Tyst om Prime-gate i Christer Isakssons ”analys” av S-striden

Att en ”analys” av vänster-höger-striden inom S försummar att nämna Prime-affären visar återigen, att det är den Nya högern, snarare än någon annan som styr den här (S)kenprocessen. Svenskt Näringsliv fick ett anrikt folkrörelseparti för 4 miljoner kronor. Det var billigt.

Valet kommer således att bli Mikael Damberg, för det har Prime (Svenskt Näringsliv) redan bestämt. Sen får vi en enpartistat.

Den elit som styr inom både S och M vill ha pengarna och sina högavlönade poster. Det är Prio 1, snarare än någonting annat.

Demokratiska, medborgerliga och mänskliga fri- och rättigheter, att barnfattigdomen ökar, att skatteinbetalningarna till trygghetsförsäkringarna inte kommer dem till del som behöver dem och som de är avsedda för, att våldet ökar, att barn och ungdomar inte får vare sig betyg eller undervisning, att skattemedel forslas till Hong Kong och kanalöarna på löpande band, att det internationella riskkapitalet  sen spekulerar vidare med våra skattepengar på råvarumarknaderna så att räntan springer i höjden, tillsammans med inflationen och matpriserna som springer fortare samma väg, att arbetsgivare inte betalar ut löner, att gratisarbete är den Nya anställningsformen, det struntar de högaktningsfullt i.

Därför måste vi medborgare agera samfällt mot den inhumana politiken. Elitens försvar av sina privilegier (oavsett partifärg) och den orättfärdiga hanteringen av skattemedel leder till att allt fler far illa på ett mycket genomgripande sätt. Så här skriver Cecilia Persson från Svenska Kyrkan i ”Påskuppropet mot utförsäkringarna måndagen 25 april 2011″:

”Om ni tiger ska stenarna ropa, heter det, och nu har stenarna ropat tillräckligt länge och Påskuppropet är ett sätt att svara. Vi är alla delar av samma kropp. Lider en del så lider också de övriga. Annandag påsk blir det manifestationer landet runt, och Påskuppropet är en rörelse för människovärdet som engagerar både den kristna och sekulära världen. Påskuppropet mot utförsäkringarna har ingen central ledning som initierar lokala manifestationer eller godkänner dem. Allt hänger på vad var och en vill göra på sin ort. Lokalt arbetar människor självständigt för att få saker att ske inom påskuppropets anda. Det kan handla om en fredlig legal demonstration, konstnärliga happenings, att ordna ett seminarium, att göra utförsäkringarna till tema i en predikan eller andakt – fältet är fritt.

Cecilia Persson – Vännernas Samfund/Kväkarnasrepresentant i Lunds kristna råd”

STÖD PÅSKUPPROPET MOT UTFÖRSÄKRINGARNA! – Skriv på namnlistan, Gå med i Facebookgruppen: Påskupprop mot utförsäkringarna

Se tidigare bloggposter: Den Nya Högern – Yta, Utseende och Falska ExaminaDe fattiga ska utsättas för våld, tycker regeringen, Stöd Påskuppropet mot utförsäkringarna!Primehögern (Svenskt Näringsliv) styr (S)kenprocessenSent ska (S)yndaren vakna – Stagflationen har kommit för att stannaSlimmade organisationer, just-in-time och New Public ManagementDel II – Den sovande regeringen ZZ

Läs: SVD – Vänstern styr utvecklingen inom S, Dagen.se – Påskupprop fortsatt aktuellt, Dagen.se2, Svenska Kyrkan – Påskuppropet pdf

Bloggar: Lena Sommestad

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.