Alliansen i demoskopi med desperationen och högerkrafterna

Nu försöker Alliansen och dess tidningar etablera den borgerliga valsegern som en sanning. Men efter läsning av både SVD och DN kan konstateras att man inte ens får reda på hur undersökningen är gjord. Vilken gång i ordningen är det?

Om det skall vara jämförbart måste man få veta hur många som är intervjuade, vilket urval som gjorts, om undersökningen gjorts per telefon eller internet, vid vilken tidpunkt den är gjord (dag/kväll, vardag/helg) och ifall det är samma direkta fråga som ställs som t ex i Sifo-undersökningarna, dvs Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval idag?

I övrigt tycker jag S ska ta det här på allvar och vrida politiken åt vänster och mot EU. För samtidigt med ”raset för socialdemokraterna” fortskrider raset för euron och EU å det allvarligaste, alltmedan den samlade statsskuldbördan görs blytung så att hotet mot bankerna växer, då ECB köper upp statsobligationer, och den gigantiska fastighetsbubblan, i och med lågräntepolitiken och de ännu mer gigantiska åtstramningspaketen, är i färd med att brista, för att inte säga explodera, och inte bara här, utan, på grund av överhettning i Asien (och därpå följande räntehöjning), även i Kina och andra låglöneländer dit det skräckslagna kapitalet med eurons fall blixtsnabbt tagit sin tillflykt. 

De senaste siffrorna för arbetsmarknaden i USA spär också på tendensen. Och ”Krisnotan för Europeiska centralbanken (ECB) växer. Till och med i fredags hade ECB köpt obligationer från eurozonens krisländer för totalt 35 miljarder euro (340 miljarder kronor) på tre veckor”, skriver Dagens Industri. I det läget ”siktar” Anders Borg fortfarande på euron, enligt vad DN rapporterar:

Skuldkrisen har inte avskräckt finansminister Anders Borg (M). Euron vore bra för Sverige, anser han. . .-‘Det är en politisk uppfattning jag har, mycket kopplat till hur jag ser en ny världsekonomi växa fram.’. . .Nästa vecka är det dags för en ny runda möten för Borg, i Ekofin-rådet och den så kallade van Rompuy-gruppen. Vid sidan av Eurogruppen är det där de framtida reglerna för valutaunionen nu tar form.”

Alliansens verklighetsfrånvändhet är med andra ord en katastrof för Sverige. Och det största misstaget S med Mona Sahlin i ledningen toppstyrt gjort var således att ratificera det Lissabonfördrag som fungerar som en sjunkbomb, inte bara för världsekonomin, utan också för demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. 

Lagom till ”nationaldagen” går Sverige därför i graven. I och med ”En reformerad grundlag” slår Alliansen också den sista spiken i kistan i vilken demokrati, yttrandefrihet och nationell suveränitet i tysthet jordfästes. En begravning som överröstas av larmet från kronprinsessans bröllop och flaggviftningen på ”nationaldagen”. 

EU – och därmed alltså Region Schweden.eu – backar, på grund av nyliberalismens globalisering, in i framtiden, med ett skräckinjagande manus från 30-talet; Massmobbning, Massarbetslöshet, Massövervakning, Massdeportationer och Krig. Trots att man på djupet begravt landet vill man på ytan uppenbarligen ändå göda den värsta sortens SD-nationalism – vilket man bl a visat genom att ta bort pingsten som helg och högtid – och i samband med det även förstärkt det nationalistiska inslaget då man omvandlade harmlösare Svenska Flaggans dag den 6 juni till ”nationaldag” istället.

Vad som krävs för att om möjligt stämma i bäcken är således en tvär vänstersväng i riktning också mot en ekonomiskt ansvarig politik av det slag som Alliansen inte driver. 

Det betyder betydligt hårdare tag mot de Stig Malm brukade benämna ‘finansvalpar’ – inte minst de som ägnar sig åt gangsterekonomiska insideraffärer, kombinerat med en mycket aktivare arbetsmarknadspolitik samt förebyggande satsningar på jobb och generationsväxling i offentlig sektor och inte ett öre av svenska skattepengar till det ekonomiskt svarta hål som EU utgör. Tvärtom bör man skyndsamt införa valutarestriktioner.

