Get REAL! Skapa JOBB, Stöd det inhemska JORDBRUKET, STOPPA Arlas (danska) MONOPOL och SLUTA vräka pengar till tyska banker och riskkapital!

Istället för ett kompetent ledarskap har vi ett korrupt som, utöver att festa bort skattebetalarnas pengar, föredrar att vräka hundratals skattemiljarder till redan stenrika tyska banker och riskkapitalbolag fvb till skatteparadisen framför att skapa jobb så att massarbetslösheten upphör och ge akutstsöd till svenska mjölkbönder vid behov så att vi får mat på bordet och våra barn bra, daglig mjölk som de oundgängligen behöver. Sverige har sannerligen förvandlats till ett ”endemiskt” korrupt (E)U-land.

”Annie Lööf har varit öppen och tillgänglig för alla journalister som ville träffa henne efter kritiken mot Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.

Men när Aftonbladet vill prata med henne om näringsdepartementets notor säger hennes pressekreterare Kenneth Hultgren:

– Jaså, det vill du. Jag är inte helt säker på att hon finns tillgänglig.”

Att höra glashusstenkastaren Mats Odell ta till brösttoner mot det s k Tillväxtverket, klingar emellertid till och med ännu mer skärande falskt än Lööfs hycklande uppgång i falsett, då han själv gjort såna saker som att tjäna 72 lukrativa miljoner på att sälja egen vårdkoncern till samma AP-fonder han var politisk chef för.

Neokolonialt roffande Danmark med sin giftbemängda mejeriproduktion tvingar vidare på oss sina genmodifierade antiresistenta produkter, salmonellan härjar också och de vill gärna exportera den hit – samtidigt som svenska (och brittiska) mjölk- och köttbönder utmanövreras. Mjölkbönderna får allt mindre betalt av den nu heldanska jätten Glufs-Glufs, som, i den EU-nyspråkliga ”konkurrensens” namn, tillåtits få MONOPOL på den svenska marknaden för dessa överlevnadens basvaror.

Vi måste därför STÖDJA och säkra den inhemska livsmedelsproduktionen genom subventioner till svenskt jordbruk, så att vi kan köpa närproducerat. Hur kan svenska bönder tillåta, att Arla köpts upp av Danmark och Skånes mjölkproduktion av en lika giftig fransk jätte, Lactalis?

Hur kunde ni låta det ske?? Och varför gör inte de svenska politikerna nånting för att förhindra att inhemskt jordbruk försvinner, dvs ger inhemskt jordbruksstöd värt namnet istället för EU-bidragen som mest går till storbönder, och då på kontinenten, dvs till den riskkapitalt bankiriska, bailoutaristokratiska penningadeln, som nu omvandlat sig till feodal lantadel också, för att även kunna casha in på EU-bidragen.

”Bondekooperationen och inte minst Arla har som bäst i klassen levt upp till den av överheten så omhuldade globaliseringen. Här ett aktuellt pressmeddelande från ARLA:
‘Bondeägda mejeriföretaget Arla har gjort klart med en miljardinvestering som ska mångdubbla exporten av europeisk mjölk till Kina. Arla blir tillsammans med Kinas största livsmedelsföretag COFCO Corporation indirekt delägare i landets ledande mejeriföretag, China Mengniu Dairy Company Limited.’
Samtidigt som Arla svälter ut de svenska bönderna ska man nu investera 1,7 miljarder i Kina efter en genomförd investering i ett supermejeri i London för 1,8 miljarder. Det är något som inte stämmer.
Efter varje investering sänks betalningen till bönderna. Snart finns inga mjölkbönder kvar i Sverige.”

Det gagnar ju inte era intressen, ni får allt sämre betalt för mjölken och många tvingas lägga ner! Medan vi konsumenter vill ha svensk, närproducerad mjölk, fil, yoghurt och grädde, svenskt smör, Bregott – och ost, inte minst. Snart finns inte svensk ost att få tag i. Och det är en stolt produktionstradition som absolut måste bevaras.

