Den socialmoderata (M)enigheten

Mona Sahlin har kört över sina väljare – därav väljarraset. När hon drev igenom Lissabonfördraget MOT sina egna gräsrötter, samt även mot LO:s medlemmar, vars ledning I SIN TUR lät henne göra det, så övergav väljarna partiet. Opinionsmätningarna efter 20 nov 2008 pekar rakt nedåt för hennes del. Inte konstigt.

I EU råder ett kostymvälde i jämförelse med vilket det svenska gubbväldet bleknar – denna kritstrecksrandiga församling lyses endast upp av Agneta Merkel som färgklick, och hon är väl inte heller direkt någon som går i täten för att reformera detsamma.

Detta mansdominerade EU tycker Mona Sahlin är bättre lagstiftare än den svenska riksdagen, så bara för att hon är kvinna innebär alltså inte det att hon inte själv kan driva en högst kvinnofientlig politik, om man nu ska prata om det.

I Tjeckien har man t ex avskaffat alla dagis, i övriga EU-länder finns de knappt heller, därför avstår yrkeskvinnor i t ex både Tyskland och Italien i så stor utsträckning att skaffa barn, att det gett kraftigt demografiskt utslag.

Vad som i övrigt är att säga om Mona Sahlins agerande i och med ratificering av Lissabonfördraget är att hon därmed också visat tydligt ställningstagande för den lönedumpning till extremt låga nivåer som fördraget kommer att föra med sig.

I och med att ALLA rättigheter är underkastade de fria rörligheterna – till och med de som är INSKRIVNA i Lissabonfördragets rättighetskatalog, således även kollektivavtalen och strejkrätten – så innebär det, att om strejkrätten och kollektivavtalen strider mot de fria rörligheterna så gäller inte vare sig strejkrätt eller kollektivavtal.

Det är för att Mona Sahlin driver denna politik som hon överges av väljarna, inte något antifeministiskt drev.

Men de här ja-sägarna verkar för det första inte bry sig om löntagarna, inte heller om demokratin.

Lissabonfördraget som Mona Sahlin drev igenom tillsammans med högeralliansen avskaffar ju nämligen också den folkvalda demokratin, genom att riksdagens lagstiftningsmakt överlämnas till regeringen. Det blir då en eller ett par ministrar som får besluta åt oss i EU.

Socialdemokraternas toppar har sen länge frusit ut sina EU-kritiker oavsett hur många personvalskryss dessa fått.

Att säga ja till Lissabonfördraget är att säga ja till diktaturen.

I Tyskland är man mer vaksam – där har riksdagsledamöter inlämnat KRAV på att författningsdomstolen skall granska fördraget mot grundlagen, till skillnad från vårt eget Lagråds släpphänta granskning.

Ratificeringen är nämligen inte förenlig ens med vår grundlag, inte minst av det skälet att rättighetskatalogerna inte överensstämmer, och då är det inte tillåtet enligt vår grundlag att överföra mer makt till EU, ändå har man gjort det, beslutets legitimitet är ytterst tveksam, det bör därför rivas upp.

Lissabonfördragets rättighetskatalog är alltså underkastad reglerna för den inre marknaden och de s k fria rörligheterna, vilket innebär att mänskliga rättigheter och Europakonventionen inte gäller ifall konflikt uppstår med de fria rörligheterna, vilket Lavaldomen är ett exempel på.

De rättigheter som saknas i Lissabonfördragets s k rättighetskatalog men som däremot finns otvetydigt inskrivet i vår grundlag är följande:
1. Rätt till skydd mot hemlig avlyssning.
2. Rätt till skydd mot åsiktsregistrering.
3. Rätt till skydd mot godtyckligt frihetsberövande
4. Rätt att delta i demonstration på öppen plats.

JUST de rättigheter som man nu lagstiftar bort med FRA-lagen, tele- och datalagringsdirektivet, europeisk arresteringsorder m fl. I Berlusconis Italien föreslår man nu också lag som förbjuder anonyma bloggare, vilket innebär upphävande av punkt nummer 2.

Den som lämnade in kravet på granskning i Tyskland är ingen mindre än son till von Stauffenberg – officeren som utförde attentatet mot Hitler 1944, vilket kanske inte är så konstigt, med tanke på att Lissabonfördraget avskaffar demokratin precis på samma sätt som den tyska riksdagen gjorde på 30-talet; genom att överlämna riksdagens makt till regeringen som sedan kunde utse Hitler till rikskansler, som raskt sen införde lagar liknande de som nämnts här, och än värre, vilket den s k passarellen lämnar öppet för även när det gäller Lissabonfördraget.

