Inget slut på Bush-eran – och 30-talet går igen

Den totalitära lagstiftningen fortsätter – såväl statlig som überstatlig. Nu är det FRA och datalagringsdirektivet som är på tapeten. Och i USA skyddar Obama tortyrbilderna från offentlighetens ljus. Varför slutar inte tvångsupprepningen av 30-talet? Svar: För att det är ett upprepningstvång.

Istället för KGB-terapi behöver staterna gå i KBT-terapi.

Alla som inte är blinda ser ju vad som pågår. Och det är väl egentligen det som är så otäckt. Det sker rakt framför ögonen på oss i fullt dagsljus, bara sker och sker. Ändå sitter regeringen kvar, såsom paralyserad av både eu-direktiv och finanskris. Harmoniseringen söver ner både omdöme och självbevarelsedrift.

Se tidigare bloggpost: En papegoja som imiterar så gott han har förstånd

LÄS HAX utmärkta redovisning av remissinstansernas massiva kritik mot datalagringsdirektivets implementering i Sverige: ”Kritiska remissröster om teledatalagringen”

LÄS MER HOS Mark Klamberg , 2,

DN – Miljardsmäll väntar kommunerna,  Alliansfritt Sverige – Maj 13, 2009 – Socialbidragsnotan för kommunerna 3, 5 miljarder,   SVD – Sämre välfärd och högre skatt väntarDN – Scaniafacket godtar lönesänkning,   Peter Andersson – med rätt att tycka, Ett hjärta RÖtt – ”Nakna kejsare och missvisande utspel”,     DN3,   AB – Obama tvärvänder om nya tortyrbilder,Nemokrati på Twitter

Knuff

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.