Desto muntrare i de Bruna paraderna?

Sanna Rayman på Ledar-redaktionen förnekar sig inte. Tidigare har hon skrivit klämkäcka inlägg om den Nya kulturfientliga kulturpolitiken där rubriken var ”En Kulturkänga åt Vänster” (visserligen efter kritik följt av en åt Höger men det var lite till nöds).

Nu fortsätter de stövliga klavertrampen och rubriken för dagen blir då Första Maj lär bli dystert i år. Ja, med de kängorna från höger lär det nog bli Bruna parader som dominerar gatubilden istället. Och kanske ännu fler, något mindre  finkulturella kängor åt Vänster.

För min del hoppas jag att både S och LO snabbt får ett värdigare ledarskap, som kan ta upp kampen mot den mer än lightbruna höger som nu klampar framåt med stolta och sturska Storm-steg.

Att de borgerliga regerade med stöd av Ny Demokrati vid förra klippekonomikraschen på 90-talet är ju en västanfläkt i jämförelse med att regera med stöd av SD. Som sagt högervinden blåser upp till orkan.

Särskilt som det också sammanfaller med att regelrätta fascister från Italien nu sätter sig i samma partigrupp som KD och moderaterna i EU-parlamentet. Ett land vars ständigt lika Clownaktigt Leende Premiärminister vårt statsöverhuvud alldeles nyss flitigt skakat hand med.

Det sammanfaller nämligen också med att Göran Hägglund nu plötsligt uttalar sig om att han inte ställer sig negativ till alliansregerande med stöd av SD vars sånger vi därmed redan hör eka av triumf mellan husväggarna. Tillsammans med annat skrål och handgemäng i de mörka gränderna. På Första Maj.

I sitt förra inlägg på Ledar-bloggen så skrev Sanna som avslutning ”En intrikat organism, den där arbetarrörelsen”.

Jag skulle vilja avsluta med en parafras på det:

En inte särskilt vare sig diskret eller charmig rörelse, den där borgerligheten.

Läs Bloggarna: Grafström, Björn Wadström – ettan: Är Reinfeldt nazist?, Aktuellt från ett kafébord: SD och Palmemordet igen, Vi i Sverige: SD missgynnas inte av media, Anna-Lena Lodenius: Nazistmarscher på SDU-mötet,  Kulturbloggen: Varför bryr sig Expressen, Aftonbladet och DN inte om att KD kan tänka sig regera med stöd av SD?,  Ulrika Falk, Oscar Fredriksson (c): Rasistiska sånger inom SD, unt.se – Ledarbloggen: Inte överraskande, men bra att det visas öppet, Kent Persson (m): Rasismens fula ansikte visar sig igen,  Banjo: SD tar ton, Selig.se: Rasister är rasister är Sverigedemokrater, Mother! Oh mother, Blog! Blog!: Sverigedemokraternas nynazistiska historia, Svensson: Nazze-SD, Kryssa Åsa Westlund: Varför svarar inte Reinfeldt på om han kan tänka sig regera med stöd av SD? Blatte i Svenneland: Jag tycker om alla men ‘dem’ är för många, Peter Andersson: Ohyggligt allvarligt läge för S, Frykmans liberala blogg: Sverige är blått,

Se även: DN1,  DN2,  DN3, DN4,   AB1AB2 AB3AB4,  ExpressenSVD,  SVD2SVD3 SVD4SVD5

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.