Anledningen till den ”tunna” vårbudgeten – Borg skickar 68 miljarder till euron – med Löfvéns goda minne

Anledningen till att vårbudgeten är så ”tunn”, dvs att inte ett öre avsätts till att bekämpa arbetslösheten är, att Borg nu skickar 68 miljarder till euron istället, dvs hela 2011 års överskott i den svenska statsbudgeten som var just – 68 miljarder (vilket sammanträffande):

Sverige kommer att bidra med 10 miljarder dollar, cirka 68 miljarder kronor, till IMF, och i ett senare skede bidra med ytterligare 5 miljarder dollar.

Det sa finansminister Anders Borg till journalister på tisdagen, enligt Bloomberg News.” [. . .]

Borg hjälper IMF

Publicerad: 2012-04-17 11:36
FINANS: Sverige kommer att bidra med 10 miljarder dollar till Internationella valutafonden, IMF, och i ett senare skede bidra med ytterligare 5 miljarder dollar.

Det sade finansminister Anders Borg till journalister på tisdagen, enligt Bloomberg News.”

Han håller således inte ‘i plånboken’, tvärtom öser han ut pengar. 68 miljarder, det är mer än den totala budgeten för hela rättsväsendet och sjukvårdsbudgeten på ett år.

IMF tjänar då 3 % i ränta på att låna ut våra skattepengar till desperata (E)U-länder, som tvingas föra svältpolitik för att få ett enda öre (själva får vi 0,1 %, plus tar en stor risk att aldrig få tillbaka dem. Vi tvingas dessutom låna upp dem, till högre ränta, innan Borg ”lånar ut” dem till IMF, då Borg väntar ett budgetunderskott på 14-15 miljarder i den svenska statsbudgeten /=följden av Borg passiva arbetsmarknadspolitik, plus av att han nu skänker bort hela överskottet från 2011 i statsbudgeten till euron/ och får inte heller själva låna ur denna ”brandvägg” om vi skulle behöva, då den enbart är avsedd för euroländer). Således genomdriver Borg i skymundan en ren förlustaffär med skattebetalarnas pengar.

Och den enda tidning som rapporterar om det är Dagens Industri och typ Placera.nu. Resten av media hjälper Borg, att mörka anledningen till att noll kronor går till att bekämpa arbetslösheten, till förmån för EU:s (läs Tysklands) dammsugning av den svenska statskassan.

Tyskland säkrar sedan sina kreditorer med pengarna (långivare i form av banker och exportjättar, som tjänat storkovan på massiv, lukrativ utlåning till PIIGS-länderna till huslån och import från Tyskland), precis som man gjorde med ”lånen” till Grekland. De ”nödlånen” gick till att betala av skulder (till tyska och möjligen franska banker), ingenting annat. Den grekiska befolkningen tvingas istället av Tyskland till hunger och självmord. Ytterligare ett ”tyst massmord” implemteras, med kraft. Situationen upprepas nu i Spanien. Paul Krugman förtydligar:

”What happened to Spain was a housing bubblefueled, to an important degree, by lending from German banks — that burst, taking the economy down with it. Now the country has 23.6 percent unemployment, 50.5 percent among the young. [. . .]

I’m really starting to think that we’re heading for a crackup of the whole system.”

Borg tar alltså de skattepengar, som är avsedda för arbetsmarknadspolitik, trygghetsförsäkringar, vård, skola, omsorg, rättsväsende etc, och ger dem till Merkel. 100 miljarder skickar han nu till IMF fvb till ESM (Tyskland) =”eurons brandvägg” istället, trots att 9 av 10 svenskar är emot euron och vi sa NEJ till euron i folkomröstning 2003. USA, däremot, tänker självklart inte bidra till eurons ”räddning” då tyska stenrika kreditorer och exportjättar sannerligen kan stå sina sjävförvållade förluster på egen hand. Särskilt inte heller som krisen accelererat med varje ”räddningspaket”.

Lael Brainard, statssekreterare för internationella relationer vid det amerikanska finansdepartementet, upprepade på onsdagen att USA inte kommer att skjuta till ytterligare resurser till IMF.Det rapporterar Bloomberg News. Uttalandet kommer efter att bland andra Japan utlovat att bidra med ytterligare resurser till IMF för att stärka brandväggen som ska förhindra att krisen i euroområdet sprider sig.”