Hyresbostäder och arbeten med avtalsenliga löner till ungdomarna, renovering och klimatomställning i miljonprogrammet – och överhuvudtaget hyresbostadsbeståndet – renovering och klimatomställning av landets skolor, omedelbara krav på att vinst i skattefinansierad vård, skola, omsorg investeras direkt tillbaka in i verksamheten, annars inte ett öre i skattepengar till privatiserad vård, skola, omsorg m m. Det borde för övrigt redan från början ha varit en självklarhet. Annars tillåts ju fortsatt globaliserad stöld av skattepengar rakt framför ögonen på oss – för snabb vidarebefordran till skatteparadisen. Det är inte rätt och har aldrig varit rätt. Det gemensamt finansierade ska inte stoppas i privata fickor – det är liktydigt med ett korrupt system.

Skrytbyggenas Bryssel kommer strax att bli en spökstad som oerhört ödsligt monument över ett storvulet nyliberalt diktatoriskt – och gangsterekonomiskt högerprojekt. Just det luftslottsprojekt som Alliansen försöker klamra sig fast vid, trots att där inte finns något alls att hålla sig i när åskan går.

Läs: SVD – Fortsatt ras för Socialdemokraterna, SVD – Euron föll kraftigt, DN – Borg siktar på euron,  E24 – Kurserna störtdök i USA, CFR.org – analysis: The eurozone debt conundrum, ECB:s krisnota växer, DI.se – Ungern riskerar grekisk skuldkris, E24 – Skuldoron sprider sig som en löpeld i Europa – citat: ”Det märks tydligast i Belgien, där statspappersräntorna har stigit drygt 40 punkter på några dagar, men även i länder som Frankrike har räntorna stigit påtagligt jämfört med motsvarande tyska räntor”, DI.se – Europeiska huspriser fortfarande övervärderade, DI – Merkel: ”Euron är i fara”,   DI – Svenskarna mer skeptiska till euron, DI – IMF varnar för asiatisk boprisbubbla, DI – Platt fall i USA,  DN1, AB1, SVD – Frikända i största insidermålet, DN – Tuffare insiderlag inte aktuell – citat: ”Efter den friande domen i den rekordstora insiderhärvan riktas hård kritik mot den svenska lagstiftningen på området. Men finansmarknadsminister Mats Odell (KD) vill vänta med en översyn av lagen. ”,  SR.se – Ekot, SVD – ”Domen lär leda till debatt om lagstiftningen”, SVD – Börsen vill ha tuffare insiderlagar, SVD – Åklagaren vädjar om hjälp i insiderhärvan, SVD – Carnegie stödde värderingarna, SVD – Girigheten grasserar, SVD – Otydligt ansvar roten till det onda, SVD10, SVD11,   SVD12, SVD13, DN2,   DN3, DN4, GP,   Expressen, , Expressen2, Expressen3, AB,

Bloggar: Jeanettes blogg – Riksdagen röstade för fortsatt mobbing på jobbet,  Fifflarna – Cevianmannen och Nordeamannen,   Mästerkattens blogg om ekonomin, Peter Andersson – Mats Odell som minister och vinstrik företagare, HAX – WD29 Trycket ökar: Du kan göra en insats, Farmorgun i Norrtälje, Claes Krantz – Alliansministern vars bolag tjänade 72 miljoner på att sälja sitt företag till pensionsspararna, Kent Persson (m) blogg, Alliansfritt Sverige – Odell gör miljonklipp,

DN:s artikelserie – Mobbarna och Rättvisan: Maciej Zaremba: ”De skrattade bara.” Så berövades Safet sitt människovärde,  ”Säg inget vänligt till mig”,  Fritt fram i Sverige – men brottsligt i Frankrike,

