Blåbrun Majoritet i Västra Götaland

Borgarna vann! Det kan man kalla en seger med blodsmak i munnen. En blåbrun majoritet i Västra Götaland. Hur länge har inte Reinfeldt-Schlingmann(Kristersson)-&-Borg väntat på att få komma ut ur skåpet. Nu kan partivännerna, åtminstone de i Västra Götaland, äntligen få andas ut och börja vara sig själva, och strax ska vi se att det sprids en hemtam riktigt overklig atmosfär som letar sig ända upp i regeringskansliet. Vi andra får leva i det verkliga helvetet. Dånet från stöveltrampen och den vulgära hat-retoriken kommer allt närmare.

(M)a(S)kera(D)en är slut. Och Tolvslaget har kommit för att stanna. Det ögonblick Ian Wachtmeister och ”Bank & Business” så länge väntat på:

”Johnny Magnusson, gruppledare för moderaterna i Västra Götaland utesluter inte ett samarbete med Sverigedemokraterna. Han öppnar inte heller dörren för dem men säger att situationen måste lösas.
– Jag stänger inga som helst dörrar idag. Det beror på vad man menar med samarbete. I en sådan här situation kan det ju handla om att ha överenskommelser om att inte göra olika saker, säger Johnny Magnusson.”

Till exempel inte bedriva så mycket sjukvård, nu när Sjukvårdspartiet åkte ut. Eller åtminstone inte i de mest vårdbehövande och minst resursstarka områdena.

Med en arbetslinje som dödar folk så går det ju som det går i omvalen. Och då måste man (tyvärr…) ta stöd av SD, tycker det moderata regionrådet Johnny Magnusson, gruppledare för moderaterna i gamla pålitligt högerextrema Västra Götaland (jag menar, Trollhättan m fl ligger ju där de alltid har legat, vilket passar som hand i handske för det här regionala politiska sa(M)arbetet över alla an(S)tän(D)ighetens gränser).

Det är ett slående faktum att det (med undantag av Norrlandslänen) i princip är i samma regioner och orter som traditionerna i stort tycks leva kvar och det idag finns en livskraftig aktivitet av detta slag. Det är även slående att de regioner som rapporterar en hög frekvens av rasistiskt våld, som Mälardalen, västra Sverige, Värmland och södra Sverige, är samma områden där det i över sextio år har funnits kontinuerligt verksamma nationalsocialistiska, rasideologiska och antisemitiska grupperingar.” (Lööw, Helene. 1998. Nazismen i Sverige 1980-1997 : den rasistiska undergroundrörelsen: musiken, myterna, riterna. Stockholm: Ordfront.)

Egentligen ska man ju inte ha skilda valdagar, och inga krångliga röstningar och omval heller. Det ska vara samma dag, i en vallokal, inte förtidsröstning i en massa olika lokaler, som ger upphov till ‘borttappade’, ‘glömda’ och bortslarvade röster.

Men ”förnyelsen” har sitt pris, det har vi fått lära, under den förra mandatperioden. Det finns egentligen ingen gräns för hur mycket ”förnyelse” vi behöver. Ingenting kan bli vid det gamla, utom just de riktigt högerextrema, antisemistiska, rasistiska ideologierna, allt annat måste röjas undan, för att lämna plats åt något Nytt, mycket sämre och mer illasinnat.

Naturligtvis kallas det ändå ”förbättring” eller ”reform” fast det i själva verket handlar om avdemokratisering och öppnat fält fritt för manipulation, t ex just den manipulationen som får moderata regionpolitiker att nu beklaga SD:s framåtmarsch, och samtidigt få ett svepskäl att öppna upp för samarbete med dem, det blir som att slå två flugor i en smäll. Kunna föra den politik som man egentligen vill föra, och samtidigt ha ryggen fri.

Kristdemokraterna och Centerpartiet finns inte längre. De är moderater eller står till höger om moderaterna. Därför ingen röstar på dem. Men det behöver inte bli några problem det heller, bara man kompisröstar dem över spärren, så de kommer in, sen kan det verkligt breda borgerliga samarbetet börja nu när de allra Nyaste Nykomlingarna har inträtt i gemenskapen.

Centern säger ja till uranbrytning, kärnkraft m m – säger sig självt att de åker ur riksdagen utan stödröster, sviker ju sina kärnfrågor, om de nu inte gör en liten SverigeDemokratisk omsvängning förstås, då får de också vara med och leka ett bra tag till.

Och finns det centerhjärterum för sådant kärnfrågesvek så finns det massor med utrymme för ännu rymligare samveten till än mer självutplånande ”förnyelse” och raffinerad valsamverkan.

Det gäller ju bara att komma över både de inre och yttre spärrarna och kunna övertyga väljarna om en ‘nödvändig’ helomvändning i både en och tre frågor och sånt är ju Maud verkligen bra på, oavsett om det sen gäller en Fukushima-omställning till det självlysande gröna futuristsamhället (där alla är genetiskt lemlästade eller döda) som ingen egentligen alls är intresserad av.

Hon kan kränga allt, från kvinnor-kan-mässetvålar made in china och närproducerad hjortronsylt i miniatyrburk för 200 kr styck till att driva den allra nyaste energipolitiken, utom förstås att föra den politik som hon gått till val på.