Men i Sverige går det bra, att både låta riskkapitalbolagen OCH den tyskledda, auktoritära EU-diktaturen dammsuga statskassan för vidare befordran av de pengar, som behövs för att bekämpa arbetslösheten, till skatteparadis, och ”räddning” av den räddningslöst förlorade euron (läs Deutsche Bank).

De ”säkerhetsmarginaler”, som Borg talar om, är just de pengar som han nu skickar iväg till euron istället – 100 miljarder in alles (han ska bara gneta in 32 miljarder till åt Merkel, på arbetslösas och sjukas bekostnad), och det säger S ja till.

När krisen sen drabbar oss med full kraft (då Spanien och Italien nu totalhavererar), så har Borg skänkt bort våra pengar till Tyskland, för de pengar han nu skickar via IMF, går som sagt till ESM, som till mycket stor del ska finansieras via IMF, på Merkels order. Och i ESM bestämmer sedan det största landets finansminister, dvs Tysklands Schäuble, eller ”mannen bakom Stasi 2.o”, mer eller mindre enväldigt tillsammans med Merkel:

Anders Borg betonade att det är viktigt att Sverige har goda säkerhetsmarginaler om problemen i euroområdet skulle tillta, men att om tecknen tilltar för att vi har ‘en vår på väg’ så kommer höstens budgetarbete riktas in mot åtgärder för minskad ungdomsarbetslöshet, infrastruktursatsningar och satsningar på välfärden.

Han konstaterade att vår del av Europa, Nordeuropa, står starkare, vilket talar för ökad efterfrågan på svensk export.

Han sade att veckans IMF-möte kommer att domineras av problemen i Spanien, Italien och Grekland, men att katastrofscenariot är undanröjt.”

Katastrofscenariot är givetvis inte alls undanröjt, och det vet Borg om, men i namn av Moderaternas och Bildts storhetsvansinniga dröm om Europas Förenta NATO-militariserade Stater är inget pris för högt, inte ens den tyska konfiskeringen av svensk statskassa, bakom ryggen på väljarna. Men kom ihåg, det är DU som betalar. HÄR OCH NU. Samt får jobba till 75 – kanske med fem jobb för att få ihop till försörjning – då lönerna drastiskt kommer att sänkas, eller jobben helt utebli.

Och tro inte att det finns något land som kommer att klara att följa europaktens budgetregler, för med den åtstramningspolitik, som Schäuble 30-talsdomderande föreskriver, i syfte att konfiskera medlemsländernas tillgångar, så är det en självmordspakt. Ingen begår frivilligt självmord utom möjligen axelmaktsallierade japaner, i kejsarens, och den tyskledda EU-diktaturens tjänst. Redan låter Italien underskottet bli större och man aviserar att man inte alls kommer att hålla budgetmålet nästa år, som lovat. I Frankrike jäser missnöjet med den tyskbeordrade åtstramningen, ändå demoniserar och nonchalerar merkozy-eliten de realekonomiskt realistiska förslag som framläggs av den franska vänstern:

France does not need austerity — that would be its best chance of actually ending up like Greece. Mélenchon proposes instead that the European Central Bank (ECB) do its job and make loans to France and other European governments at one percent, as it does for the banks. France’s interest burden on its debt is already quite reasonable, at about 2.4 percent of GDP; so if it can keep borrowing costs low it can grow its way out of its current problems, creating employment and increasing incomes in the process. That is sensible macroeconomic policy.”

I media skriver man om tårtan med stort T, men försummar att rapportera om Borgs Tavla. Den mörkas, som allt annat Borg och det socialmoderata politrukeriet transparent håller på med i EU – att tillförsäkra bankdirektörerna fortsatt höga bonusar och kraftiga incitament till fortsatt vansinnesspekulation med skattebetalarnas pengar.

Löfvén och nyliberala Magdalena Andersson har heller inget emot att vare sig EU-diktaturen tömmer statskassan eller att riskkapitalbolagen forslar miljarder skattemedel till skatteparadisen. Löfvén har tydligt deklarerat att han inte tänker stoppa denna vårdslösa hantering med skattebetalarnas pengar.

Inte heller säger Löfvén därför nej till IMF-lånen och europakten, som, med ytterligare åtstramning, kommer att dels drastiskt sänka löner, dels slunga ut hundratusentals offentliganställda i massarbetslöshet i Europa, trots att Europafacket sagt nej till pakten, av just de anledningarna.

