Josefine och Jonas – Ni behövs för att bryta kräftgången

I ett läge när nästan 70 socialdemokratiska ungdomar massmördats på Utöya av en högerextrem EDL-anknuten terrorist behövs en kraftfull vänster för att mota undan mörkerkrafterna.

Annars tar de över och vi får en fullskalig tvångsupprepning av det totalitära 30-talets fascistiska och nazistiska diktatur, med Lissabonfördraget som grundlag, då fördraget möjliggör ett upphävande av alla demokratiska, medborgerliga och mänskliga fri- och rättigheter, med hänvisning till att de i fördraget är underställda reglerna för den ”inre marknaden”. De har således inget konstitutionellt skydd längre.

I Sverige borde Vänsterpartiet därför föra en politik om att riva upp ratificeringen, då rättighetskatalogen i Lissabonfördraget inte överensstämmer med vår grundlags, därför har den maktöverföring till EU som skett iom ratificeringen skett på illegitim grund.

Det kommer nämligen inte att dröja länge förrän diktatoriska undantagslagar, kanske utegångsförbud och liknande, tillämpas inom EU med anledning av de kravaller och oroligheter som blir följden i allt fler EU-länder i och med åtstramningspaketen, eurozonens och hela marknadens våldsamma sammanbrott.

Sverigedemokraterna, vars tongivande ledare själva har bjudit in huliganismens extremt våldsamma EDL till Sverige, fördömer nu demagogiskt dubbelmoraliskt upploppen i London, i vilka inte bara 90-talets ”lost generation”, utan även övergivna 11-14-16-åringar i Londons allra fattigaste stadsdelar går bärsärkagång mot en brutal ekonomisk försummelse från samhällets korrupta ledarskikt, både inom Labour och David Camerons högerflank.

Istället för att bry sig har samhällets politiska och ekonomiska elit sett till att sko sig maximalt samtidigt som man stillatigande låtit klyftorna anta jordskredsdimensioner så att hela samhället krackelerar och hotar falla samman.

Partiledarvalet för Vänsterpartiet blir i det läget helt avgörande. Det handlar om att ta tydlig ställning för ökad ekonomisk utjämning, jobb och välfärd, och samtidigt klargöra avståndstagandet från kommunismens massmord och förbrytelser, så att den kommuniststämpel som Lars Ohly inneburit för partiet, vilken är grunden till hans fall, en gång för alla görs upp med.

Josefine Brink som är en ypperlig debattör och stark kraft skulle betyda en enorm resurs som kan lyfta partiet, och Jonas med sina ingående kunskaper om EU och rakryggade hållning i en mängd frågor är enligt min mening det bästa valet, med andra ord förespråkar jag ett delat partiledarskap mellan dem två.

Läs:DN – Lars Ohly avgår som partiledare, Aftonbladet – Europas två extremhögrar, Searchlight blog – Swimming in the sea of hate – Breivik’s far right links, The Guardian – Anders Behring Breivik, EDL and political violence, AB – Extrema nätverket på väg till SverigeDN – Breivik’s e-post hackad SVD – Upploppen i Storbritannien minut för minut, SVT – Upploppen sprider sig utanför London, Searchligth – Hope not hateAB1, AB2, AB3, AB4, SVT1, SVT2, SVT – Polisen tog omväg till Utöya, SVT – Han skickar ut 16 000 poliser på gatorna, SVT – Matchen mellan England och Holland på Wembley ställs in

Bloggar: (S)ebastians tankar – Firma Borg och Reinfeldt känns som svaga kort, Jonas Sjöstedt, Jöran Fagerlund, Under den lugna korkeken, Röda Malmö, Bloggvänstern, Alltid rött alltid rätt, Annarkia, Svensson

Se tidigare bloggposter: Vänster är inte lika med MarxistEuropean Revolution eller Gatans Parlament?1929 upphöjt till 100 – Tokyo ”looks bad, real bad”Vilka signaler ger en migrationsminister som utvisar romer på orätta grunder?, Tea Party tog hem spelet – glöm återhämtningenÄnnu ett av Bushs Olagliga Anfallskrig – Syskonreligionernas inbördes hat förintar oss alla?Moderaternas ansvarSkolan har ett ansvar att vaccinera mot nazismOanständig koppling – Skrämmande läsning om Breiviks kopplingar till ExtremhögernEU-godsherren Göran Persson lobbar för regeringen och EU

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.