Se även tidigare bloggposter: Moderater med Kärnvapen för Fred – till höger om neutraliteten, Jättebubblan briserar snart – det blir en Ekonomisk Atombomb, När faller bankerna?, Inflation i opinionsundersökningar beställda av Allianssupporten, Krispaketet underminerar den övervärderade eurons värde ytterligare, Anders Borg föröder svensk ekonomi, Stäng pengakranen till euron, Anders Borg. Sverige ut ur EU – NU!, Varför ska Sverige betala 25 miljarder till euron? Dem ser vi aldrig mer., Fortsatt EUfori och Demoskopi från Alliansen, Demoskopidesperata opinionsundersökningar, Skandalregeringen på valturné, EU och Nyliberalismen – En Gangsterekonomi Satt i System, Äger bankerna dina pengar?, Risk för rekyl i Kina – fastighetsbubblan kan brista, Den Monstruösa normaliteten eller Medelmåttans tyranni, Sverige tvingas vara med och betala Greklands krediter, En laglös regering?, Jobblös tillväxt eller Konsten att bli rik utan att anställa någon, En Ny Prop. i Demokratins blodomlopp: Anti-demokratiska universitet,  ACTA – In i diktaturen med öppna ögon?, Den osynliga handen, Goldman-Sachs’ Greklandsfusk, Bankernas bidragsfusk och så Moderaternas eget valfusk, En påtvingad union, Hur stor är egentligen Greklands skuldsättning?, Hur demokratiserat blev Kina och Ryssland av marknadsekonomin?, Euron går ned för räkning, En övergång till Euron när Europa är belånat över taknocken?, Desinformation från Svenskt Näringsliv, EU – Entropin ökar i maktens centrum, The Quickest Road from Serfdom to Serfdom, ACTA, EU-president, Hög representant och rasism, Vår Gud är oss en väldig Borg, Den ”legala nihilismen” och gasledningarna, Slimmade organisationer, just-in-time och New Public Management, New Public Management, Demokratiutredningen och partifinansiering i omutliga SverigeOm Island ställer in betalningarna – när kommer turen till Grekland, Spanien, Italien, Portugal…, Att privatisera är stöld – men bara i Täby,

Annonser

5 responses to “Alliansen i demoskopi med desperationen och högerkrafterna

 1. sinikka naumanen

  Man är igen sierska med kristallkula så det är oerhört svårt att säga vilket är bäst -säga ja till euron eller inte???
  Har den känslan att ALLA partier står väldigt frågande och lika förvirrande inför detta kris!!

  och detta är inte konstigt i mina ögon annars vore det ju konstigt!!
  Tycker själv o har alltid haft den inställningen att har man gått med i EU-så kan man ju inte bara äta kakan men inte ta gemensamma valutan det anser jag vara högst odemokratiskt!!
  Skyll inte på moderaterna det var ju sossarna som bestämde att Sverige skulle in i EU!!!
  dessa 500miljarder ggr två som togs från pensionärernas sparade pengar från ATP fonderna att betala av statsskulden och därmed vara inträdesbiljetten till EU!om inte jag har missförstått det hela!
  Sedan dessa undersökningar hur dessa görs på ett demokratiskt sätt det vet jag inte om det någonsin har eller kommer att göras på ett demokratiskt sätt tycker bara att det är en ganska löjlig disskution kring detta -vilken tid undersökningarna har gjorts- förmiddag eller kväll..precis som folk skulle vara dummare om det är morgon eller kväll ??
  Vilka har gjort undersökningarna eller hur stort målgrupp har varit delaktig!!
  För det första har det alltid brustit i en saklig information till folket så många har inte en aning vad som är rätt eller vad som är fel att ta euron som valuta!!??
  ni som är så kritiska så kom med ett BRA argument bokstavligen Varför ska vi behålla den svenska kronan och hänga med i EU??
  Eller kom med en saklig argumentation om man skulle ur EU…vad händer då??

  Läget är kritisk i hela värden förutom Kina som jag personligen tror kommer att vara vinnare på den ekonomiska marknaden sedan är det ju intressant att följa vilka länder kommer Kina att samarbeta med o göra sina placeringar!Jag ger i allafall ett hedersvärt betyg till alliansen hur dessa har hanterat krisen hitentills!Anders Borg är en värdig finans minister i mina ögon !sedan alla dessa miljarder Sverige har bistått till den europeiska valuta fonden ..det är klart att man inte gillar den men vad var valet?Sinikka Naumanen författare

 2. Sinikka: Håller inte med dig. När undersökningarna gjorts, hur de gjorts och vilka och hur många som intervjuats är ju av avgörande betydelse. Är det på dagtid vardagar får man ju bara med pensionärer, arbetslösa, studerande, hemarbetande. Det måste du ändå inse. Och är det på nätet så faller oerhört många bort, plus att urvalet blir helt snedvridet.
  På helgen är ju också tiden avgörande – kvinnor och män har också olika tidpunkter som de är tillgänliga. Så jag tycker du har fel i det att det inte spelar någon roll.

