När reser sig de fattiga i Sverige?

Troligen aldrig. För här i Sverige handlar det ju inte om ‘unga, arga män’ utan ensamstående mammor med barn och dem bryr sig ingen om, så när Reinfeldt nonchalerar, att underhållsstödet inte höjts på 12 år höjs heller inte ett enda ögonbryn.

Kvinnorörelsen är desarmerad efter Könskriget och kvinnohatet blir allt högljuddare.

Det är Villa, Volvo och Vovve som gäller samt de ‘kristdemokratiska’ kärnfamiljsvärderingar, som ”liknar” det Muslimska brödraskapets, med andra ord ”Verklighetens folk”. ”Som har familj, arbetar, tar semester och lever sina liv som folk gör mest”. Och där är det liksom skottpengar på ensamma mammor.

Men även för Verklighetens folk klämtar framtidsklockan. När miljontals fattiga samlas i demonstrationer över hela Egypten och på Tahrir Square i Kairo, i rasande och ihållande protester mot en repressiv nyliberal regim som torterat oppositionella och hållits under armarna av Väst för att trygga oljeleveranser och ”stabilitet” i Mellanöstern, så att Verklighetens folk kan fortsätta leva sina liv ”som folk gör mest” så finns risk för att de friktionsfria oljetransporterna genom Suez täpps till och det under lång tid. Vem ska köra bratsbarnen 500 meter till dagis och fritidsaktiviteterna titt som tätt i SUV:arna eller fruns lilla shoppingvolvo då? Vem ska transportera alla föremålen till köpladorna? Och vem ska flyga flygplanen till Thailand och Karibien? När oljepriset rusar rätt upp i rymden.

Ändå lär det aldrig bli någon resning för de fattiga i Sverige. Särskilt inte när S i grund och botten skäms lika mycket som M för att vara ett parti för ”de svaga”. I Sverige ses barn som en belastning, ungdomar som en belastning, sjuka som en belastning, arbetslösa som en belastning och äldre som en belastning. Som den största belastningen ses den som tar hand om alla dessa – kvinnan.

Och fattigdom stinker. Eller, som Conny säger: ”Fattiga ska stinka.”

Läs: Exxon Mobil Profits Soar – How Will the Unrest in Egypt Affect Oil Prices, Mona El Tahawy blog – Let me, a muslim feminist confuse you, DN – Egyptiska kvinnor kräver förändring (min anm det borde svenska kvinnor också göra, för det är samma svinerier här som där)

Läs: Dagen – Jan Hjärpe: ”Muslimska Brödraskapet liknar Kristdemokraterna”, Prataomdet, SVT Granskning – Den andra våldtäkten

Se tidigare bloggpost: Del II – Den sovande regeringen ZZ,

Även: SVD – Allt fler barn lever i fattigdom, AB – Deras plan – ta palatset, AB – Nu kan alla falla, DN – Fler barn i Sverige lever i fattigdom, DN – ”Man vill inte att det ska synas”, AB – Fattiga barn finns inte, bara fattiga föräldrar, SVT – ”Min son frågar varför vi inte har pengar”, SVT – Malmös och Täbys barn lever i olika världar, Expressen – Mikaela Valtersson: ”Jag glömmer aldrig min fattiga barndom”, DN – Invandrartäta områden fattigast, GP – Ökade klyftor mellan barnfamiljer, DN – Tiotusentals samlas för miljonmarsch i Kairo, SVD – Demonstranter samlas för miljonmarsch, DN – ”Bildts hållning är tragisk”, AB – De visar vägen, SVD – Frågor och svar om den politiska utvecklingen i Egypten, DN – Egyptiska kvinnor kräver förändring, AB – ”Militären har hittat vapen”, Expressen – Hatet i repris, DN – Rasister på nätet försöker skrämma medier till tystnad,

Bloggar: Ett hjärta Rött – M hyllar och krossar den svenska modellen, Röda Berget – Att så fattigdom och skörda brottslighet, Röda Berget – Muslimska Brödraskapet vann valet i Egypten, Veronika Ekström

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.