Hjärntvätt: ‘Postivt tänkande’, Affirmationer och Kognitiv beteendeterapi


Tänk om det inte är mer ‘positivt tänkande’ vi behöver, utan mer negativt tänkande?

I Spanien är arbetslösheten 20 %, bland ungdomar 40 %. När folk protesterar mot detta i Barcelona 27 maj, pucklar polisen på dem så brutalt, att det ser ut som att en ny Franco-regim redan är installerad. Bilderna i den här länken är upprörande, så jag varnar känsliga tittare.

När arbetslösheten är 20 %, och ungdomsarbetslösheten det dubbla, förväntar sig det neoliberala gangsterstyret således, att människor ska tiga och lita på, att det är deras ‘negativa tänkande’ som är orsaken, och inte brottsmisstänkta politikers eller de neoliberala gangsterekonomiska luftslott som dessa politiker byggt upp, tillsammans med sina högerkonservativa kolleger i eurozonen. De som protesterar kräver ”ett statsskick med mer deltagande demokrati, högre skatt på finansiella transaktioner och lagändringar som förhindrar brottsmisstänkta politiker att kandidera i allmänna val”.

Världens samlade expertis och nobelpristagarsamhälle håller med dem, och anser att fortsätter vi på samma blinda väg som hittills, så hotar inom kort miljökollaps och ekonomisk undergång. Det krävs utjämning av inkomstskillnader, mer skatt på utsläpp och kapital och mindre på arbete, istället för mer räddningspaket till banker och storfinans.

Kort sagt, mer samhällskritik eller ‘negativt tänkande’. Situationen är inte krisartad, utan katastrofal. Och det minsta man kan begära är att CDS-handlarna pungar ut.

När media över hela världen rapporterar om det brutala polisvåldet håller svenska tidningar tyst. Ett kort inslag i Rapport får räcka. Självcensuren vittnar om resten.

Se tidigare bloggposter: Kvalitet och Jämlikhet istället för Kvantitet och Kapitalackumulation100 anmälningar av polisvåld under G20 i London, Nyliberalismen är ingen naturlag, Den Manodepressiva Marknadens Volatiliteter, Man biter inte den Determinations Committee som föder en

Läs: the National – Spain misses out on most lessons of Arab spring, Financial Times – Spanish police move against demonstrators, The Reader, SR Ekot – Grekland är nära total statsbankrutt, Naomi Klein, AB1, AB2, AB3Expressen, Expressen2, SR Ekot – Barcelona spelade ut United, DN, Arbetaren – Tahrir ekar i Spanien, SVD – Icahn: Problemen tillbaka på Wall Street, google – fler nyheter om bonus, DI – Anders Borg: Svälj medicinen, DI – Tillväxten bromsar, E24 – Bonusfesten har börjat igen, E24 – Låt oss slippa se en repris, E24 – USA:s tillväxt sämre än väntat

Bloggar: Röda Lidköping

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.