Ställ frågor till regeringen om Telekompaketet – MAYDAY 5 MAJ!

MAYDAY 5 MAY – Telekompaketet!

Jag vill påminna alla om att ställa frågor till regeringen om Telekompaketet och maila dem redan nu till telekompaketet@enterprise.ministry.se. Jag tycker att det är viktigt att vi påminner regeringen om att Internet är gränsöverskridande och att vi behöver Citizens’ Rights Amendments som bindande artiklar i Telekompaketet för att man ska kunna anse att demokratiska och medborgerliga fri- och rättigheter samt inte minst rättssäkerheten tillgodoses. Därför bör regeringen ställa sig bakom CRA och Kräva att tilläggen införs i Telekompaketet för att säkra att inte medborgerliga fri- och rättigheter kränks av EU.

GÖR DIN RÖST HÖRD NU – SEN KAN DET VARA FÖR SENT! Demokratin måste säkras!

Om regeringen vill räkna sig som demokratisk stöder den ett Medborgarrättsskydd i Telekompaketet. Det är ett gargantuanskt paket som kommer att påverka alla Europas innevånare för lång tid framöver.

Det kommer att sätta sin prägel på det offentliga samtalet och alla demokratins viktiga och mest avgörande områden; yttrandefriheten, opinionsbildningen, kultur- och kunskapsutvecklingen, den kritiska granskningen av makten, medborgarinflytande, demokratiskt deltagande osv. Ett Medborgarrättsskydd är OUNDGÄNGLIGT!

Då bara ackrediterade journalister är inbjudna till det journalistseminarium om Telekompaketet som regeringen anordnar Måndagen den 4 maj klockan 13:00-15:00 (plats om var det kommer att äga rum meddelas endast  till journalist som anmält sig i svarsbekräftelsen, varför det inte går att berätta om var) är det av än större vikt att medborgarna också ställer SINA frågor – då man ju ofta har sett att media bara sväljer vad makthavarna säger. Så om inte Du ställer Dina frågor, kanske inte de KRITISKA FRÅGORNA kommer att ställas överhuvudtaget. Den ‘tredje statsmakten’ glömmer ju numera många gånger bort sin huvudroll, som just är att GRANSKA MAKTEN.

Det är vi som måste leva under lagarna – och när vi knappt får nån insyn i lagstiftningen – så är det viktigt att vi gör vad vi kan för att göra våra röster hörda, medan det fortfarande är möjligt.

SOM SAGT – Ställ Dina frågor till makten – då du inte kan räkna med att media gör det.

LÄS: TelecomsEurope – ”EU Council in secret talks to introduce net discrimination” – Enligt denna artikel säger medborgarrättsorganisationen La Quadrature du Net:

In the latest text presented by the Council, operators may impose any limitation as long as they inform the consumer. This total freedom of providers to limit offers is particularly dangerous in markets that are prone to cartels or oligopoly. It pretends to encourage innovation and growth by restricting services in order to make consumers pay for removing those restrictions. This approach is a scam pushed by AT&T and defended by the UK network regulation authority Ofcom and the UK government.

Läs även: DN1,    AB1,    SVD1,    DN2,   Expressen,     Expressen2,

Läs bloggarnaFarmorgun i Norrtälje,    Intensifier,      Jens O,   Jens O 2,     Snowracer,   Erik Josefsson,  Mikaels blog,   Soundless in a soundless world,   Intensifier 2 – Kompromissregeringen och näringsdepartementet får stå oemotsagda,    Intensifier 3 – Om Citizens’ Rights Amendments,    Cybernormer.se,    HAX,     Farmorgun i Norrtälje – Att agera som medborgare i Europa,     Mark Klamberg – Ett dilemma för liberala bloggare,   satmaran,     DOOM4 – En nätpolitik som står upp för grundläggande fri- och rättigheter,   Intensifier – Telekompaketet – Fas 2 – Sista slutspurten,   Mitt-i-steget!,    Svensk Myndighetskontroll,     Carollogos ”Urgent – The Fate of Internet Users’ Rights in the EU” (Det är viktigt att vi också försöker knyta kontakt med medborgarrättsvänner över språkgränserna för att öka trycket på parlamentet inför omröstningen i plenum 5 maj)
Sätt tryck på media att ställa kritiska frågor och skapa debatt även om det sker i elfte timmen!

Till sist: Knuff

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.