Bushiness as usual?

Svenska media rapporterar som vanligt endast sparsamt om de enorma protesterna ute i Europa – mot globaliseringen, mot EU, mot NATO, mot regeringarnas nyliberala ekonomiska politik.

I samband med G20-ländernas toppmöte, i samband med NATO-mötet den 4 april i Strasbourg, den franska endagsstrejken mot Sarkozys nedskärningspolitik där upp till tre miljoner deltog med ett stöd av 78% av den franska befolkningen, protesterna i Italien mot Berlusconi den 4 april – kort sagt alla de mångmiljonhövdade protester som snart sagt reser sig som en man mot den förda ekonomiska politiken – där svältkurer ordineras för de offentliga verksamheterna samtidigt som kapitalmarknaden övergödes med massiva stödpaket, och bonusar fortsätter att betalas ut. Dessutom fortsätter Bushs krigföring som om inget presidentval skett, och nu dras också Europa in i kriget.

Till och med en före detta chef för den brittiska säkerhetstjänsten  MI5, Dame Stella Rimington, ställer sig mycket kritisk till de befogenheter som antiterrorterrorn ger polis och andra myndigheter i den nya lagstiftningen som över hela Europa nu implementeras för att öka ‘säkerheten’ för medborgarna. Hon som själv varit chef för underrättelseverksamhet fruktar att en polisstat är under framväxt.

I Grekland rasade protesterna över att en ung pojke dödades av polisen under protester i Athen mot regeringens politik. Och under G20-mötet attackerades en man på väg hem från jobbet av polisen – utan att han ens deltog i demonstrationerna, och dog senare under dagen, ifall dödsfallet orsakades av det batongslag han uppgetts fått av polisen återstår att utredas. En affärsman på besök i London filmade incidenten och lämnade över materialet för utredning, då Tomlinsons familj inte fått någon uppgift från myndigheterna om vad som egentligen hade inträffat.

Men lagpaketen som ytterligare armerar statsmakterna med repressionens alla kontrollverktyg, skyddsvästar och pansar fortsätter att hastas fram utan betänkligheter. En diktatur i våldsamma födslovåndor.

Tack till Den Osynliga Patienten för länkarna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.