EU:s Lik-riktning – Ett (S)ällskapsspel för (M)assakrerare

En utbredd missuppfattning är, att Sverige klarade sig helskinnat undan andra världskriget men det är ju som alla andra amsagor en myt. Det finns alltid en segrare. Och den kräver sin tribut. 

Eller med Anders Wahlgrens kulturhistoriska dokumentärsere ”När Domus kom till stan”, där han citerar”den kände radiomannen Lars Matsén”, som för 30 år sen gjorde en reportageresa genom Sverige för att visa hur rivningsraseriet drog fram genom städerna:

”Vi upprepar frågan så här: Hur kan varuhusen så gott som alltid komma in i kärnan? Hotar varuhusen med att annars söka sig till annan ort, eller bjuder staden dem dit för att få dem? Endera måste det vara, eller bådadera. Varuhus i centrum, det är en importidé från Amerika. Men i USA har de haft kort livstid. Det finns alltså risk för att våra städer säljer sig för en grynvälling som snart kallnar. Om de åtminstone vore vackra. I Örnsköldsvik kallas denna yttersida ”Belsenmuren”.

Att kalla Sveriges ”efterkrigshistoria” för ”utveckling” vore således som att kalla förintelse för samma sak.

Men alla ni SocialModerata betongmärkta fossilhäckar – deppa inte ihop för det, det finns fortfarande lite kvar att till historielös oigenkännlighet en gång för alla förinta.

Bara 2010 såg ju den PEAB-styrda Moderatmajoriteten i Enköping till att också riva Stadshotellet i Enköping, ett ”renässanspalats”, så grundligt, att byggnadsvårdsbloggen rubricerade det som ett ”lågvattenmärke”.

Den stöveltrampande ”Utvecklingen” och dess alltid lika sjumilaklivsorienterade avrättningsoptimism stannar således inte. 30-talets totalitära fasoner har levt vidare och blivit globala. Som inte massarbetslöshet till följd av globalisering och ”tyskledd” (n)EU-kolonialisering vore nog väntar nu nästa u-landiferande massaker.

Skogarna i Värmland visserligen redan expedierade. Men lagom till eurozonens monumentalkrasch med störtdykande efterfrågan (som kommer inträffa ungefär på tisdag) kommer Förbifart Stockholm. Tyskledd Mineralstrategisk massaker i resten av landet, inte att förglömma.

Merkel (=Schäuble) kommer inte nöja sig förrän hela vårt avlånga land är slutgiltigt förött, med en halverings tid för konsekvenserna på cirka 16 000 år.

Efter att innerstadsvaruhusen slagit igen och p-husen gapar tomma följer köpladornas oändligt expansiva utbredning över den kringliggande åkermarken (för ökad hästköttsimport från den nu ”endemiskt” korrumperade penningtvättmaskinen EU).

Som vi ju alla vet finns det inga krigsslut. Det är därför man ska låta bli att starta ett. Och näst efter segrarens giriga glupskhet är den kapitulerade förlorarens omättliga revanschlystnad det allra värsta.

Läs: SVD – Historisk film kämpar i motvind (anm: ja, inte vill M att våra barn ska få kunskap om hur socialmoderaterna i kommunalt samförstånd krigsskadat landet, vare sig i böcker eller på TV – så much för det björklundsglappandet om vikten av historia och läsning. Kan de sen inte läsa om det heller för att det inte finns några skolbibliotek eller ens böcker i ämnet, så får de ju inte veta vad som gått förlorat (som om det aldrig funnits), SVT – Stadens själ, SVD – Obildad – som vara full och illa klädd på affärsmiddagen, AB – Löfvén måste göra sig av med sina två spöken, DN – Tre miljarder på skolpaket, AB – ”Be om ursäkt, Reinfeldt”, SVD – Live-rapport: Stefan Löfvéns tal, SVD – Att vara ateist är inte det givna, AB – Löfvén föreslår stora satsningar på skolan, AB, SVD – Arbetslösheten i fokus till valet, SR – Sverige stoppar spionsamtal, DN – VBK Årets Almedalsbloggare, SVD, SR – S-leden vill ha med V i rödgrön regering, DN – Lööf vill förbättra arbetslinjen (Se upp? vi vet alla vad ”förbättra” betyder på nyspråket), DN – IT och administration har penetrerat vården, 

Bloggar: Lasses blogg – Lull-lull utan betydelse, Mitt i steget – Mer än så här blir det inte, Görans tankar och bagateller – Ett tal om lika livschanser, Mikael Andersson (C), 2, 3Röda Malmö – Löfvén kan inte skapa jobb,  Wiseman’s WisdomsOlas tankar,CornucopiaMikael Andersson (C)Högbergs tankarMartin Mobergs betra… och Röda Malmö, Humanistbloggen,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.