Precis som man redan gjort med ost och smör kommer snart alltmer mjölk tas in från Danmark.

Arla lägger nästa år ner all osttillverkning i Falkenberg och flyttar den i stället till Danmark. Och storsäljaren Bregott (som nu får monopol i riket) tillverkas i Göteborg, men med smör som till 60–70 procent kommer från Danmark.

Reklamkampanjerna till trots; Arlas intresse för ekologisk produktion är lika med noll. I Danmark tillåts tvärtom korna äta genmodifierat foder från Argentina och Brasilien. Och när ogräset på sojafälten nu blivit resistent mot ogräsmedlet Monsantos Roundup tar man till atrazin och andra kraftigare bekämpningsmedel som sedan länge är förbjudna här. Vill vi ha detta i vår mjölk?

Med juridiska spetsfundigheter har Konkurrensverket godkänt Arlas framfart och demonstrerat sin totala impotens. Arla har försämrat lönsamheten för Milko och till slut fått mejeriföreningen på fall (på böndernas bekostnad). Men Konkurrensverket blundar för såväl prisdumpning som fula affärsmetoder.”

Klimatförändringarna är direkt kritiska och vi måste aktivt stödja närproducerat från svenskt, småskaligt jordbruk för att inte förvärra samt kunna ta tillvara de möjligheter till produktion av biogas till fordonsbränsle, som de lokala jordbruken ger. Dessutom måste hushållen beredas möjlighet att kompostera allt organiskt avfall – och odling för dem som önskar på egna smålotter måste det också beredas möjlighet till, även för de som bor i flerfamiljsfastigheter.

Källsortering måste vidare öka, så att även mjuka plaster återvinns. Industriproducenter måste ha slutna processer och vara med och ansvara ekonomiskt för att emballage kan samlas in och återvinnas. Lågenergilampor måste naturligtvis fasas ut på en gång, så att en återgång till gamla glödlampor utan inbyggt åldrande kan ske, kompletterat med LED -lampor, lysdioder. Kvicksilverspridningen som EU:s nyspråkligt ”miljövänliga” tvångslagstiftning innebär måste stoppas omedelbart.

Vi ser nu de förödande konsekvenserna efter decennier av neoliberal lobbyiststyrd misshushållning, som inneburit rovdrift på människor, djur, natur och kapital – både inom privat och offentlig sektor: Den JOBBLÖSA tillväxten och KAPITALACKUMULATION – genom slimmade organisationer, just-in-time och New Public Management.

Massarbetslösheten grasserar, matpriserna stiger upp i skyarna och graden koldioxidutsläpp rusar samma väg. Passivt låter man den fossila ”miljöpolitiken” fortgå och bensinbilarna fortsätta köra, trots att man hade kunnat övergå till solkraftsuppvärmning av hus, solcellsdrivna elbilar och biogasdrivna fordon för länge sen om den politiska viljan hade funnnits, dvs om politikerna inte hade varit uppköpt korrupta.

Klimatkatastroferna duggar allt tätare, den globala uppvärmningen löper snart utom all kontroll – ändå gör detta totalt samvetslösa ledarskikt INGENTING annat än att fortsätta vältra sig i skattebetalarnas pengar, skänka bort hundratals miljarder till tyska banker samt stödja giriga Danmarks fossilt neokoloniala roffarambitioner:

Över 2000 mjölkbönder kommer från England, Skottland och Wales för ett krismöte arrangerat av flera olika lantbrukarorganisationer. Mjölkbonden Robert Swires säger till Farmers Guardian att protesterna främst riktar sig mot Arla.

– Vi är här för att vi behöver göra våra röster hörda. Det är inte bara mjölkproduktionen som skadas, det är hela branschen. Om mjölkbönderna slås ut kan det även ge effekter på köttproduktionen, säger han till tidningen.

