Primegate – Svenskt näringsliv, Moderaterna och ”tillväxtpolitiken”

I kölvattnet av skandalöst korrupta Primegate börjar nu socialdemokratisk höger- respektive vänsterflank skylla på varandra, istället för att se Primeaffären som den korruption den är.

Att Svenskt Näringsliv med hyperstarka person- och ideologiband till Moderaterna nu infiltrerar socialdemokraterna med hjälp av betalda hantlangare borde istället för internt käbbel föranleda följande utredningar:

1. Hur länge har det här pågått?

2. Hur många allianspolitiker har någon vetskap om detta? Hur många moderater i regeringsställning har vetskap om detta? Hur många politiska tjänstemän inom alliansen har vetskap om detta? Varför lade Moderaterna munkavle på sina tjänstemän i samband med Almedalsveckan?

3. Hur manipulerat är valresultatet till följd av detta? I maj visade SCB:s PSU-undersökning med 9 000 respondenter ett rödgrönt övertag på 50,2 %. För första gången kom detta sedan inte att avspeglas i valresultatet. Har detta något samband med vad Svenskt Näringsliv hållit på med när det gäller infiltration av S (eller andra partier) via Prime? Har detta något samband med snedvridning av opinionsbildningen genom de opinionsinstitut som har nära anknytning till Moderaterna, Alliansen eller Svenskt Näringsliv, dock utan att detta tydligt redovisas?

4. Hur många socialdemokratiska politiker är köpta av Svenskt Näringsliv/Moderaterna?

5. Är det någon som betalar Stigbjörn Ljunggren för att skriva motinlägg på socialdemokratiska partisidor? Han är nämligen just nu väldigt aktiv med det, som det verkar i syfte att ta Svenskt Näringslivs agerande i hela Primegate-affären i försvar, med hänvisning till hur oroliga väljare och andra av honom påstås vara för att socialdemokraterna (som de senaste decennierna drivit en allt mer neoliberal högerpolitik) är negativ till den politik för ”tillväxt” som Svenskt Näringsliv vill ha.

Det vill säga den ”tillväxtpolitik” som nu lagt Europa och USA i ekonomiska ruiner. Avregleringar, outsourcing till låglöneländer så att hela västvärlden förvandlats till hårt skuldsatta, importberoende avvecklingsländer? Är det den ”tillväxtpolitiken” som menas – det är ju nämligen den som Moderaterna och Svenskt Näringsliv företräder och stöder.

Och nu är Reinfeldts idéer ”slut”. Dvs när man väl tillsatt den här utförsäljningschefen som skall stycka upp och sälja de allra sista allmänägda bolagen och verksamheterna, då ju utförsäljningarna av statliga bolag är enda anledningen till den ljushyllta budgetsituation som föreligger, och den statliga ägon Sveriges sista halmstrå som skyddar oss från att falla ner i samma avgrund som resten av Europa befinner sig i. Efter den sista utförsäljningen, då finns det inget mer att ge – förutom till EU:s ”permanenta krisfond”. För det är just det som Svenskt Näringslivs typ av ”tillväxtpolitik” har lett till över hela världen – en permanent kris.

Anledningen till att elförsörjningen för industrin inte fungerar heter kartellbildande avreglering, just den avreglering som Moderater och Svenskt Näringsliv vill ha.

Anledningen till att tågtrafiken är ett enda kaos är, att det är för många operatörer på spåren, just på grund av den avreglering som Svenskt Näringsliv och Moderaterna hyllar.

Anledningen till den höga arbetslösheten är den nedmontering av välfärden som är Svenskt Näringslivs och Moderaternas signum, med vidhängande passiv arbetsmarknadspolitik som föranleder SVD – E24:s reportrar att utbrista ”Borg måste börja gasa samt fälla följande uttalande:

Det är märkliga tider när en poet och Dalademokrat som Göran Greider förefaller ha bättre pejl på vad som är en ansvarsfull ekonomisk politik än vår finansminister”

Anledningen till att Sverige ligger i strykklass när det gäller skolresultaten är just den avreglering av utbildningsväsendet som Svenskt Näringsliv och Moderaterna vill ha och drivit igenom. Man frågar sig hur mycket de betalat socialdemokratin för medverkan till den, med tanke på hur billigt de fått hela det socialdemokratiska partiet. Fyra miljoner för ett helt parti, där kan man verkligen tala om, att sälja ut sig billigt.

Något som verkligen också är löjeväckande är, att hela den socialdemokratiska bloggosfären omgärdas av krav på identifiering för att vara aktiv, blogga och kommentera. När de inte ens själva bryr sig om att ta reda på vilka ormar de när tätt invid sin barm, utan glatt släpper in motståndarsidan direkt upp i partiledningen, ut på propagandaturnéer till partidistrikten och till och med rätt ut i SVT:s valanalyser att föra deras talan.

Arenagruppens medverkan i timbroinitierade Borg-kommissionen (i vilken naturligtvis Niklas Nordström också satt med) är för övrigt tillräckligt för att för alltid misskreditera det gänget i socialdemokratiskt hänseende, då det handlar om att privatisera trygghetsförsäkringarna, med andra ord avskaffa dem.

SE: Arbetarrörelsens tankesmedja 2009 Rapport – ”Makten över debatten

Läs: ”Borg måste börja gasa” – Sverige – E24, AB – En trojansk häst i arbetarrörelsen | Kultur | AftonbladetResumé: Prime försökte styra (S) – redan 2006Makthavare » Upprörda känslor i spåren av PrimegateTack för det, Prime | Karin Pettersson | Ledarkrönika | Ledare | AftonbladetS KRÄCKRAS | Nyheter | Aftonbladet,  AB – En trojansk häst i arbetarrörelsen, DN« Debatt | svt.se

Socialdemokratiska bloggar: Jag säljer inte ut mitt parti till Svensk Näringsliv – Gör du?Enn Kokk » De köpta högersossarnaVarför hemlighetsmakeriet och uppdragets datering 3 månader före valet om det inte är en form av politisk korruption?Nu djävlar får det faktiskt vara nog – svara på frågorna Nordström, Damberg Baylan, Batljan, MelinSvenskt Näringslivs lobbymetoder är ett problem för alla i S | Lena Sommestad

Professionella PR-byråer och Påverkare:Fördelningssosar – tillväxtsossar 9-1 « Stig-Björn Ljunggren,  Partistaten: Är lösningen att minska pr-firmornas makt?Thomas Hartman | In The Pendent | politik, media och dagens integritetHåll huvudet kallt | Thomas Hartman | In The Pendent, Primegate: Om att gå motståndarens ärenden | Thomas Hartman | In The PendentMakthavare » , , Svenskt Näringslivs lobbymetoder är ett problem för alla i S | Lena Sommestad, ETC – Plums i PR-fällan | Efter Arbetet –Jonas Morian | PromeMorianPartistaten: Några ord om tillväxSten

Peter Andersson... Moderaterna behöver en stark opposition men…

Övriga bloggare: anybody’s placePetter Larsson: Prime-skandalen rullar vidare,

Se tidigare bloggpost: Den som välfärdsfinansieringsgapar efter mycket mister ofta hela stycket

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.