Neokoloniala Merkelmarionetter – Om hur man dumpar sina fossila förluster i Sverige

Det storhetsvansinniga supermaktsprojektet EU tvångsupprepar inte bara det tyskledda 30-talets utan också Europas koloniala historia. Vattenfalls förre VD Lars G. JosefssonMerkels egen ”klimatrådgivare” och ”uppfinnare” av den så nyspråkligt kreativa och klimatmässigt verkningslösa handeln med ”utsläppsrätter” – lät – med Reinfeldts oerhört benägna och välinformerade stöd – Tyskland dumpa sina bruna förluster i Sverige.

2013-04-22 Lars G Josefsson avtackades med medalj och applåder för sitt åttaåriga engagemang som styrelseordförande i Tysk-Svenska Handelskammaren. . . Det är några av nyheterna från Tysk-Svenska Handelskammarens årsmöte i Göteborg den 18 april. [. . . ]

Andra nyheter som presenterades på stämman är att handelskammaren kommer att arrangera ett evenemang i Almedalen tillsammans med bland annat Deutsche Bank och Siemens. Vidare är energieffektivisering ett fortsatt fokusområde för handelskammaren vilket belystes av att Eons koncernchef”

Vattenfallsaffären handlar således inte om ekonomi utan som vanligt om (Bildt)POLITIK, och snart är därför hela Sverige lika politiskt brunt som den brunkol vars fossila förluster Tyskland dumpat här, för att istället forsla vinsterna från svensk vattenkraft i pipeline genom tyska statliga EON till Vaterlandet.

Ibland har Lars G Josefssons kontakter med den tyska förbundskanslern Angela Merkel framstått som mer omfattande än dialogen med näringsdepartementet. Vattenfall har stundtals blivit en politisk aktör som verkat stick i stäv med det som landet Sverige drivit, som när bolaget deltog i lobbying mot EU-parlamentariker för att främja kolindustrins intressen.”

Allt i EU (och Vattenfall) handlar om slavisk lydnad och lojalitet mot de europeiska högerpartiernas tyskledda militariseringsprojekt EU, som i sin tur syftar till att alltid hålla det klaustrofobiskt instängda Tyskland skadeslöst, och ömt vårda detta krigiska lands småskuret giriga koloniala mindervärdeskomplex, vilka de traditionsenligt tar ut på sin närmaste omgivning genom att svältpolitiskt utsuga den. I sin självömkande förgrämelse över Frankrikes och Storbritanniens besittningar i världen kommer det gång på gång – och alltmer groteskt megalomant – till uttryck i form av den preussiskt kejserliga desperadohoptråcklingen av lika protektionistiska förbundsstater till den supersnåla federationen Stor-Tyskland.

Med IMF-lånen145,2 svenska skattemiljarder (som vi aldrig kommer att få tillbaka) ska vi rädda stenrika, kriminellt gangsterekonomiska Deutsche Bank från merkelmerkantilistiskt självförvållade kreditförluster i de s k PIIGS-länderna. Med tömningen av skalbolaget Vattenfall ska vi göra övergången från fossilt till förnyelsebart så kostnadsfri som möjligt – för Tyskland.

”Police has searched several offices of Germany’s biggest bank, Deutsche Bank AG, in connection with a carbon credit tax evasion case. The Bank’s Co-CEO Fitscheand and CFO Krause are currently under investigation.

Five hundred police officers raided Deutsche Bank offices and other private residences in Frankfurt, Berlin and Duesseldorf on Wednesday.

Five arrest warrants for bank employees were issued following the major Frankfurt office raid, in which the building was surrounded by more than 20 police cars.
According to the prosecution, 25 Deutsche Bank employees have been suspected of serious tax evasion, money laundering and attempted obstruction of justice, including Co-Chief Executive Officer Juergen Fitschen and Chief Financial Officer Stefan Krause.” [mina länkar i citatet]

Även Ekot rapporterade om den tyska banksterns förstenat fossila jakt på streetsmart ‘klimatsmarta’ win-win-situationer, tillhandahållna av Josefssons ‘ädla’ goodwill-idé om handel med utsläppsrätter:

För en vecka sedan genomsökte runt 500 poliser och andra utredare bankens huvudkontor i Frankfurt efter misstanke om medhjälp till skattefusk i internationell handel med utsläppsrätter. I det fallet är en av de två högsta cheferna för banken, Jürgen Fitschen, misstänkt för inblandning. Fem anställda på banken greps också.”

Och HUR kunde regeringen låta tillsätta Nuons (neokoloniala Hollands) springpojke Löseth som VD för Vattenfall, efter den ”sämsta affären som någonsin gjorts i Sverige” (för att tala med SVD:s ekonomiske journalister).

