Vintergata

Nu säger Cecilia Malmström på Europaportalen att ”EU:s insatser behövs vid krig och katastrofer”. Insatser mot katastrofer är ju en sak. Krig en annan, och ordet ”insatser” vagt.

Man frågar sig mot vem alla medlemsländer skall upprusta. Ryssland? Illegala flyktingar? De egna medborgarna? De utslagna som drabbats av förslumningsklaustrofobi pga gettoiseringens inlåsningseffekter? Genom den utestängning av alla oönskade element som bättre bemedlade försäkrat sig om via försänkningar i beslutsfattande kretsar medan de själva förskansat sig än mer armerat i sina av vaktbolag befästa gated communities.

Sedan vi gick med i EU så har hand i hand gått en misärskapande politik – den klimatkatastrofala globaliseringen, det evinnerliga bostadsköpandet, som bara ökar bankernas fastighetsinnehav samt stänger ute stora grupper från stugvärmen och istället hänvisar dem till gemytligt trångbodd internering i socialt explosiva gettomiljöer. Marknadsanpassning av hyror och socialt utrensande omvandling till borätter, som ett ytterligare sätt att hålla mindre bemedlade på behörigt avstånd och samtidigt tillförsäkra sig själv alla attraktiva boendemiljöer.

Schengen med trafficking, människohandel, ökad ‘gränsöverskridande’ droghandel och så ‘kontinentalt’drickande som i barrskogsbältet leder till att folk super ihjäl sig.

Och nu är istället ‘krafttag mot kriser’ på tapeten – kriser som man själv har skapat. Såna rediga tag kommer ju ständigt att behövas, i stort som smått – för EU så att de kan hantera följderna av sin egen politik.

Reinfeldt säger idag ja till EU:s krispaket. Och EU försöker vinna poäng på att förespråka en politik som man själv förhindrat medlemsländerna att driva – för att motverka ‘konkurrensfördelar’. Något som uppenbarligen inte alls varit viktigt när det gäller t ex elpriser – då ju avregleringen har blivit en sån kartellbildnigsfaktor att statliga eller kommunala monopol framstår som rena rema rean, därtill god samhällsservice, som en förutsättning för att locka till sig både nya invånare och företagsinvesteringar.

Man beordrar nu gränsöverskridande krafttag mot den på alla områden gränsupplösande politik, som man själv bedrivit. Hade givet varit bättre med ett par tullstationer på vägen. Och betydligt mindre integritetskränkande än alla de storebroderliga krafttag man nu tillgriper i kontinental anda.

 
Topplista Favoritlistan.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.