Alla experter är överens om, att den ytterligare åtstramning som europakten för med sig kommer att leda till en nedåtgående dödsspiral för medlemsländerna i EU, inklusive Sverige. Efterfrågan kommer att minska drastiskt, massor med människor kommer att sägas upp även i privata sektorn, till följd av massuppsägningarna i offentliga verksamheter över hela EU, då konsumtionen kommer att utebli, så att företag och industrier får slå igen.

Allt för att rädda en räddningslöst förlorad valuta och en rutten spekulationsekonomi och dess bankrutta banker, som ändå hungrar efter fler miljardbonusar, och socialiserade förluster.

Trots ytterst generös långivning från ECB hotas nu ändå 114 europeiska banker av nedgradering, det är till deras direktörsbonusar, inte minst Tysklands, våra skattepengar skickas iväg. Trots att de fått massiva, gratis stödlån av ECB, så driver de ändå ekonomin till stand-still, då de bara fortsätter göra affärer på värdepapperiseringen istället för att låna ut pengar till företag för produktiva investeringar – läs jobb. Massarbetslösheten ökar alltså, för varje ”räddningspaket”.

Men precis som i en dysfunktionell missbrukarfamilj döljer man och mörkar vad pengarna går till – penningmissbruk, spel och vapen – och skuldbelägger de som drabbats av missbrukarnas monstruösa framfart och de behövande i familjen – t ex barnen. Ungdomarna får inte utbildning, inte glasögon, inte bostad, inte arbete, och snart inte heller mat. De sjuka får inte omvårdnad, de gamla tas inte om hand. Allt går till spelmissbruket och våldet och ingenting till realekonomin. Som sanningssägaren Zero hedge säger, i sin bloggpost ”Quote of the day”:

”The following sentence captures, better than anything, the sheer sociopathology, and the epic unprecedented delusions of a failing central planning bureaucrat:

  • Angela Merkel is not happy that financial markets have not made any contribution to resolving the financial crisis -RTRS

Yes, this is precisely the same as the dealer complaining that the junkie not only demands more, but refuses to get clean. Here’s a hint: ‘financial markets’, crowded out entirely by central planners such as you, now rely exclusively on you, dear Angie, to ‘solve’ the financial crisis. And will do so more and more, the higher this particular chart goes (danke Bundesbank).”

Detta utgivande av svenska skattemiljarder till tyska, stenrika finansmissbrukare är således Löfvéns sätt att ta ”ansvar” för full sysselsättning. Hans ”analys” av arbetslösheten är vidare, att det är de arbetslösas fel, inte ansvariga politiker och makthavare som sett till att den skapats, däribland han själv, och i synnerhet Angela Merkel. Fakta verkar han bry sig mindre om än en vindfläkt:

Last week we were focused on one man in Greece who publicly committed suicide, which rallied the masses in Athens. Meanwhile, it’s really an epidemic in Europe, with suicide rates up 24% in Greece, 16% in Ireland and over 15% in the overall EU,and climbing rapidly according to the Lancet Study, which finds a direct correlation between unemployment and suicides.  

‘Financial crisis puts the lives of ordinary people at risk, but much more dangerous is when there are radical cuts to social protection,’ said David Stuckler, a sociologist at the University of Cambridge, ‘Austerity can turn a crisis into an epidemic'”

Ändå drar sig inte Löfvén & Andersson för att flagga för en bortre parentes.

EU är ett spekulationsekonomiskt luftslott som inte fungerar, en vansinnig stormaktsdröm. På den megalomana, högerpolitiska idéns altare är både Löfvén och Borg villiga att offra sysselsättningen, och därmed liv, då de inte tvekar det minsta att förespråka än mer åtstramning i och med att de säger ja till europakten, trots att den drastiskt ökar massarbetslösheten.

Inte heller tvekar Löfvén att stigmatisera redan stigmatiserade, och samtidigt utan några som helst problem acceptera, att 100 miljarder ur trygghetsförsäkringarna, som oundgängligen behövs för att bekämpa arbetslösheten och ge trygghet, istället lättvindigt, och under största möjliga tystnad, skickas till ”euron” (=redan stenrika tyska långivare och exportjättar samt korrupta banker, som kraftigt incitament till fortsatt spekulation och ansvarslöshet med skattebetalares pengar).

Den politik Löfvén förespråkar ligger således snarare till höger om M, än i mitten. Allra minst till vänster. Dags att slopa röda rosor, röda flaggor, det finns inget rött alls i den politik som Löfvén och Andersson företräder – det nyliberala toppstyrets.