Men vad gör väl det, hon väljs in med ett eller annat klädsamt S i ärmen, väl där, kan man glömma resten. Det är (M)akten som gäller, gärna lite ned(S)olka(D) men vad gör väl också det? Ingenting alls. Man är inne istället för ute i kylan med de andra man ställt där och då är saken ur världen.

Kristdemokraternas “Verklighetens folk” är ingen uppdaterad höjdare, men trots det kan de finna sina själsfränder i SD:s uniformerade hembygdsromantik och bigotta kristendom garanterat fri från gammaltestamentliga element, förutom slavisk respekt för den överhet som inte förtjänar någon och så en riktigt genuin gudsfruktan uppiggad med lite ockult new-ageri, så, så länge kristdemokraterna kan instämma i vikten av en stram men rättvis flyktingpolitik och strikt Arbetslinje i Frizonerna i Tensta-Rinkeby, Bergsjön och Rosengård, kommer hela mandatperioden präglas av gudfruktigt samarbete och vilka historiska resultat det kommer att bli sen.

Det hela utmärker sig så småningom av en unken liklukt från 30-talet, som alla trivs så bra tillsammans i.

Fler sjuka, arbetslösa utanförskapare måste dö. Men så är nu en gång livet, och pastorn i den frisinnade, partitrogna församlingen ger dem så gärna predikningar om de många ansvarsfyllda plikterna som Utanförskaparna har att följa under fast ledning av Verklighetens Folk, så kommer alla så småningom att få sinnesfrid och stilla ro.

Se tidigare bloggpost:  Stöveltrampet allt högljuddare och demokratin satt ur spel, IMF-chefen föremål för högerextrem smutskastning i samband med åtalNär faller bankerna III – Greklands skuldbörda i höjd med Zimbabwes,En kall politiker fryserBerlusconi är ingen pajas och SD är inga clownerAtt vara men inte synas

Ian Wachtmeister håller ett anförande på SD kommunkonferens i Älvsjö 2010   

Läs: SR Ekot – Sjukvården en anledning att röstaSR Ekot – Stora framgångar för SD i regionvalet, HD – Ledare: Inte moget för skilda valdagarSR Ekot – Ointresse riskerar göra valet snedvridet – Citat: ”de resursstarka väger tyngre än de gör vid ett vanligt val, säger Peter Esaiasson – professor i statsvetenskap på Göteborgs universitet”, GP – Sören Holmberg – Ett nederlag – Citat: ”– Detta är ett stort nederlag för svensk valdemokrati.”SR Ekot – SD framåt blir vågmästare, GP – citat: ”21.27 Anna Johansson, ordförande för socialdemokraterna i Västsverige, är nöjd med den röda framgången men oerhört bekymrad över valdeltagandet som ligger på drygt 40 procent.

– Det är skitdåligt helt enkelt. Det blir inte samma fokus som vid ett riksdagsval och kommunalval och valrörelsen har varit kort. Det här talar verkligen mot skilda valdagar.”

SR Ekot – Valnatten – Samtliga röster räknadeGP – En sorglig dag för demokratin,  Borås Tidning – Maud Olofsson: ”Bra med skilda valdagar”, SR Ekot – centerpartist om det låga valdeltagandet: ”Vi politiker har misslyckats” SR Ekot – Nytt valstrul idag – Valchefen: ”Det värsta som kan hända” – Citat: ”Vallokalerna hade inte ens stängt men ändå kom rapporter om allvarliga fel i röstningen. Flera har inte kunnat rösta eftersom deras namn redan varit avprickade.” AB – ”Vinnarbidraget är i stort sett svenskt”, SR Ekot – Valvakan i bilder, GP – Rösta för din egen skull – Regionvalet, SVT – Rödgrön framgång i Västra Götaland – men få röstade, Nya Lidköpingstidningen – Nazister invalda i Grästorp (min anm 21 sept 2010), SVT Rapport – ”Valdeltagandet ser väldigt lågt ut”, SR Ekot – Olika bud om valdeltagande, SR Ekot – ”Inte självklart att rösta”, Nytt 24 – Sören Holmberg – Omvalen i maj är onödiga, Expressen – Valdeltagandet sämre än i Afghanistan, GP – Ledare – Johnny Magnusson (M): ”Trött vänster – pigg allians” – Citat ingress: ”En rödgrön minoritet i Västra Götaland kommer inte att leda till den utveckling vi behöver i Västsverige, skriver Johnny Magnusson (M) i sin gästkrönika.”, Expressen – Statsvetare: ”Det är ett nyval, inte omval”, SVD – Sören Holmberg (om omvalet som är ett nyval), Expressen – Därför satsar SD stenhårt på omvalet, SR Ekot

Poster, ”This is the Enemy,” 1942. Karl Koehler-Victor Ancona.

Bloggar: Helds HBT-nyheter,Martin Mobergs betra…Anders S Lindbäck @ …Roger Jönsson (s)Högbergs tankarRöda Berget(S)ebastians tankarKent Persson (m) blo… , Tankar hos en Gråsäl

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.