistrikt

Lundenvägen 4
541 39 Skövde
Tel: 0500-48 46 45
Fax: 0500-48 56 55
E-post: info@skaraborg.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/skaraborg

Skånes partidistrikt

Olof Palmes plats 1
214 44 Malmö
Tel: 040-660 73 00
Fax: 040-660 73 39
E-post: admin@skane.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/skane

Stockholms partidistrikt

Box 1135
111 81 Stockholm
Tel: 08-791 11 00
Fax: 08-791 11 11
E-post: info@stockholm.socialdemokraterna.se
www.socialdemokraterna.se/stockholm

Stockholms läns partidistrikt

Box 834
101 36 Stockholm
Besöksadress: Sveavägen 68, 6 tr
Telefon: 08-791 11 80
E-post: nils.vikmang@socialdemokraterna.se
www.socialdemokraterna.se/stockholm

Södra Älvsborgs partidistrikt

Sparregatan 12 B
503 36 Borås
Tel: 033-23 66 44
Fax: 033-23 66 59
E-post: mikael.bogsjo@sodraalvsborg.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/sodraalvsborg

Sörmlands partidistrikt

Kungsgatan 14
632 20 Eskilstuna
016-200 62 94
Fax: 016-200 62 99
E-post: pd@sormland.sap.se
www.socialdemokraterna.se/sormland

Uppsala läns partidistrikt

Bredgränd 14
753 20 Uppsala
Tel: 018-65 66 40
Fax: 018-12 94 16
E-post: bertil.kinnunen@uppland.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/uppsalalan

Värmlands partidistrikt

Södra Kyrkogatan 6
652 24 Karlstad
Tel: 054-17 57 00
Fax: 054-18 26 70
http://www.socialdemokraterna.se/varmland

Västerbottens partidistrikt

Box 3158
903 04 Umeå
Tel: 090-15 65 90
Fax: 090-14 32 73
E-post: Info@vasterbotten.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/vasterbotten

Västernorrlands partidistrikt

Box 83
871 22 Härnösand
Tel: 0611-156 25
Fax: 0611-102 62
E-post: info@vasternorrland-sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/vasternorrland

Västmanlands partidistrikt

Ingenjör Bååths gata 11
722 12 Västerås
Tel: 021-10 17 20
Fax: 021-10 17 28
E-post: joakim.johansson@vastmanland.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/vastmanland

Örebro läns partidistrikt

Stortorget 19 B
702 11 Örebro
Tel: 019-16 71 00
Fax: 019-16 71 09
E-post: andreas.svahn@orebrolan.sap.se
http://www.socialdemokraterna.se/orebrolan

Östergötlands partidistrikt

Slottsgatan 154
602 20  Norrköping
Tel: 011-28 59 60
Fax: 011-28 59 59
E-post: sap@berzell.se
http://www.socialdemokraterna.se/ostergotland


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.