  När det gäller euron så är ju svenska folkets åsikter absolut inte representerade – eu-kritisk inställning och nej till Lissabonfördraget är betydligt många fler svenskar inriktade på och detta har inte speglats i de folkvaldas åsikter. Jag skulle gissa att drygt hälften av alla socialdemokratiska väljare säger nej till EU. Och bland förstagångsväljarna är andelen mycket högre. Även i de borgerliga partiernas väljarkårer – utom folkpartiet – finns många som säger definitivt nej till Sveriges medlemskap i EU för att inte tala om en anslutning till euron, som samtliga borgerliga partier plus socialdemokraternas ledning säger ja till.

  Vi behöver få in politiker som speglar befolkningens åsikter i denna avgörande fråga – annars är det inte representativt för folkviljan alls.

  Om du inte inser varför vi skall behålla svenska kronan efter att ha läst mina inlägg i frågan så kan nog inget argument övertyga dig är jag rädd. Annars är det ju bara att titta på EU – hur det ser ut nu – samtliga euroländer befinner sig nära konkursen och ECB kommer inte att särskilt länge till kunna hålla euron ovanför vattenytan. Den kommer att falla, förr -eller senare. Sådan skuldsättning går inte att få bukt med helt enkelt – särskilt inte som bytes- och handelsbalanserna ser ut.

 3. sinikka naumanen

  Har skrivit två inlägg om detta ämne och undrar varför man inte publicerar dessa..den 7/6 samt 11/6 2010….visst är som en upprepning till mina tidigare skriverier att det aldrig har funnits rättvisa folkomröstningar -otydlig information om EU samt Euron…..först måste folk ju veta vad allt handlar om och även fast man skulle veta detta så är detta ingen lätt fråga!!
  Har tidigare skrivit i mina böcker att är inte så mycket för undersökningar samt deras resultat diagrammen visar hit o dit!som nu inför kommande valet säger inte statistiken inte så mycket sista veckan kommer bilden blir ganska så tydlig tills dess får vi bara ta reda på så mycket som möjligt tänka om EU nu har vi ju lite kunskap när man gick in i EU-vill jag påstå att man visste praktist taget ingenting och hade man vetat det man vet idag så skulle inte många hängt med det är jag övertygad!
  den som lever få se och vi lever på hoppet det lär vara den sista som lämnar människan! mvh. Sinikka Naumanen författare ”Vem ska ta ANSVAR?” samt ”Häxkitteln”

 4. Spelar det någon roll?

  Kanske om hela svenska folket önskar sig EUndergång när de fyller år så är Gud nådig?

  Vilken annan lösning finns det kvar nu? Jag känner mig främmande i mitt eget land.

 5. sinikka naumanen

  ja,, svår fråga att svara på!!
  Men vi måste ALLA vuxna sätta oss ner och granska all någorlunda pålitlig information om EU!
  Fortvarande vet vi ytterst lite om EU!!

  Vi vet ju att EU bildadades -52. då hette den kol o stål unionen..eller något ditåt…mellan frankrike o tyskland…ärligt sagt VET inte jag om det går sig att dra sig som land från EU?Det är klart att om majoriteten röstar emot så då börjar det hända saker o ting detta är klart…men fram med andra ALTERNATIV i så fall tydligare så att alla kan ta ställning!!
  Enda logigen med EU är att detta ingår i Guds plan för att detta slut för denna värd vi lever i går mot sitt slut…Bush, Saddam, Bin Ladin, Arafat, med flera har ingått i denna process!
  Gud har ju gett oss kristna Bibeln samt Koranen till muslimer samt andra heliga böcker till andra religioner det var ju 12 olika släkten från början i Bibeln så detta är väl inte så underligt att vi har olika religioner i värden desto underligare är det i mina ögon och i mitt förstånd ”Vi har ju BARA en GUD” mitt eget citat…VAD är det vi bråkar o krigar om!!!??? Sinikka Naumanen författare till ”Häxkitteln samt ”Vem ska ta Ansvar?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s