Europas Förenta Stater men S och V tiger

Det pågår just nu skendebatter i S och V om den framtida politiken. Hela vänstern har rasat ner i botten, och vad gör de åt det? Till varje pris undviker de en diskussion om ultrahögerns EU och ratificeringen av Lissabonfördraget, för att inte tala om en närgranskning av Primegate, ja, då kan de också säga hejdå till den framtida politiken, eller överhuvudtaget några röster för den delen.

Eftersom det inte är någon som tar upp krav på folkomröstning om Lissabonfördraget i samband med inrättande av den ”permanenta krisfonden” ESM (som är förstadiet till den gemensamma skattepolitik som de alltmer högerextrema EU-regeringarna just nu sitter i hemliga samtal om och skisserar upp) så är det ju riksdagsvalet som kommer att hamna i skuggan och förlora allt mer i betydelse, och det skendemokratiska Europaparlamentsvalet som hamnar i fokus, när EU tar över skatteuttaget och vi går upp i den odemokratiska och ultrahögerledda statsbildningen Europas Förenta Stater.

Tyskland och Sarkozys allt högerextremare Frankrike tänker naturligtvis inte släppa taget, utan istället kräva solidariska räddningar av euron, ”till varje pris”, då det är deras banker som rasar ifall euron faller. Det är de som till höga vinster lånat ut pengarna till PIIGS-länderna för konsumtion på kredit, så att man fått avsättning för sin industriexport, annars hade Tyskland inte haft något handelsöverskott att tala om.

Men S och V fortsätter diskutera som om det var riksdagsvalet som var det viktiga, utan att fördenskull vidta eller föreslå några åtgärder som skulle kunna bidra till att det kommer att förbli så. Nu bildar snart EU-ledarna efter att ha hållit ”hemliga samtal” Europas Förenta Stater.

S tänker uppenbarligen ej heller ens utreda vare sig Primegate ordentligt eller den orättmätigt genomdrivna ratificeringen av Lissabonfördraget.

Medan vänstern vittrar i den splittring som högern och Reinfeldt iscensatt, så är det kontinentala Europas ultrahögerledda regeringar just nu i färd med att skissera upp Europas Förenta Stater med Lissabonfördraget – själva ritningen till diktaturen – som grundlag. Den parlamentariska demokratin är då slutgiltigt avskaffad. Den absolut sista chansen att rädda demokratin är att kräva folkomröstning om Lissabonfördraget i samband med de fördragsändringar som inrättandet av ESM kräver. Ställer S och V några krav på det? Nej. Högerspöket triumferar – nu som då.

Läs: Europaparlamentet – Joschka Fischer: EU-länderna måste kombinera sina intressen, Österbottens Tidning: Europas Förenta Stater tar form, DN – Idéerna är kittet som förenar Europa, Neuropa

Se tidigare bloggposter: S och V löser inte problemen genom att blunda för problemet = LissabonfördragetDen tyske EU-Kejsarens Nya Kläder = Marknadsliberal tillväxtpolitikHellre en dansman som besjunger livet än Karl XII-studier i marschtaktUpprepningstvång: Hyperinflation, högerextremism och folkmord?(M)ona, arenahögern och det korrupta (S)taffagetI Sverige är korruptionen grundlag – Watergate och PrimeaffärenPrimegate – Svenskt näringsliv, Moderaterna och ”tillväxtpolitiken”

Läs: Expressen, DN1, AB, AB – SD tiger om sin historia, AB – Tyrannen försvann – när folket reste sig, AB – Med rasismen som kompass, AB5, AB – Jämlikheten måste få styra politiken, SVT – Schyman avgår som partiledare, SVT – V-kritik mot Jonas Sjöstedt, SVT – Ohly tolkar oklarheten som att han inte har utmanare, SVT – Var fjärde distriktsordförande vill att Ohly avgår, SVT – Ohly vill sitta kvar: Jag blir bara bättre och bättre, SVT – Sjöstedt i Aktuellt: Vill inte ha personstrid, Marianne Berg på SVT Debatt: ”Sorglig tuppfäktning för ett feministiskt parti som V”, Önskar att det syns att Vänstern är feministiskt även på partiordförandeposten, SVT – Mats Knutson: Ohlys dagar som ledare är räknade, SVT Jacob Johnson: Låt en man och en kvinna regera ihop, SR – Gudrun Schyman avgår, Lyssna: ”Vill låta andra i partiet växa”, SR – S-krisen: S måste satsa på de stora frågorna, Lyssna: ”Vi måste ur plottrandet”,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.