Protesterna började med att Arla gjorde stora sänkningar av avräkningspriset under våren och sommaren. De brittiska mejerierna Wiseman, Dairy Crest och First Milk följde efter. Raden av sänkningar innebär förluster på 50 000 pund för en genomsnittlig mjölkgård. Ytterligare en sänkning på 2 pund per liter väntas från den 1 augusti, skriver Farmers Weekly. Den brittiska jordbruksministern Jim Paice säger ‘att det uppenbarligen är något fel med marknaden’ till brittiska BBC, som är en av flera brittiska medier rapporterar om protesterna i dag.”

Medan sjuka, arbetslösa, skolungdomar, studenter, pensionärer och sönderstressade löntagare lider, vältrar sig våra svikarpolitiker och dito ”myndigheter” i lyx på vår bekostnad allt under det att de samtidigt säljer ut sitt eget land till lägstbjudande och kontinental tysk-dansk neokolonialism för storskalig, extremt resursslukande produktion av giftbemängd och därmed sjukdomsalstrande, många gånger även urvattnat näringsbefriad ”mat”, som de sen tvingar oss att köpa, till överpris.

Inte minst gäller det Centern – som utger sig för att vara”böndernas” eget parti. Vad har Eskil Erlandsson och Lööf gjort för att skydda svenskt jordbruk och fiske? Svar: ingenting. Haven bottentrålas och Danmark tjuvfiskar längs våra kuster, Arla köps upp av Danmark som sen monopoliserar mjölk- (och kött)-produktionen – men varken tillsynsmyndigheter, näringsminister eller jordbruksminister stoppar rofferiet, tvärtom!

Och vad har förorsakat det? Spelmissbrukare som vill kamma hem luftaffärsvinster i grobianformat utan att arbeta – kort sagt blind tro på ayn-randskt dikterad, fanatiskt marknadsreligiös neoliberalism, just sån som är Annie Lööfs ledstjärna i tillvaron.

Sen har de MAGE att klaga på arbetslösa, sjuka och ungdomar och beskylla dem för att vara lata! De pratar om SIG SJÄLVA.

Dessa vidriga lögner måste det bli slut på.

Get REAL! Skapa jobb i vård, skola, omsorg, stöd det inhemska jordbruket och sluta vräk pengar till tyska banker och riskkapitalbolag. Sverige ut ur EU – NU!

Eller AVGÅ! Er politik leder inte någon annanstans än till avgrunden och där väntar hunger som backar oss tillbaka till Fattig-Sverige för att inte säga livegenskap:

Konkurrensverkets flathet kommer att leda till att inte bara Milko försvinner. Småmejerier som Gefleorten, Falköpings mejeri och Norrmejerier blir nu helt beroende av Arlas goda vilja, och ser antagligen ingen annan möjlighet än att också gå upp i Arla. Arlas enda kvarvarande konkurrent, Skånemejerier, blir säkerligen föremål för nästa attack och risken är uppenbar att även Skånemejerier inom kort slukas av någon utländsk mejerijätte.

I stället för lokal produktion och möjligheter till självförsörjning har vi då en situation där makten över vår matproduktion – nöt, fläsk och mjölk – till stor del ligger i händerna på utländska multinationella bolag. Samtidigt som jordbruken i Sverige försvinner och tusentals människor blir utan jobb. Måste utvecklingen gå så långt att det blir ren fysisk varubrist innan någon ska vakna?”

”Tillväxtverk” och ”Konkurrensverk” är nyspråk för nedläggning och neokolonial monopolisering – kort sagt (tysk-dansk) u-landifiering av Sverige, till förmån för dessa skrupelfria utländska aktörer som vill roffa våra naturtillgångar för att sen tvinga på oss toxiskt producerad ”mat”.

”Arla Foods har beslutat att sänka mjölkpriset till bönderna med 15,5 svenska öre per liter från och med den 5 september, skriver mejerijätten i ett pressmeddelande.

Samtidigt sänker Arla Foods ekotillägget med 12,8 svenska öre.