Vem EU:s nya ‘permanenta ordförande’ kommer att bli har vi ingen aning om, vi vet heller inte vilka nya  majoriteter i ministerråden eller vilka nya partigrupperingar i Europaparlamentet, som kommer att bli följden efter de nya valresultat i de nationella parlamenten, som finanskrisen och massarbetslösheten kommer att kunna föra med sig.

Dock vet vi att extrema riktningar både till höger och vänster fått allt starkare stöd i hela Europa. Vad det får för konsekvenser i Europaparlamentet och överhuvud taget för vilka lagar som kommer att stiftas i EU återstår att se. Det enda vi kan konstatera är, att Fördraget och passarellen ger farligt fria händer att driva inhuman politik.

Bloggar i frågan: Högbergs tankar, Fi-establoggen: ”Mona trycks ner och slaktas”, Viktor Bernhardz: Gröning – debattens lysande fyr, opassande: ”När något är socialdemokratiskt”, Bloggvärldsbloggen, Dalman Eek: ”Trist drev mot Mona”, walk the walk: ”Armageddon för arbetarrörelsen”, HBT-sossen: ”Vad har hänt med Aftonbladet”,
Ett hjärta RÖTT: ”Gunnar Axén borde be om ursäkt”, Zac’s åsikter på ett fat: ”Det enögda försvarsdrevet”,
Rolf Eriksson: ”Ni kloka sossar – för Guds skull vakna upp”, Ulrika Falk: ”Pinsamt, Norelius”, Erik Laakso På Uppstuds: ”Snatter, paneler och kryssreferenser”, another day in paradise: ”mona down and out?”, Åsikter om allt: ”Snälla Mona, avgå inte – Alliansen behöver dig”, Ann-Sofie Wågströms Weblog: ”Vill en del socialdemokrater inte att vi ska vinna valet 2010?”
Största Moderatstödet på 12 år/övriga allianspartier backar sakta ut ur riksdagen – så går det när man överger sina kärnvärderingar, socialdemokraterna kanske skulle passa på att lära sig av dem, då de håller på att backa samma väg/: SVD, SVD 2,SVD 3, DN, Aftonbladet,
Bonusfesten fortsätter

Se tidigare bloggposter: Tysklands domare gör ett bättre jobb än Lagrådet, En papegoja som imiterar så gott han har förstånd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

19 responses to “Den socialmoderata (M)enigheten

 1. Intressant kuriosa med von Stauffenbergs son.
  Ja, den nya och fräscha fascismen införs på ett smygande sätt och folk verkar inte se det. Förklaringen tror jag är att människor tror sig känna igen fascism på vissa ord, associerade med ”rasism” och ”främlingsfientlighet”. Men så är det inte. Fascismen har ett nytt ansikte – självklart; eftersom folk mer eller mindre är vaccinerade mot den gamla.

 2. Jag tycker det är samma gamla tryne som vanligt – nassar och sd, och så lite illavarslande nytillkomna lightbruna, lätt kamouflerade varianter av olika slag, samt diverse främlingsfientliga utspel av etablerade partier för att inte tala om hela spektrat av riksdagspartier som har gått med på 1. Lissabonfödraget 2. Den europeiska motsvarigheten av Bushs ‘patriot act’ – dvs stora delar av akronympaketet.

  Kort sägt – högervridningen är genomgående och högerextremerna börjar bli rumsrena.

  En tvångsupprepning av 30-talet således.

 3. Expo.se är en informationsrik källa för att identifiera diverse lätt kamouflerade varianter, tycker jag.

 4. För att inte tala om poliser som skriker ”apejävel” och polisens kurser i beslagshantering med exempelnamn som Oskar Neger, och så försöker polisledningen dölja det hela.

 5. Folk som sportar det gamla trynet är ofarliga i och med att de är lättidentifierade och snabbt utdefinierar sig själva. Det är fascister med nytt tryne och ny outfit som är farliga. Jag tänker då på de som vill ta makt över ordet och yttrandefriheten; friheten att kommunicera på Nätet utan statlig övervakning, att vara anonym. De som instiftar lagar som låter privata ekonomiska särintressen bygga upp en privatpolis. Personer som vill införa repressiva stasi-lagar och ekonomiska intressenter som vill dela upp det digitala territoriet emellan sig som kolonialmakterna delade upp Afrika. Företag som vill stämma sig till världsherravälde genom att missbruka rättssamhället.
  Människor som vill bevara och stärka de strukturer som upprätthåller deras egen makt; som vill att Staten skall censurera den information medborgarna kan ta del av. Italien och Frankrike går i bräschen för detta.