Det är en politik för det (S)taffage som tagit över ”Socialdemokraterna” och omvandlat partiapparaten till en bankomat för sina egna höga ersättningar och pensioner samt som språngbräda till de toppositioner som de sen belönas med efter lång och trogen tjänst i kapitalets ledband.

Se tidigare bloggposter:Slimmade organisationer, just-in-time och New Public ManagementS – ”Hjälpa grannar” = Hjälpa Merkel implementera Svältpolitik och Tvångsinstallera Extremhögerregimer, Det Nya Folkmordets tidBårbudget – (M)assarbetslöshetslinjen ligger fastLöfvén – med (S)tövelklacken mot det europeiska löntagarkollektivetGöran Persson – den Kloke Odalmannen? (som lobbar för det moderata regeringskansliet)Sveriges affärsidé – Gå över Lik, Utförsäkringarna – det Moderna FolkmordetDel II – Den sovande regeringen ZZCold Response – EU:s NATO-militarisering mot (M)assarbetslöshetens massdemonstrationer – det ”inre hotet”

Läs: SR Ekot – Dramatisk ökning av övertidsarbete, Frances blogg – Löfvén och Andersson letar där det är ljust, SVT AgendaEuropaportalen – 114 europeiska banker hotas av nedgradering, NYT.com – Paul Krugman – Insane in SpainSVT – Svarar inte Rapport, SVD – TV-licensen kan komma att avskaffasSVT Debatt – Mats Knutson: Hon övertygade inte, Affärsvärlden – 70 miljarder upp i rökDN1, AB – S ställer krav på plikt och ansvar, SVT – Miste sjukpengen – tog sitt liv, SVT – Håkan offrade livet i Fas 3SVT – Håkan omkom under sin FAS3-praktik, Ett hjärta Rött – Glöm aldrig Anna Olsson – den första som slog larmThe Lancet – Health and the financial crisis in Greece, The Lancet – Increased suicidality amid economic crisis in GreeceAB – ”Hotet mot demokratin kommer från radikala sossar”, SVD – Fattiga barn blir utan glasögon, SR Ekot – Kritik mot överskottet i sjukförsäkringenCopyriot – Fascister i Greklands nya regering, DN – ”Människor har eget ansvar för att bli anställningsbara”, SR Ekot – S vill skärpa krav på arbetslösa, SVD – S: ”Förvånande tunn proposition”, DN – En värdig utmanareSVT – Detta fick Tolgfors på fall, The Guardian – Jean-Luc Mélenchon’s policies are no far-left fantasyHbl.fi, Yle – Mélenchon stiger fram i Frankrike, Reuters – France’s Melenchon, the sound and the fury, Huffington Post – Mélenchon could change French politics with strong showing, WSJ.com – Sarkozy Losing Ground, Poll Shows

Bloggar: Kaj Raving – Nybro: (S)kåne efterfrågar riktig (V)änsterpolitik, Röda Malmö – Klimat som föder nya Breivikar, Skumrask – Mörkret i slutet av tunneln, Pepprat rödgrönt – Tomma fraser och skärpta krav på anställningsbarhet, Ulf Bjereld – Är du anställningsbar, lille vän, Görans tankar och bagateller – En känsla av ökade klyftor, Röda Berget – #MittSverige – Svenskarna gillar jämlikhet, Peter Andersson – Starkt stöd för välfärd och minskade klyftor, Mikael Persson – (S)ocial(M)oderaterna finns redan,  Högbergs tankar – Mittens kollektiv leds av Socialdemokraterna, Pierre Ringborg – Att vara fattig är ingen sjukdom, Olas tankar, Bengt Silfverstrand, Marcusgoj – Börja om från början, Hakan WL, annarkia – Vilsen Borg med tunn plånbok, Cihlinfoto – Regeringens väntan på bättre tider bromsar utvecklingen, Högbergs tankar, Mattias Ericsson – Borgs budget är banal och blundar för behov, John Johansson – Skillnaden på att styra och inte styra, Röda Malmö – De två högerblocken måste få motstånd underifrån, Alliansfritt Sverige – Moderaterna vill inte tala om sina mörka pengar, Alliansfritt Sverige – Budgeten överger arbetslinjen, Teckentydaren – Austerity still?

 Afrosvenskar kräver ministerns avgång (22 bloggar)

 Afrosvenskar kräver ministeravgång (14 bloggar)

 Majoritet litar inte på samhället (11 bloggar)

 Konstnären: De har missförstått (11 bloggar)

 Karin Enström ny försvarsminister (10 bloggar)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.