”Rädda Grekland” = Rädda Banker, Gangsterekonomi och Stenrika med Skattebetalarnas pengar

På Twitter #greece och #eurozone håller vissa hela tiden på och tjatar om hur viktigt det är med en ”ordnad konkurs” för Grekland, dvs en, där kapitalägarna själva bestämmer hur stora förluster de tänker acceptera, så att notan för resten av deras dåliga affärer skickas till skattebetalarna.

I ”förhandlingarna” sitter också hedgefondsgamarna med och bestämmer villkoren för Grekland, dvs totalprivatisering av statliga tillgångar som dessa sedan kan kasta sig över, för en spottstyver. 

Hela det här farsartade talet om ”räddning” av Grekland, när det i själva verket bara handlar om att skydda internationella långivare medan den grekiska befolkningen utsätts för följande utpressning: Svält och ge upp ert territorium och demokratin, annars får ni inget lån (dvs annars slipper inte kapitalägarna stå för sina egna förluster, på skattebetalarnas bekostnad).

Kan någon tala om för mig, varför i himmelens namn grekerna skulle ställa upp på en sån usel deal?

I Spanien har det också varit jättelika demonstrationer. Vi närmar oss nu ett revolutionärt stadium i snart sagt hela eurozonen (utom Tyskland då, detta lydiga folk som vill att alla andra ska lyda deras undermåligt fantasilösa ledning som endast har ett eSS i ärmen: austerity – för alla utom dem själva).

Ändå vägrar världens stenrika att dela med sig. Hur länge tror de att de ostraffat kommer undan med ett sådant asocialt beteende? Den här jordens resurser är inte bara till för dem. Det borde de veta.

Om inte annat kommer de snart att bli varse. USA:s hela medelklass är utraderad och medelklassen i Europa går snart samma väg, till förmån för ”Kapitalets byggnader, mördarbinas kupor”, med ”honung för de få” för att tala med Tranströmer. Det dröjer inte länge förrän folk definitivt tröttnat på den  gangsterekonomin. Dags för medlemsstaternas demokratier att återta kontrollen. Från Tyskland.

Sverige ut ur EU – NU!

Se tidigare bloggposter: Borg Babblar, Bankerna Blåser upp Bobubblan, Boräntor och BonusarOm vi säger ja till (M)arionetten Reinfeldts EU-politik hamnar vi snart i samma situation som GreklandGamarna flockas runt bytet Europa, ,Grekland kan glömma nödlånetEU överväger att dra in EU-bidragenLöfvén ger inga besked UTOM Ja till Europakten, IMF-lån, mera Kärnkraft och VapenexportEN-partistaten Sverige – S hade kunnat göra skillnad med Juholts nej till europaktenHur LTRO-fel hade Anders Borg?

Läs: AB – Fruktansvärt att dra in all Tobias hjälp, DN – Fler utvandrade än på 1800-talet [min anm: Att jobba utomlands i några år är inte detsamma som att ”utvandra” och Är det nånting man kan räkna med när det gäller rika utlandssvenskar, så är det att de kommer tillbaka när de blir gamla och sjuka eller tänker bilda familj],Financial Times – Eurozone crisis live blog SVD – USA till Israel: Angrip inte Iran [nej WWIII är nog mer än vad USA har råd med, särskilt som det skulle betyda att Kina finansierade ett krig mot sig själv], AB – Politikerna som struntar i lagen, E24 – Grekisk kollaps guld för gamarna, SVD – Greklands nya paket avgörs idag, Expressen – Jonas Sjöstedt: ”Satsar på saker som inte funkar”, Financial Times – Greek debt nightmare – laid bare, AB – Grovt kriminella kan påverka domstolen, AB – Dömda får döma andra, DN – Dömda nämndemän fortsätter döma [min anm: Men se till att förbjud det då – NU!], SVD – Dömda nämndemän dömer andra, SVD,

Bloggar: Björn Andersson i Oxelösund – Regeringen drar in assistenthjälp från funktionshindrade, Röda Berget, Anders Frihamn – Skönt med fakta, Lenas tjejer, human labrat, MM, Ola Möller, Parkstugan, Skvitts, Anybodys place – Samhället som hallick och hälare, krulli – betraktelse från en öbo, Blogghelvetet – Bara lite mindre värd…Steve reflekterarMina tankar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.