EU:s merkelmerkantilistiska färdriktning  utstakad sen länge fokuserar alltså bara på en enda sak – nu som då – att rädda storhetsvansinniga Tyskland från sina smutsigt bruna förluster för att sen gång på gång återinsätta detta militaristiska land på den maktfullkomliga hegemonitron som det snyftpolitiskt anser sig vara historiskt determinerat att besitta.

UTRED hur Lars G. Josefssons (Reinfeldts) formella och informella kontakter med Merkel har sett ut. UTRED hur det gick till när Nuons springpojke Löseth tillsattes som Vattenfalls nya VD – efter ”den sämsta affären som någonsin gjorts i Sverige”.

Trots de nya nedskrivningarna på 30 miljarder kronor så finns det mycket skit kvar i koncernen och då i synnerhet i det holländska Nuonhörnet.

Och frågan är om det inte fortfarande finns en hel del skit kvar även i koncerntoppen. För det framstår som alltmer absurt att vd:n Øystein Løseth kan och får sitta kvar.

Vattenfalls förvärv av nederländska Nuon, där han var vd, har varit en total katastrof, vilket för många externa bedömare stod klart redan vid förvärvstidpunkten, mars 2009.”

Regeringen ska sedan AVGÅ! Ställ misstroendevotum. Löseth ska således AVGÅ NU innan fler lobbyismdunkla vansinnesbeslut fattas på bekostnad av svenska medborgare och naturen! Stoppa IMF-lånen till euron (=Deutsche Bank). Bankdelningslag måste också omedelbart införas tillsammans med valutarestriktioner och stopp för bailout via valutareserven, innan nästa axelmaktspar kommer och glufsar de sista resterna i skalbolaget Sverige (läs dollarutlånande neokoloniala Wahlroos och Clausen) varpå militarism-merkelska Vattenfall fortsätter föröda vårt land:

”- Skulle Vattenfall vara intresserat av att bryta uran i Sverige om möjligheterna fanns?

– Vattenfall har inga synpunkter på var uranet bryts. Vi köper bara uran från de leverantörer som uppfyller vår krav gällande hälsa, miljö och säkerhet.”

Annars är vi Spanien i september. Bobubblan spricker och kreditvärderingsinstituten har redan börjat sänka bankernas betyg. Sälj den bruna brunkolsdelen tillbaka till Tyskland – till EXTREMT ÖVERPRIS. VARTENDA ÖRE av de 100 Nuonmiljarderna ska också tillbaka till den svenska statskassan, annars bör väl straffansvar utkrävas av Vattenfalls ledning, inte bara i form av trolöshet mot huvudman, utan av extremt grov trolöshet mot huvudman. Sen ska pengarna investeras i Sverige för att utveckla solkraften och fullständig transparens avkrävas Vattenfall av ägaren, dvs vi.

Utsikterna till ett sånt scenario ter sig dock dystra, eftersom det är gangsterekonomiska Deutsche Bank som ska verkställa försäljningen, vilken naturligtvis redan var uppgjord som ytterligare en pusselbit i spelet om Machtübernahmung.

2013-07-11 ”Deutsche Bank har varit med och sålt statens aktier i Telia Sonera och har haft mandatet att sälja statliga SBAB. Däremot var man inte med och sålde aktieposten i Nordea, varför det inte skedde är hemligt.

– Det vill jag inte svara på, det finns många grunder, svarar Jan Olsson. [min anm: vd för Deutsche Bank i Norden]

Affärerna kommer inom den närmsta framtiden att ske inom energibranschen, enligt bankchefen.

– Jag tror de stora transaktionerna kommer vara på energisidan, olja och gas. Där kommer det vara aktivitet.” [min anm: Jaså han ”trodde” det, lustigt nyspråksord för att i förväg redan veta. När Båstadsveckans Bankvärld ”tror” och ”känner på sig” då vet man att det sedan länge redan var uppgjort, lika välinformerat som när Reinfeldt godkände det svindyra köpet]

För att Tyskland således utsläppsfiffigt svinbilligt ska kunna få köpa Nuon av mellanhanden Sverige (och därmed utöka sin hegemoni i Europa) som köpt det svindyrt (så att neokoloniala Holland fick sitt skålpund kött) måste ju dock gigantavskrivningarna först ske, vilket nu alltså är gjort. Vrakrean kan börja!

ETC förtydligar i artikeln ”Att privatisera Vattenfall 2.0″:

Men nu har Vattenfall en ny styrelse och strategin att skriva ner värdet av framförallt Nuon betyder att man därigenom också gör det intressant för andra aktörer att köpa in sig. Prislappen blir lägre.

Om staten inte ville sälja vore en nedskrivning rätt meningslös, en teknisk värdering som gör att vinsterna i procent skulle se lite högre ut framöver. Men verksamheten i sig skulle ju inte gå bättre.

