EU – Vänsterpartiet har ett ansvar – Sjöstedt behövs som partiledare för V

Om inte all politisk opposition ska gå i graven – mot avdemokratiseringen som tyskledda EU försöker tvinga in medlemsstaterna i – så är det verkligen viktigt att Vänsterpartiet tar sitt politiska ansvar.

Dels genom att hålla kvar kravet på utträde ur EU – motsatsen lämnar fältet fritt för Sverigedemokraterna och deras påstådda EU-skepticism (givetvis är SD:s ”EU-motstånd” en politisk lögn, men dock en lögn som en hel del människor fortsatt tror på, trots att SD:s konkreta politiska handlande pekar i rakt motsatt riktning – de säger ja till den tvångsprivatisering av vård, skola, omsorg som EU och regeringen än mer förstärkt vill grundlagsfästa, de sa 9 december ja till svenska skattemedel till euron via IMF oavsett summa, fördelning osv).

Dels genom att välja en partiledare som leder Vänsterpartiet framåt i väljaropinionen, dvs når väljare utanför de 5 % som nu uppger att de stöder V. Det tror jag är möjligt med Sjöstedt som partiledare, med tanke på det breda stöd han visar sig få när han uttalar sig i både EU-frågan och frågor om ekonomin. I och med sitt mångåriga EU-motstånd och sin kunnighet i ekonomiska frågor, kan han samla betydligt fler av de många väljare som är emot euron – vilket är 9 av 10 svenska väljare enligt aktuella opinionsmätningar – än vad V hittills lyckats nå.

Detta kommer inte att bli fallet med Dinamarca som partiledare. Hon är helt enkelt för lite känd, och det finns absolut noll tid att spela på, med tanke på de mycket genomgripande politiska avgöranden som står för dörren. Dessa avgöranden innebär slutet för den folkvalda demokratin i Sverige om inte vänsteroppositionen stärks. Går vi med i eurozonspakten så rasar demokratin till förmån för tysk hegemoni, och säger vi ja till att 145,2 miljarder skattekronor skeppas till euron via IMF för att rädda tyska exportjättar och bankerså rasar ekonomin.

Väljs inte Sjöstedt till partiledare för V, står landet sannolikt, i och med väljarflykten från S, utan opposition, vilket blixtsnabbt kommer att befästa den högerextremism, som de facto nu regerar Sverige, då M med sitt nyspråk genomför högerpopulistisk politik av värsta Care(M)amärke, med aktivt stöd i riksdagen från Sverigedemokraterna i nio av tio omröstningar.

Vi kan då med säkerhet också förvänta oss ytterligare neoliberal högervridning – med S-stöd för en snabb utförsäkring av 132 000 (och i växande) långtidsarbetslösa till socialbidrag, samt även ett S-ja till ytterligare 100 miljarder till euron via IMF och nu också ett troligt S-ja till eurozonspakten.

Det kommer att innebära att EU-diktaturen är här för att stanna och att välfärden som vi känner den en gång för alla monteras ner. Framför allt kommer kvinnor att drabbas stenhårt av den politiken. 145,2 miljarder till euron via IMF framför jobb och välfärd, det är det som gäller, pengar som vi med största sannolikhet aldrig får tillbaka, då både Grekland, Spanien och Italien både kommer att tvingas skriva ner sina skulder samt även lämna euron inom det närmaste året.

Så #vkongress – rösta rätt – rösta rött.

Läs: SVT – Margit Silberstein – Vänsterpartister är ett oförutsägbart partifolk, SVT – Mats Knutson: Ett bakslag för Jonas SjöstedtAB – V-topparna kan stoppa Sjöstedt, Expressen – Jonas Sjöstedt: ”Vi måste ha en välfärd vi kan lita på”, Expressen – Frågorna som splittrar V inför kongressen,  DNDN2 DN3 SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5, SVD – V-distrikt vill ha två partiledare, SVD – Vänstern måste tala så folk begriper, AB1AB AB2 GPGP2 GP3 GP4 GP5ExpExp2, Exp3,  HD Svt SkD HD D, SVT – Vänstern fortsätter med en partiledare, SVT – Ohlys sista partiledartal

Se tidigare bloggposter: Barnfattigdom, Fas 3 och ”enskilda exempel”, Euron en ”framgångssaga” säger Wolfgang Schäuble – eller Mannen bakom ”Stasi 2.0″Nej till ytterligare 100 miljarder i eurostöd och Nej till europakten!Nästa steg: Borg och Waidelich kastar ut 132 000 långtidsarbetslösa till socialbidragDen etiopiska regeringen berömmer den svenska regeringenCare(M)a sitter nästan i regeringen, (M)erkel är regeringenRäntesänkning orsakar räntehöjningReinfeldt och Rättslösheten – Regeringens politik ökar våldet mot kvinnor väsentligtIMF-lånen förvärrar krisen – men Reinfeldt skänker statskassan till euron ändåS – ”Hjälpa grannar” = Hjälpa Merkel implementera Svältpolitik och Tvångsinstallera ExtremhögerregimerRättelse: Reinfeldt ”pytsar ut” 100 miljarder till euron – hela sjukvårdsbudgeten & hela rättsväsendetBankerna faller V – Tyskland tänker inte bidra till ”räddningsfonder” men vill gärna att Sverige ställer uppEuron faller – och SD visar sitt janusansikte vad gäller äldreomsorgen och EUMörk Energi – Nobelfest och GatustriderDiktator Reinfeldt ”pytsar ut” 60 miljarder till euron via IMF – hela sjukvårdsbudgeten – och det är bara början

Bloggar: Lasses blogg – Patetisk moderat ledarskribent, anybody’s place – Vem vill lyssna på väljarna?, Röda Malmö – Kommer V att gå till vänster?, Jonas Sjöstedt – Redo för partikongress, Rune Lanestrand – Sjöstedt inger hopp för landsbygden och för småbruken, Martin Moberg, Alltid rött alltid rätt

Läs även: Folkrörelsen Nej till EU – Euron står inför en kollaps – Motståndet mot euron rekordstort, Pressmeddelande: Världen är större än EU

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.