Gangsterekonomin III eller Varför Sverige måste återinföra valutarestriktioner

Den fanatiskt nyliberala marknadsreligionen som Lissabonfördraget grundlagsfäst där upphandlingsregler och avreglering göder korruption och semikriminalisering av näringslivet har således inte bara lett till outsourcing av produktion till låglöneländer med ökat importberoende, fastighetsbubblor och passiv konsumtion på kredit som följd i de länder från vilka produktionen flyttats, med andra ord den ekonomiska ruin som nu är för handen i både eurozonen och USA (som står inför statsbankrutt).

Globaliseringen har framför allt också fört med sig att kapital får flyttas fritt över gränserna. Det öppnar upp för att kriminella obehindrat tvättar blodspengar vita och etablerar sitt investeringskapital från torped- och beskyddarverksamhet, drog- och människohandel, trafficking, prostitution in i  lagliga, och även skattefinansierade verksamheter. Vi får då en ”blandekonomi” av nytt slag – nämligen samma slag som etablerats i Ryssland efter glasnost – mellan kriminella och oligarker, den s k ”legala nihilismen”. För en tydlig illustration av detta skrämmande fenomen rekommenderar jag den DOX-dokumentär som just nu finns tillgänglig på SVT Play – ”Tjuvarnas lag”.

Den påtvingade marknadsreligionens blinda tro på egenintresset och girigheten som enda saliggörande drivkraft i ekonomin öppnar således upp för en glidning av alarmerande slag. Förtjänster från skattefinansierade verksamheter placeras i skatteparadis och tjänsterna i den ”vunna” upphandlingen utförs på ett skrupelfritt sätt som går ut över avnämare så att till och med liv rutinmässigt sätts på spel.

Exempel på det såg vi senast i Uppdrag Gransknings redovisning av Falcks utförande av ambulanstjänster, där VD:n sitter och ogenerat påstår att personalens ihärdiga larmande av missförhållanden inte stämmer. Ett annat exempel på den skrupelfrihet som råder, är när Hem och Skola och deras donatorer än mer ogenerat parasiteras på av säljbolaget Pool Media i Örebro som tagit 80 % av pengarna som skänkts.

När de skattefinansierade offentliga områdena infrastruktur, vård, skola/utbildning, omsorg ”konkurrensutsätts” så tappar medborgarna kontrollen över hur skattepengarna används. De ansvariga myndigheterna och förtroendevalda lägger ut verksamheten – och till och med krigen på entreprenad och vad sker då? Skattepengarna hanteras inte på ett ansvarsfullt sätt, för att uttrycka det milt. Allt från tortyr, lemlästning, rutinmässigt spel och dobbel med landets säkerhet och människors liv finansieras med våra skattepengar (utan att vi får veta något).

Se tidigare bloggposter: Den ”legala nihilismen” och gasledningarnaGangsterekonomi och global diktatur – Yttrandefriheten avskaffasAtt Carl Bildt har Carte Blanche för Allt det visste vi redanVi måste avreglera AvregleringenEU och Avregleringen – en mardröm för konsumenterSlimmade organisationer, just-in-time och New Public Management

Se: SVT Dokumentär – Dox: ”Tjuvarnas lag”, SVT Uppdrag Granskning – Falck ambulans mörkar om allvarliga brister, Falcks VD om kritiken – Vi har ett fullkomligt system, Utrustningen fungerade inte när Anton, 14, drunknadeFelrapporterna stannade hos Falck ambulans, Stressen leder till misstag, Fler förare berättar om allvarliga incidenter, Här ska alla avvikelser nu granskas, Svenska skolor säljs till fonder i skatteparadis, Med hot och våld får MC-gängen sin makt, Muthärvan kan vara den största någonsin i Sverige, Gåvor till Hem och Skola hamnar hos säljbolag, DN – Direktörers maktmissbruk jämförbart med korruption

Se även: CNN – Russia will build up forces without NEW START, Putin says samt tidigare bloggpost:

Landet som talar med kluven tunga

Läs: AB – Mörkade allt för riksdagen, AB2, DN – Regeringen kände till USA:s övervakning, AB – Kan tvingas avgå, SVD, DN – Bildt synas i diplomatrapporter, AB – Svenska folket skulle inte veta, DN – USA-diplomat: ”Ingen vill prata med oss”

Bloggar: Nikke Index – Hejdå PayPal, Högbergs tankar – I mars val till HELA partistyrelsen, Ulf Bjereld, Mark Klamberg, Calandrellas blogg – Regeringen föraktar demokratin (eller är inkompetent), Redaktionschefens blogg – Nej, det finns ingen ”Wikileakskartell”, Alla Dessa Dagar, Svensson1, Svensson2Röda Berget, Mina moderata karameller,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.