Motivet för nedskrivningen är därför privatisering.

Nu finns det inget politiskt stöd för det i riksdagen. Därför delar man upp Vattenfall i två delar. En nordisk som ska fortsätta med vår vattenkraft, kärnkraft och lite vind.

En europeisk i övrigt som ska driva kol, gas  i eget bolag. Alliansen hoppas helt enkelt att S och MP ska vara mer villiga att privatisera när det gäller företag utanför landets gränser.

Men hur klimatsmart är det?

Sverige sitter idag som en av de största ägarna till förstörande fossil energi i Europa. Att sälja ut kolkraft, eller driva den ihop med andra, innebär att man fråntar sig ansvaret för den klimatskuld vi skapat.

Det kanske ser bättre ut för Vattenfalls egen klimatbudget, men det minskar inte utsläppen.

Regeringen har tvärtom genom Vattenfalls stora ägande av smutsig energi, en unik möjlighet att vara aktiv del i en omställning.

Istället för att som ordförande Lars G Nordström, klaga på att förnybar energi pressat elpriserna och därmed minskat  vinsterna och lönsamheten med smutsig energi, kan man ju vända på det. Just förnybar energis växande gör att man som ägare kan, bit för bit, avveckla den smutsiga energi man idag har ansvaret för.

Istället hoppas regeringen på en klimatmässig springnota.”

Viker sig S nu – så har man sålt sig för SISTA gången!

– Det är otroligt stora nedskrivningar, så det är klart att det är allvarligt. Nu aktualiseras igen frågan om Nuon, säger S-ledaren Stefan Löfven om beskeden från Vattenfall.

– För mig är det uppenbart att regeringen försöker glida undan, de slingrar sig och har försökt att tysta ner detta. Men det är så att regeringen, och ytterst regeringschefen, har ansvar, för de godkände den här affären.”

Sist men inte minst – ställ in alla betalningar av vår medlemsavgift till det allt mer fascistoida EU

”Av de investeringar statliga Vattenfall gör efter sina mångmiljardvinster hamnar största delen utomlands. Och allra mest läggs på kol, gas och kärnkraft istället för på gröna alternativ.”

Eller som Jürgen Habermas nyligen uttryckte det:

The Union legitimized itself in the eyes of the citizens primarily through its outcomes and not so much from the fact that it fulfilled the citizens’ political will. This state of affairs is explained not only by the history of its origins but also by the legal constitution of this rather unique political formation. The European Central Bank, the Commission, and the European Court of Justice have intervened most profoundly in the everyday lives of European citizens over the decades, even though these institutions are the least subject to democratic controls. [. . . ]

The leadership role that falls to Germany today for demographic and economic reasons is not only awakening historical ghosts all around us but also tempts us to choose a unilateral national course, or even to succumb to power fantasies of a ‘German Europe’ instead of a ‘Germany in Europe.'”

Sverige ut ur EU – NU!

Lyssna på Youtube: Jürgen Habermas – Lecture at Leuven University (om du vill skippa Rompuys EU-megalomana skitsnack i början:), Läs transkriptionen av Jürgen Habermas tal: ”Democracy, solidarity and the European crisis”, Se även Hans Magnus Enzensberger – Det mjuka monstret Bryssel, The Nation – Anson Rabinbach: ”The Good European – on Jürgen Habermas”, Protesilaos Stavrou – Footnotes on Jürgen Habermas’ lecture in Leuven about the European crisis, The Guardian – German role in steering euro crisis could lead to a disaster, warns expert 

Se tidigare bloggposter: Moderater med Kärnvapen för fred – till höger om neutraliteten1500 miljarder kronor – De svenska bankernas upplåning i utländsk valuta är ett Jättehot mot välfärdenEtt Verkligt El-uppror behövs – Kasta ut Axelmakterna!Migranter misshandlas och torteras i Grekland, Vapenlobbyisten och EU-godsherren Göran Persson lobbar för regeringen och EU(M)ona Sahlin pumpar ut Svenskt Näringslivs/Primes ”eftervalsanalys” som sin ”sanning”Primegate – Svenskt näringsliv, Moderaterna och ”tillväxtpolitiken”Rättelse: Reinfeldt ”pytsar ut” 100 miljarder till euron – hela sjukvårdsbudgeten & hela rättsväsendetSatsa på Solkraft istället för Kärnkraft – och inte 1 miljard utan 145,2 miljarderKorruptionen i EU är ”endemisk” – ändå skickar Borg 145,2 miljarder skattekronor dit, Reinfeldt och Borg ljuger om IMF-lånenVänster är inte lika med Marxist

