Den socialmoderata (M)enigheten

Mona Sahlin har kört över sina väljare – därav väljarraset. När hon drev igenom Lissabonfördraget MOT sina egna gräsrötter, samt även mot LO:s medlemmar, vars ledning I SIN TUR lät henne göra det, så övergav väljarna partiet. Opinionsmätningarna efter 20 nov 2008 pekar rakt nedåt för hennes del. Inte konstigt.

I EU råder ett kostymvälde i jämförelse med vilket det svenska gubbväldet bleknar – denna kritstrecksrandiga församling lyses endast upp av Agneta Merkel som färgklick, och hon är väl inte heller direkt någon som går i täten för att reformera detsamma.

Detta mansdominerade EU tycker Mona Sahlin är bättre lagstiftare än den svenska riksdagen, så bara för att hon är kvinna innebär alltså inte det att hon inte själv kan driva en högst kvinnofientlig politik, om man nu ska prata om det.

I Tjeckien har man t ex avskaffat alla dagis, i övriga EU-länder finns de knappt heller, därför avstår yrkeskvinnor i t ex både Tyskland och Italien i så stor utsträckning att skaffa barn, att det gett kraftigt demografiskt utslag.

Vad som i övrigt är att säga om Mona Sahlins agerande i och med ratificering av Lissabonfördraget är att hon därmed också visat tydligt ställningstagande för den lönedumpning till extremt låga nivåer som fördraget kommer att föra med sig.

I och med att ALLA rättigheter är underkastade de fria rörligheterna – till och med de som är INSKRIVNA i Lissabonfördragets rättighetskatalog, således även kollektivavtalen och strejkrätten – så innebär det, att om strejkrätten och kollektivavtalen strider mot de fria rörligheterna så gäller inte vare sig strejkrätt eller kollektivavtal.

Det är för att Mona Sahlin driver denna politik som hon överges av väljarna, inte något antifeministiskt drev.

Men de här ja-sägarna verkar för det första inte bry sig om löntagarna, inte heller om demokratin.

Lissabonfördraget som Mona Sahlin drev igenom tillsammans med högeralliansen avskaffar ju nämligen också den folkvalda demokratin, genom att riksdagens lagstiftningsmakt överlämnas till regeringen. Det blir då en eller ett par ministrar som får besluta åt oss i EU.

Socialdemokraternas toppar har sen länge frusit ut sina EU-kritiker oavsett hur många personvalskryss dessa fått.

Att säga ja till Lissabonfördraget är att säga ja till diktaturen.

I Tyskland är man mer vaksam – där har riksdagsledamöter inlämnat KRAV på att författningsdomstolen skall granska fördraget mot grundlagen, till skillnad från vårt eget Lagråds släpphänta granskning.

Ratificeringen är nämligen inte förenlig ens med vår grundlag, inte minst av det skälet att rättighetskatalogerna inte överensstämmer, och då är det inte tillåtet enligt vår grundlag att överföra mer makt till EU, ändå har man gjort det, beslutets legitimitet är ytterst tveksam, det bör därför rivas upp.

Lissabonfördragets rättighetskatalog är alltså underkastad reglerna för den inre marknaden och de s k fria rörligheterna, vilket innebär att mänskliga rättigheter och Europakonventionen inte gäller ifall konflikt uppstår med de fria rörligheterna, vilket Lavaldomen är ett exempel på.

De rättigheter som saknas i Lissabonfördragets s k rättighetskatalog men som däremot finns otvetydigt inskrivet i vår grundlag är följande:
1. Rätt till skydd mot hemlig avlyssning.
2. Rätt till skydd mot åsiktsregistrering.
3. Rätt till skydd mot godtyckligt frihetsberövande
4. Rätt att delta i demonstration på öppen plats.

JUST de rättigheter som man nu lagstiftar bort med FRA-lagen, tele- och datalagringsdirektivet, europeisk arresteringsorder m fl. I Berlusconis Italien föreslår man nu också lag som förbjuder anonyma bloggare, vilket innebär upphävande av punkt nummer 2.

Den som lämnade in kravet på granskning i Tyskland är ingen mindre än son till von Stauffenberg – officeren som utförde attentatet mot Hitler 1944, vilket kanske inte är så konstigt, med tanke på att Lissabonfördraget avskaffar demokratin precis på samma sätt som den tyska riksdagen gjorde på 30-talet; genom att överlämna riksdagens makt till regeringen som sedan kunde utse Hitler till rikskansler, som raskt sen införde lagar liknande de som nämnts här, och än värre, vilket den s k passarellen lämnar öppet för även när det gäller Lissabonfördraget.

Vem EU:s nya ‘permanenta ordförande’ kommer att bli har vi ingen aning om, vi vet heller inte vilka nya  majoriteter i ministerråden eller vilka nya partigrupperingar i Europaparlamentet, som kommer att bli följden efter de nya valresultat i de nationella parlamenten, som finanskrisen och massarbetslösheten kommer att kunna föra med sig.

Dock vet vi att extrema riktningar både till höger och vänster fått allt starkare stöd i hela Europa. Vad det får för konsekvenser i Europaparlamentet och överhuvud taget för vilka lagar som kommer att stiftas i EU återstår att se. Det enda vi kan konstatera är, att Fördraget och passarellen ger farligt fria händer att driva inhuman politik.

Bloggar i frågan: Högbergs tankar, Fi-establoggen: ”Mona trycks ner och slaktas”, Viktor Bernhardz: Gröning – debattens lysande fyr, opassande: ”När något är socialdemokratiskt”, Bloggvärldsbloggen, Dalman Eek: ”Trist drev mot Mona”, walk the walk: ”Armageddon för arbetarrörelsen”, HBT-sossen: ”Vad har hänt med Aftonbladet”,
Ett hjärta RÖTT: ”Gunnar Axén borde be om ursäkt”, Zac’s åsikter på ett fat: ”Det enögda försvarsdrevet”,
Rolf Eriksson: ”Ni kloka sossar – för Guds skull vakna upp”, Ulrika Falk: ”Pinsamt, Norelius”, Erik Laakso På Uppstuds: ”Snatter, paneler och kryssreferenser”, another day in paradise: ”mona down and out?”, Åsikter om allt: ”Snälla Mona, avgå inte – Alliansen behöver dig”, Ann-Sofie Wågströms Weblog: ”Vill en del socialdemokrater inte att vi ska vinna valet 2010?”
Största Moderatstödet på 12 år/övriga allianspartier backar sakta ut ur riksdagen – så går det när man överger sina kärnvärderingar, socialdemokraterna kanske skulle passa på att lära sig av dem, då de håller på att backa samma väg/: SVD, SVD 2,SVD 3, DN, Aftonbladet,
Bonusfesten fortsätter

Se tidigare bloggposter: Tysklands domare gör ett bättre jobb än Lagrådet, En papegoja som imiterar så gott han har förstånd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.