Arla Foods anför flera skäl, däribland globalt ökad produktion av mjölkråvara och prisfall på industrimarknaden för mjölkpulver. Därtill pressas Arlas intjäning i danska kronor av den försvagade dollarn.”

Det handlar om att tjäna in pengar till roffar-Danmark, som vill monopolisera och stoppa ”inhemsk” konkurrens. Att priserna skulle falla är en infernalisk lögn. Priserna på livsmedel ökar tvärtom drastiskt, pga diverse klimatkatastrofala förhållanden, som den globaliserade monopoliseringen av livsmedelsproduktionen framkallar och förvärrar.

Och ju mer danskarna och fransmännen monopoliserar den svenska marknaden, desto mer kommer priserna också att stiga, vilket kommer att slå hårt mot svenska barnfamiljer och konsumenter. Vi kommer sen att få betala allt högre priser – för deras giftbemängda ”mjölk”. Den lilla svenska mjölk som finns kvar kommer sannolikt att gå i pipe-line till högdjur utomlands medan vi själva hänvisas till att inmundiga giftskräpet.

Inte nog med att ungdomar måste skuldsätta sig på miljoner för att få en ynklig etta, nu ska vi kuvas ner på knä för att tigga till oss livets absoluta nödtorft också, i surrogatversion.

Politiker och myndigheter – STOPPA deras framfart ELLER AVGÅ. Ni förtjänar inte ett uns förtroende här eftersom ni uppenbarligen inte ens unnar oss maten!!!!!!!

Gilla och gå med i  Facebookgruppen – ”Slutet är nära – Hjälp! Svenska mjölkbönder är utrotningshotade!”, hjälp till att rädda den svenska mjölkproduktionen, SR Ekot – Pressade mjölkbönder i krismöte idag, Rune Lanestrand – Mjölkbönderna sugs ut av Arla, Se även Jens Holm – Marina reservat hotas, Jonas Sjöstedt – Glassbonden i Västra Selet, Ordfront – Döden i grytan, AB – Annie Lööf snabbstädar sina fest-notor, AB – Annie Lööfs egna spritnotor bryter mot reglerna, AB – Festade för 357 000 kronor, AB – Här är ministerns krognotor, AB – Vi redovisar näringsdepartementets internrepresentation, AB – Agerandet på näringsdepartementet är humor, AB – Ledare: Operation ”Rädda Annie Lööf” skyr visst inga medel, AB – Godkände utredning som ville bevara privilegierna, AB – Sparkas – men tjänar miljoner, AB – Politiker tycks lida av svårslagen minnesförlust, AB – Inga dyra viner i Västerbotten, Expressen – Lööf åt ute för skattepengar,

Se tidigare bloggposter: Satsa på Solbilar, IT, Offentlig Konsumtion och Mat!, Skattepengar på export?Hatt & Borg föreslår “tyst massmord” och fortsatta “brott mot mänskligheten”Tyskland suger ut Europa – nu som då. Säg NEJ till IMF-lånenNO MORE BAILOUTS – Bankdelningslag/Glass-Steagall – NU!“Insättningsgaranti” utan skyddsnät – Riksgälden ser gärna en bankrusning i Sverige?, ‘Ett Enat Europa’ eller Trejde Riket – Same Shit Different NameApropå Widar Andersson (=EQT) – Bra att läkare säger ifrån om vinster i vårdenSatsa på Solkraft istället för Kärnkraft – och inte 1 miljard utan 145,2 miljarder, Full sysselsättning inom Fas 3 är målet för Reinfeldt“Trygg och stark” – med 151 000 kr i månadenKorruptionen i EU är “endemisk” – ändå skickar Borg 145,2 miljarder skattekronor ditMed ljuset som ledstjärna – Solenergi istället för uran och thorium“Klimatbluffen”Väst “löser” krisen – och väljer fossilenergiskt världskrig istället för massiv satsning på Solenergi, Den ”legala nihilismen” och gasledningarna