Läs: ETC – Att privatisera Vattenfall 2.0SVT – ”Regeringen slingrar sig och försöker tysta ner”, Veckans Affärer – ”Det är omöjligt att sälja”, Tysk-svenska handelskammaren – Årsstämma 2013: ”Nya styrelsemedlemmar och medalj till Lars G Josefsson”, SVD – ”Aldrig orolig för Europas framtid” – citat: ”Jan Olsson, vd för Deutsche Bank i Norden, är positiv till den ekonomiska utvecklingen”Nemokrati – Migranter misshandlas och torteras i GreklandSVD – SEB:s vd: ”Tyskland borde få mer makt”, 2 – Frälsningen som blev fiasko, Miljö-Aktuellt – Vattenfall lanserar global plan för utsläppshandel, SR Ekot – Chef i Vattenfall blir klimatrådgivare åt Merkel, SR Ekot – Två razzior på en vecka hos tysk storbank – citat: ”För en vecka sedan genomsökte runt 500 poliser och andra utredare bankens huvudkontor i Frankfurt efter misstanke om medhjälp till skattefusk i internationell handel med utsläppsrätter”, Newsmill – Carl B Hamilton (FP) – ”Därför bör vi acceptera tysk handledning i Europa”, Veckans Affärer – Här är laguppställningen i Davos – citat: ”En annan Davos-veteran som fått rutin på att passera de rigorösa säkerhetskontrollerna i dunjacka är Vattenfalls vd Lars G Josefsson. ”, SVT – Utsläppsrätter ett fiasko, UNT – Koldioxidskatt slår utsläppsrätter – citat:För bara tio dagar sedan avslöjade till exempel Europol (EU:s polismyndighet) skattefusk för 50 miljarder kronor kopplat till utsläppsrätter under de senaste 18 månaderna. I flera europeiska länder har 90 procent av handeln med utsläppsrätter drivits av detta fusk.”, Financial Times – Schäuble keeps quiet on mounting cost – quote: ”Conventional wisdom holds that it would be suicidal for Mr Schäuble, or any German politician, to speak this unpalatable truth to voters before Germany’s September 22 national election. Unlike the Greek debt haircut of March 2012, which clipped private sector lenders, any future restructuring would shear the locks of official creditors, including Germany [min anm: including Sweden skulle jag vilja säga eftersom Tyskland krävt IMF:s medverkan i alla sådana operationer och Bundesbank inte tänker bidra till IMF-lånen med ett öre, har Buba deklarerat, liksom Kina, USA och flera andra icke-lydstater], which now hold over 90 per cent of Greece’s debt.”, Nemokrati – Calmfors medger att vi löper hög risk att göra kreditförluster på IMF-lånen till euronSVD – Löseths avtal skyddar Nuon mot besparing, 2, SVD – Brottsutredning mot Vattenfall, SVD – Tidigare Enron-traders får miljonbonus på Vattenfall, SVD – Vattenfalls förre vd: Löseths avtal värt 1 miljon euro, SVD – Självkritik efter skarp rapport, Bloomberg – Nuon says more than 90 % of shareholders vote in favour for saleSVD – Betalar miljardränta till Nuons förra ägare, SVD – Löseth fel ledare att bota Vattenfall,  SR – Studio Ett – Vattenfall, SR – Vattenfalls VD tror på kärnkraften i Sverige, Greenpeace, Uppdrag Granskning – Vattenfall satsar miljarder på gas och kolSR – Kärn-, kol- och gaskraft Vattenfalls stora problem, SVT1, SVT:s Peter Rawet – En doft av Enron, SVT2, SVT – ”Klart att det är allvarligt”, SR – Vattenfall gör miljardförlust – delar upp bolagetAB, DN – Vattenfall gör miljardförlust, SVD – Löfvén: ”Reinfeldt slingrar sig”, DN – Peter Norman: ”Kärn-, kol- och gaskraft Vattenfalls stora problem”,AB – Kate och William har fått en son, DN – Prins William och Kate har fått en son, SVD – William och Kate fick en pojke, AB – Våldet har trappats upp efter Utöya, SR – Hjärtat bultar hårt och rösten sviker, SR – LO-rapport: 20 procent av arbetskraften är från andra EU-länder, DN – I katastrofernas spår, AB – Katasrofsiffror för Vattenfall, AB – Vi drabbas alla av Vattenfalls affärer, SVD – Byggjobbare tjänar så lite som tio kronor i timmen, SVT – Första bilderna på den nye prinsen, SVT – ”Vi är människor, inte djur”, Fokus – Paradisens hemligheter, Grävande journalister – Stiftelser utan insyn

Bloggar: Alliansfritt Sverige, Röda Malmö – Never ending skandal, MM, Roger Jönsson (s), Bilderblogg, homo politicus – Vattenfalls haveri är regeringens fel

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.