Excessen försöker göra gällande att 60 % röstar på Reinfeldt och 27 % på Juholt

Den borgerliga pressen bidrar aktivt till att än mer urholka demokratin. Så fort ett hot mot den moderata makthegemonin dyker upp så ersätter man redovisning av opinionsmätningar med redovisning av ”förtroendemätningar” – som fixerar sig vid person framför parti och ideologi, vilket inte bara gynnar en auktoritär ledarstil och bidrar till att skapa personkult, utan även ger en fullständigt felaktig bild av väljarstödet för de olika partierna.

”- Han är framåt, idérik och nästan lite oorganiserad. Han är populär internt, men ska han ta sig ut så krävs mer stöd i opinionsmätningarna. Och det har vi inte sett än, säger S-märkte Stig-Björn Ljunggren.
Den senaste mätningen från DN/Synovate, som kom i fredags visade att Håkan Juholt har ett stöd på 27 procent bland väljarna – till skillnad från Fredrik Reinfeldt som stöds av hela 60 procent.”

Man försöker med den ständiga redovisningen av ”förtroendemätningar” ge sken av att moderaterna har ett betydligt starkare stöd i valmanskåren än vad som de facto är fallet – att alliansen regerar i minoritet, och sannolikt också hade förlorat valet om inte valrörelsen varit primeriggad.

Detta är en mediastrategi som var genomgående för alliansmedierna hela valrörelsen. När det stod klart i maj 2010 att SCB:s stora partisympatiundersökning, som hittills alltid förutspått valresultatet korrekt, visade en solklar majoritet för de rödgröna, så började ”förtroendemätningarna” för Reinfeldt dugga tätt i de borgerliga tidningarna.

Min fråga till Expressen blir därför: Vill ni undergräva demokratin ännu mer än vad som med Lissabonfördragets ratificering redan är fallet (efter 20 års medial munkavle på EU-kritiken)? Varför gör ni detta? Det står nu dessutom klart, att SD fungerar som stödparti åt regeringen, vi har därmed ett fascistiskt färgat regeringsunderlag. Varför underblåser ni då denna antidemokratiska och högerpopulistiska utveckling ännu mer?

Jag anser att ni är medskyldiga till om en fascistoid människosyn breder ut sig och vi får ett hårdnande klimat mot samhällets mest sårbara.

Jag uppmanar samtliga politiska bloggare att intensifiera sin granskning och kritik av dessa slags manipulationer av opinionsbildningen i media, samt påtala den uppenbara diskrepansen mellan Juholts ”linjetal” och den praktiska politiska handlingen.

I vår grundlag stadgas, att den allmänna opinionsbildningen är en förutsättning för demokratin. När alliansmedia med sin dominans över opinionsbildningen bidrar till att undergräva demokratin på ovan redovisat sätt, visar de med all önskvärd tydlighet att de inte står i demokratins tjänst. Då är det fråga om det är de eller vi politiska bloggare som ska få presstödet.

Se tidigare bloggposter: Järngänget S/M och SDPatriarkelsten och barnfattigdomenÅsa-Nisse och BlåsossenSvenskt Näringsliv skriver S ”Nya” politikPrimehögern (Svenskt Näringsliv) styr (S)kenprocessenS: Höger eller Vänster, Lönedumpning, ERM och EMU – eller Kollektivavtal och strejkrätt?Primegate – Svenskt näringsliv, Moderaterna och ”tillväxtpolitiken”I Sverige är korruptionen grundlag – Watergate och PrimeaffärenDemokratiutredningen och partifinansiering i omutliga Sverige, (M)ona, arenahögern och det korrupta (S)taffaget, Den ljusnande framtid är vår! (men inte med EUfori-borgarna i fyra år till)

Läs: Expressen – Juholt: ”Hujeda mig vilken tuff vecka”, AB – Sverigedemokraterna stöder Alliansen – i nio fall av tio, SVT – SD stöder oftast regeringen,  SVT2SVD – SD stöder regeringen nio gånger av tio, Dala-Demokraten: Historiens kortaste vänstervågDN – SD stöder regeringen nio gånger av tio, Expressen – SD röstar som regeringen, GP – SD stöder regeringen nio gånger av tio, SVD, AB – En nanny går genom Sverige, AB – Sofia Arkelsten och Mats Gerdauer – Arbetslinjen ger färre fattiga barn

Bloggar: annarkia – Ekokammare och politiserade tjänstemän?,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.