 6. På exakt samma grunder anser jag man även ska syna aktörer som Piratpartiet, TPB m fl ordentligt i sömmarna.
  (jag vill slippa höra den nyliberala modefrasen ‘guilt-by-association’ – med vilken man tydligen kan svära sig fri ifrån det mesta, och kan i förväg svara på en sådan invändning att minsta association i den högerextrema riktningen är tillräcklig för att man ska ta kraftigt avstånd, vilket jag därför gjort).

 7. Bara för att man som politisk kraft ‘maskera[r] sig som de krafter som redan har objektet i sin ägo’ så betyder det inte att man är denna kraft, utan endast att man förklätt sig som den.

  [citat av filosofen Gilles Deleuze hämtat ur Rasmus Fleischers magisteruppsats ”Populism och apokalyps” http://ak.webcust.prq.se/konspiracism.pdf

 8. Lyssna nu: Det jag ger exempel på ovan är just det som Piratpartiet _existerar för att bekämpa_! Hur kan du associera (PP) med något som är absolut _motsatsen_ till deras värderingar? De bekämpar ju just fascismens nya tryne! Vad är det du är helt immun mot att fatta? – Med all respekt.

 9. Ursäkta.

 10. När det gäller mina bevekelsegrunder så har jag redovisat dem utförligt i ett antal bloggposter – med tillhörande kommentarer – det är bara att gå tillbaka och läsa, ifall du är intresserad.
  Jag kan också ta fram länkar till artiklar som du säkert har läst.

 11. Och det jag har skrivit det är att jag uppfattar dem som populistiska, av olika anledningar som jag där redovisat.

 12. Detta gällde då Piratpartiet.

 13. Och att de som ”sportar det gamla trynet” skulle vara ofarliga, det håller jag inte med om. Tvärtom, en del av dem håller på att bli rumsrena, och sd kan snart komma in i riksdagen, så jag håller inte med dig.

 14. Det bara förargar mig att du vill misstänkliggöra människor som har samma fiende som du – därför att de koncentrerar sig på en annan aspekt. Ett annat av hydrans huvuden, om du vill. Men samma hydra.

 15. Människor försöker gång på gång, välinformerat och artigt, att få dig att omvärdera den här käpphästen, men det liksom går bara inte?

 16. För tydlighetens skulle får jag upprepa en gång till:

  När det gäller The Pirate Bay har kopplingar till Lundström vars högerextremism stått klart och tydligt redovisad i lång artikelserie i SVD – se tidigare bloggposter. The Pirate Bay har koppling till honom så tillvida att han är en av deras finansiärer.

  När det gäller Piratpartiet har de i månader haft hyllningar och försvar till The Pirate Bay och de åtalade i rättegången – de har inte redovisat som något hinder TPB:s kopplingar till Lundström, som är en av de medåtalade.

  När det gäller Piratpartiet ytterligare så har de inte talat om i vilken partigrupp de tänker sätta sig i Europaparlamentet ifall de blir invalda – och blir det då den liberala gruppen, vilket jag förstår är högst sannolikt, så är det den gruppen som allra mest försvarar Lissabonfördraget. Och även delar av övrig lagstiftning som Piratpartiet säger sig vilja kämpa emot.

  Att inte redovisa vilken grupp man tillhör där anser jag vara mycket otydligt och ovisst, varför man inte kan anse att det redovisat för väljarna vilken politik i övrigt man kommer att stödja genom att rösta som partigruppen i ‘övriga frågor’.

 17. ”Att inte redovisa vilken grupp man tänkter tillhöra där, anser jag vara mycket otydligt och ovisst, varför man inte kan anse att de är tydliga inför väljarna om vilken politik i övrigt man kommer att stödja genom att ‘rösta som partigruppen’ i övriga frågor.” skulle det vara

  Man kan inte heller, av samma anledning, anse det vara tydligt redovisat i vilken mån man tänker driva sina frågor, eftersom handlingsutrymmet även avgörs av vilken grupp man tänker tillhöra i Europaparlamentet, och därmed närmast kunna finna stöd för att driva sina frågor.

  Man har t ex uttryckt att man anser Lissabonfördraget vara fel – det är ju själva ramlagen för de lagar som Piratpartiet säger sig vilja bekämpa – att driva en sån linje i den liberala partigruppen anser jag vara i det närmaste omöjligt – då Lissabonfördragets fortsatta och snabba ratificering och antagande är en av den gruppens huvudfrågor att snabbt och effektivt driva igenom.

 18. Man kan då också göra tillägget att den liberala gruppens ordförande uttalat att några krav på folkomröstningar i frågan om Lissabonfördraget är gruppen helt och hållet emot. Det ska ratificeras och antas skyndsamt har han mycket starkt uttalat å gruppens vägnar.

 19. Bra blogginlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s