Läs: SVD – Gunnar Lindstedt, reporter på Veckans Affärer: Svensk mjölk är snart ett minne blott, SR Ekot – Smittat kött återkallas – ”Axfood återkallar nu en rad köttprodukter efter att salmonella har hittats i fläskkött som bland annat har sålts till Willys och Hemköp. [. . .]Produkterna har ursprung Danmark, blandfärs har ursprung dansk/irländsk. Produkterna har blivit stoppade och säljs inte längre i kassan i affärerna, Politisk filosofi 18 dec 2008 – Tiden rinnere ut – citat: ”Den 1:a augusti i år hade vi 100 månader kvar att ta itu med klimatförändringarna. Idag har vi 96 månader kvar, sen är klimatförändringarna irreversibla. Detta beror på att då kommer metan att börja pysa ut från den Sibirien. Sen kommer havet att börja avge koldioxid. Sen är vi körda. Jordbruket i världen kommer att kollapsa på grund av torka. Massvält kommer att störta länder i anarki. Det ekonomiska systemet kommer att kollapsa. Miljarder kommer att dö i svält och svältrelaterade sjukdomar. Vår civilisation som vi känner den kommer att gå under. Nedräkningen fortsättter, samtidigt som du läser detta. Det finns inget du kan göra, förutom att engagera dig politiskt. Läs på om klimathotet. Maila de politiker du röstar på. Skriv insändare. Engagera dina vänner. Vi har fortfarande 96 månader kvar.”, Länstidningen Östersun – Arla sänker mjölkpriset till bönderna, SVD – Kommun polisanmäler Arla för brott mot miljöbalken, SVD – Danska territorialkrav på ArktisFri köpenskap – Engelsk bondeprotest mot Arla Foods, SVD – Kadmium via importerade livsmedel, SLU – Kadmiumkontroll minimal för importerade livsmedel, ATL – Arla sänker mjölkpriset med fem öre, Svenska Yle – Världsbanken varnar för att matpriserna stigerSR Ekot – Arla: Sänkt mjölkpris beror på världsmarknaden [min anm: Vilket infernaliskt ljugande! Matpriserna i världen rusar ju i höjden!], Corren– citat: ”Arla Foods VD i Sverige, Christer Åberg menar att den största anledningen till höjningen av priset är den stora överproduktionen i världen som inte matchas med efterfrågan. – 2011 var ett bra år för mjölkbönderna och det var med de förhoppningarna vi gick in i 2012. Nu har både Nya Zeeland, USA och Europa ökat sin produktion men efterfrågan har inte ökat i samma takt, säger han. Han menar dock att prissänkningen inte är kopplat till hur svenska konsummeter väljer att köpa mjölk men han påpekar att de är olyckligt om de svenska reglerna innebär en merkostnad för bönderna och att det är någonting som svenska politiker även bör beakta i framtiden. Han medger emellertid att lika förutsättningar är en bra fördel på världsmarknaden.” [min anm: Arlas ledning vill alltså ”harmonisera” så att svensk mjölk blir av lika giftbemänd kvalitet som den danska – där både antiresistens och sjukdomar frodas – vi VILL INTE HA DEN MJÖLKEN I VÅRA KROPPAR!!!!!!!!!!! Vilket infernaliskt lögnande2 dessutom – Obama har just gått ut med en jättevädjan till kongressen om att stödja jordbruket pga matbristen som uppstår iom katastroftorkan, det borde verkligen inte sänka ersättningen till svenska mjölk- och köttbönder – svenska bönder, återgå till egna andelsmejerier och focka – eller återta Arla – neokolonialt danskägt har de bara en massa parasitära mellanled av multinationella chefer och andra byråkrater som ska suga ut pengar till egna ohemula löner, fallskärmar, administration och liknande], JordbruksAktuellt – Obama vädjar om hjälp till bönder i USA, JordbruksaktuelltSVT – Klimatförändringarna höjer