Sysselsättningspaket inom offentlig sektor – NU

När ska regeringen inse att de kör Sverige i botten. Deras ”stimulanspaket” fungerar inte stimulerande annat än på hastigheten i nedgången. Vad Sverige behöver är en samlingsregering, som tillser att en ansvarig ekonomisk politik förs, och en sådan måste inbegripa kraftiga satsningar på sysselsättningen i form av arbetstillfällen inom offentlig sektor. Priserna går uppåt – lagerhållningen ner. Politiken som förs är inflationsdrivande, ungdomsarbetslösheten är nu så hög som 24, 1 % enligt SCB:s senaste pressmeddelande. Inga bostäder byggs till ungdomar – en hel generation riskerar att sänkas ned i djup fattigdom.

Och en anslutning till euron vore spiken i kistan. Den tyska ekonomin rasar nu – snart följer euron efter. I Japan störtdyker ekonomin pga sjunkande konsumtion av bilar, hemelektronik, fartyg. De stora valutorna rasar snart. En övergång till euron vore katastrof.

Situationen är extremt allvarlig. Arbetslösheten stiger lavinartat. Europa måste snart börja rädda länder, enligt nyheter på Europaportalen. Tjänstesektorn kollapsar i Storbritanien. Omedelbara åtgärder krävs.

Se tidigare bloggposter: ”Julens hårda bud”, ”Vi måste avreglera Avregleringen”, ”Skattepengar på export?”

Läs World News: ”German economy declines sharply in fourth quarter”, The Times: ”Services collapse fuel fears of prolonged recession”, The Guardian: ”US jobless figures worst since 1974”, The Times: ”Japan industrial output plunges record 45.7%”, SVD: ”Historiskt ras för svensk BNP”, ”Rekordfall för BNP”, Största BNP-fallet någonsin”, ”Sverige är i recession”, DN: Reinfeldt: ‘Det är en dramatisk siffra’ (ja, för honom är det ju bara en siffra – värre då för ungdomar och andra utsatta grupper), DN: ”Husqvarna fortsätter varsla” DN: ”Detaljhandeln upp 2.2 % i januari – prognosen för resten av året dyster”, DN: ”Satsning på sjukvården i Obamas första budget”,

Annonser

3 responses to “Sysselsättningspaket inom offentlig sektor – NU

 1. Kanske du kunde motivera varför satsningar i den offentliga sektorn är och som konsekvens av det varför inte den fria/privata sektorn skall stödjas. Vänligen visa på undersökningar och forskningsrapporter som visar att satsningar på den offentliga sektorn är överlägsna de för den privata.

 2. Därför att satsningar där har redan gjorts och det med besked – bankerna har fått stöd, industrin har fått stöd, genom New Public Management har den privata tjänstesektorn fått stöd sen systemet infördes, skolan har privatiserats – privata aktörer har därigenom fått massivt stöd, då deras vinster finansierats med skattepengar, de privata konsultkoncernerna har fått massivt stöd – bara inom Försäkringskassan har man köpt upp tjänster från det externa konsulter för miljardtals kronor.

  Det har inte hjälpt.

  Det är anledningen.

  Jag orkar inte förklara mer. Om du inte fattar sorry can’t help you.

 3. Ett exempel på rekommenderad läsning:
  se http://www.dn.se/opinion/debatt/direktorers-maktmissbruk-jamforbart-med-korruption-1.797686 =

  DN artikel: ”Direktörers maktmissbruk jämförbart med korruption”

  Citat:
  ”Näringslivsveteraner ställer bolagsdirektörerna till svars för finanskrisen: En liten klick privata ekonomiska makthavare gynnar varandra på bekostnad av pensionssparare och löntagare. De svenska direktörernas maktmissbruk är jämförbart med korruption och blir inte bättre av att statens stöd till banksektorn höjer bankoligopolets vinster snarare än hjälper deras kunder. Dagens finansiella kris borde ge möjlighet till omprövning av sådant massmissbruk. Men de få tecken på detta som syns till har även från företagsledningar förklarats vara enbart symbolgester.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s