matpriserLAND – Mjölkkrisen får stort genomslag i media, SR Ekot – Mjölkpriset sänks ännu en gång, LAND – Mjölkupproret finns på webben, LAND – Svenska mjölkbönder i facebook-uppror, SR Ekot – Mindre lönsamhet för mjölkbönderLAND – Brittiska mjölkbönder i massprotest, Värmlands Folkblad – Mjölkbönderna får mindre betalt av Arla, Jordbruksaktuellt – Arla bjuder in till möte, SR Ekot – Mjölkbönderna slås ut, Jordbruksaktuellt – Arla bjuder in de danska mjölkbönderna till informationsmöte, Ölandsbladet – Många mjölkbönder kommer att ge upp, Borås Tidning – Mjölkbönder prisas av kungen, Hela Helsingland – Arla sänker mjölkpriset, SR Ekot – Arla sänker priset till mjölkbondenSkånskan.se, SVD Näringslivet – Arla sänker mjölkpriset, GP – Arla sänker mjölkprisetSVD – Sälj inte ut Stockholms skärgård, SVD – Krav på granskning av Tillväxtverket, SVD – Slarv även i Lööfs representation, SVD – Reglering fel väg att sänka matpriser, SVT – Lööf åt för skattepengar, Jordbruksaktuellt – Arla sänker mjölkpriset, DN – Arla sänker mjölkpriset, Absolut Agronom – Fest i ladugården i år?, Lantbrukets Affärstidning – Ledarbloggen, Lactalis – Bagdad Bob och den skånska mjölken – ”De som var med om att ställa upp för Skånemejerier mot Arla för ett par år sedan känner sig uppenbarligen svikna.”, ATL2, Hungry & Angry – När plånboken styr – citat:” Mejeriföretaget är inte vilket som helst, det är efter uppköpet av italienska Parmalat, världens största mejeriföretag. Det är dessutom privatägt, till skillnad mot våra kooperativa mejeriföretag där varje medlem har en röst. Inget fel i det, men det är nog lite väl naivt av Skånemejerier att tro att en affär med Lactalis kommer att borga för att Skånemejeriers varumärken bevaras, det kommer helt att avgöras av vilken affärsstrategi Lactalis väljer och hur lönsamheten ser ut för de olika varumärkena. Vad Skånemejeriers bönder tycker kommer inte spela den minsta roll. Det är mycket möjligt att Skånemejerier inte har något annat att välja på. Efter att ha sålt ut sitt verkliga kapital, guldkalven Pro Viva, och därefter gjort en rad vildvuxna satsningarpå allt från diverse lokala mjölklinjer till att investera i Lindahls Mejeri, så är pengarna snart slut. Det är bara ironiskt att detta företag som så hårt har poängterat sin svenskhet, alldeles snart ingår i världens största globala mejeriföretag. Vi konsumenter brukar anklagas för att vara styrda av plånboken när vi väljer något annat än svenskt. Vi kanske kan slippa det gnället nu?”, SVD – Arktis av stort intresse för hela världen – citat: ”Om vi inte drar i bromsen nu, kan Arktis förstöras för alltid. Trots det provborrar nu Shell efter olja i Arktis. Mer olja som tas upp och bränns går inte ihop med ansvar för jorden och klimatet. Mark Brzezinski frågar sig hur vi ska gå vidare. Svaret är att vi stannar upp och tänker efter. De senaste trettio åren har en fjärdedel av isen i Arktis försvunnit. Det borde rimligen stämma till eftertanke. Det finns endast en rimlig kompromiss, det är att låta bli Arktis. Just imagine.”, SVD – Skandalernas år för storbankerna, SVD – Dyrare mat i torkans spår, Expressen – C-utspel efter lyxfifflet – ”Ändra frälsereglerna”, SR Ekot – Annie Lööf åt för skattepengar, SVD – Starka röster mot Christina Lugnet

Bloggar: Röda Berget, Tord Oscarsson, Martin Mobergs betra…, Olas tankar, Johannes Blogg., Norah4you’s Weblog, Alliansfritt Sverige och Björn Andersson

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.